?>

Putin: “Batı önce Rusya’yı kendi kontrolü altına almaya çalışıyor"

RUSYA DEVLET BAŞKANI VLADİMİR PUTİN, "MOSKOVA KREMLİN PUTİN" PROGRAMI İÇİN GAZETECİ PAVEL ZARUBİN'E RÖPORTAJ VERDİ

Siyaset - 2 yıl önce

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO’nun kendilerini yenilgiye uğratmak istediğini vurgulayarak, “Batı önce Rusya’yı ayrı ayrı küçük parçalara ayırmaya, itip kakmaya ve kendi kontrolü altına almaya çalışıyor" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Moskova Kremlin Putin" programı için gazeteci Pavel Zarubin’e röportaj verdi. Batılı ülkeler ile yaşadıkları gerilimi anlatan Putin, Batılı ülkelerin Sovyetler Birliği’nden sonra Rusya’yı yıkma amacı taşıdığını savunarak, "Batı’nın tek bir amacı var. Eski SSCB’yi ve Rusya Federasyonu’nu dağıtmak, sonra Rusya’yı sözde medeni halklar ailesine kabul edebilirler. Ancak Batı önce Rusya’yı ayrı ayrı küçük parçalara ayırmaya, itip kakmaya ve kendi kontrolü altına almaya çalışıyor" dedi.

Rus halkının birlikteliğine vurgu yapan Putin, "Halkımızın birliği, bir mecaz ifade değil, bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Rusya halkı birleştiğinde, birlik olduğunda eşi benzeri yoktur. Bu birlik, tüm başarılarımızın ve tüm zaferlerimizin ana şartıdır" ifadelerini kullandı. “Bu planlar kağıda döküldü”

Batılı ülkelerin Rusya üzerindeki amaçlarını kağıda dahi döktüğünü söyleyen Putin, "Bu planlara müdahale edilmeseydi Rus milleti gibi bir etnik grubun bugünkü haliyle hayatta kalıp kalamayacağını bile bilemezdik. Tek bir Rus halkı yerine Moskovalılar, Urallar ve diğerleri gibi olurdu. Bunların hepsi planlarda vardı, bu planlar kağıda da döküldü. Önce Sovyetler Birliği’nin, ardından Rusya’nın bölünmesi Batı’nın ortak hedefi olarak belirlendi. Birinci Dünya Savaşı’nda yaptıkları buydu, dahası SSCB’nin dağıldığı 90’larda olan buydu" dedi. "NATO’nun nükleer yeteneklerini nasıl görmezden geliriz?"

Geçtiğimiz günlerde askıya aldığı Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması’na (Yeni START) değinen Putin, "Bugünün şartlarında önde gelen tüm NATO ülkeleri asıl amaçlarının bizi stratejik bir yenilgiye uğratmak olduğunu ilan ederken, bu şartlarda onların nükleer yeteneklerini nasıl görmezden gelebiliriz?" dedi.

NATO’nun resmi olarak Yeni START anlaşmasına taraf olmadığını, bu anlaşmanın Washington ve Moskova arasında imzalandığını da belirten Putin, NATO’nun START-3 anlaşmasına da dahil olmak istediğini hatırlattı. "Ukrayna’ya on milyarlarca dolar değerinde silah tedarik ediyorlar”

Batılı ülkelerin Ukrayna’ya gönderdiği silahlara dikkat çeken Putin, "Ukrayna’ya on milyarlarca dolar değerinde silah tedarik ediyorlar. Bu ilişki sadece askeri- teknik işbirliği değil. Para almıyorlar" dedi.

Batılı ülkelerin savaşa doğrudan müdahil olduğunu ima eden Putin, Ukrayna ordusunun bu silahlarla bazı sivil noktaları bombaladığını belirterek, "Gönderilen silahlarla Novorossiya ve Donetsk’teki yerleşim yerlerinin bombalanması da dahil olmak üzere Kiev rejimi tarafından işlenen suçlara ortaklık anlamına geliyor" dedi.

Putin, "Sonunda çok kutuplu bir dünya, uluslararası arenada herkese saygı, herkesin çıkarlarını gözetme mücadelesini savunan bir duruşun galip geleceğinden hiç şüphem yok" ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Volkan Demirel'den gözleri dolduran veda

2023-02-21 18:00 - Gündem

Bursa Renault'ta yeni dönem

2023-02-20 14:42 - Bursa

Erdek’te deniz çekildi, antik liman ortaya çıktı

2023-02-21 16:08 - Yaşam

Bursa'da görülen "Mercek Bulutlar" şimdi de Niğde’de görüldü

2023-02-21 09:48 - Yaşam

Bursaspor'un Toplam Borcu Açıklandı

2023-02-25 15:14 - Bursaspor

Kedi Fiyatları

2023-02-21 10:45 - Yaşam

Nüfus yoğunluğu en az olan 3’ncü il Erzincan

2023-02-23 13:12 - Yaşam

SIKIŞAN BİLEĞİNİ ÇAKIYLA KESTİRDİ

2023-02-21 18:54 - Gündem

Gazipaşa’da depremzede çocuklara psikolojik ilk yardım veriliyor

2023-02-20 09:52 - Gündem

Bursaspor’a Sercan Yıldırım sürprizi

2023-02-22 17:14 - Bursaspor

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanlığı, İsrail katliamından kareler paylaştı

22:51 - Siyaset

CHP Genel Başkanı Özel: "İktidar olma sözü veriyoruz"

23:01 - Siyaset

Almanya’dan Biden’a “Liyakat Nişanı”

22:15 - Siyaset

Biden: “Ukrayna zorlu bir kışla karşı karşıyayken, kararlılığımızı sürdürmeliyiz”

20:34 - Siyaset

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: “Sinwar’ın şehadeti Filistin direnişinin gücünü artıracak”

19:25 - Siyaset

Günün Manşetleri

Narkotik polisinden annelere uyarı: "Çocuklarınız bu kelimeleri söylüyorsa kulak kabartın"

20:40 - Asayiş

Erkan Aydın'dan Osmangazi'ye kalıcı bir hizmet daha

17:34 - Bursa

Türk futbolunda sular durulmuyor!

16:55 - Spor

2025’te İznik dünyanın gündeminde olacak!

16:38 - Bursa

Mudanya Belediyesi'nden önemli duyuru

16:17 - Bursa