?>

Renkli Doppler

Gündem - 2 yıl önce

Renkli Doppler

Ultrason görüntüleme yöntemleri arasında yer alan renkli doppler damarlardaki kan akışının takip edilmesinde kullanılır.Yüksek radyofrekans sistemleri üzerinden uygulanan yöntem bugün garantili bir şekilde sonuçlar sunar.

Renkli Doppler Nedir?

Merak edilen renkli doppler direk olarak ultrasonların bir üst modelidir.Bu nedenle uygulama üzerinden damarlardaki kan akışının sağlıklı bir şekilde gerçekleşip gerçekleşmediğine bakılır.Bugün ayrıca ultrason ücretleri de beklentilerinizi karşılar.

Renkli Doppler Nasıl Çekilir?

Genel bir sağlık taraması olan renkli doppler dakikalar içerisinde çekilir.İlk olarak hasta görüntüleme merkezine alınır.Ayrıca check up hizmetleri de sonrasında uygulanabilir.

Renkli Doppler Hangi Alanlarda Kullanılır?

Renkli dopplerler daha çok iç hastalıklarda kullanılır.Böylece hastalıklara bağlı olarak kan akışında sağlıklı işlev olup olmadığına bakılır. Ayrıca ultrason alanında en iyi uygulamadır.

Sonucu Ne Zaman Çıkar?

Renkli dopplerin neticeleri genel olarak 24 saat içerisinde çıkar.Bu süreç uygulamanın yapıldığı sağlık merkezinin uzmanlığına bağlıdır. Bu nedenle renkli olan doppler uygulaması birçok yönden check up yöntemiyle de benzerlik gösterir.

Aç Karnına Mı Çekilir?

Renkli ultrasonlar hastanın genel durumuna göre aç veya tok karnına çekilebilir.Fakat bu uygulama daha hızlı etki sunması açısından da aç karnına uygulanır.

Renkli Doppler Hangi Hastalıkları Gösterir?

Renkli dopplerler daha çok damar hastalıklarını gösterir.Bu kapsamda yöntem damar tıkanıklıkları,kalp ve damar hastalıklarını tespit edebilir.

Check Up Nedir?

Merak konusu olan check uplar geniş içeriklidir.Bu sağlık taraması üzerinden de birçok hastalıklar tespiti ve takibi yapılır.Check upların içerisinde çeşitli tıbbi testler de yer alır.Tam kan sayımı,idrar testleri,akciğer grafisi gibi testler yer alıyor.Özet olarak check uplar detaylı sağlık taramasıdır.

Check Up Neleri Kapsar?

Check uplar kalp ve damar hastalıkları,böbrek,akciğer ve karaciğer hastalıkları,kas hastalıkları,rahim hastalıkları gibi birçok hastalıkları kapsar. Evinizin konforunda ayrıca check up paketleri de en uygun fiyattan satın alabilirsiniz.

Check Up Nasıl Yapılır?

Check uplar pratik bir şekilde uygulanır.İlk olarak hasta öyküsü alınır.Sonrasında ise check uplar uygulanır.Hasta görüntüleme cihazına alınır.Hemen akabinde ise check uplar hastanın vücudunun iç kısımlarının tamamını bilgisayar üzerinden gösterir.

Check Up Ne Kadar Sürer?

Check uplar genel olarak 40 dakika sürebiliyor.Bu süreç bazen de 1 saati dahi bulabiliyor.Bu nedenle check uplar profesyonel anlamda hizmet sunar.

Check Up Neden Yaptırmalısınız?

Check upları birçok nedenden dolayı yaptırmalısınız.Uygulama üzerinden fiziksel hastalıklara maruz kalıp kalmadığınızı öğrenirsiniz.

Ultrason Nedir?

Ultrasonlar ise daha çok rahim hastalıkları,düşük riski,iç hastalıkları ve kısırlık gibi birçok durumların tespit edilmesinde uygulanır. Ayrıca ultrason teknikleri arasında en kaliteli olan yöntemdir. Bu nedenle renkli dopplerler bugün profesyonel sağlık merkezleri tarafından da tavsiye ediliyor.

Ultrason Nasıl Çekilir?

Ultrasonlar ise profesyonel anlamda çekilir.Bu uygulamalarda da herhangi yaş sınırı yoktur.Bu nedenle hızlı bir şekilde ultrasonlar yaptırabilirsiniz. Sonrasında ultrason çekimi yapılır. Böylece hasta vücudundaki kan akışı renkli ultrasonlardan takip edilir.

Ultrason Hangi Alanlarda Kullanılır?

Ultrasonlar gebelik dönemlerinde anne karnındaki bebeğin genel sağlık durumunun izlenmesinde,rahim hastalıkları,çeşitli iç hastalıkların tespitinde kullanılır.

Ultrason Çeşitleri Nelerdir?

Ultrasonların birçok farklı türleri de söz konusudur.Bunlar detaylı ultrason,renkli ultran doppler ultrason ve standart ultrasonlardır.Bu nedenle doktorunuz sizler için en uygun ultrasonların türünü seçecektir.

Ultrasonlardan da ister her 6 ayda bir ister yıllık 1 kez düzenli olarak faydalanabilirsiniz.Özellikle de check uplardan her yıl düzenli olarak faydalanmanız tavsiye edilir.Check uplar ve ultrasonlar genel sağlık durumunuz için sizleri kapsamlı olarak bilgilendirir.Bu nedenle de her iki profesyonel sağlık taramasından da güvenli bir şekilde faydalanabilirsiniz.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'da bulunan apartmanın önündeki mezar, hikayesiyle gözyaşlarına boğuyor

2022-10-09 21:00 - Bursa

TOKİ'nin Bursa'da satacağı arsaların yerleri belli oldu

2022-10-10 19:09 - Bursa

FIAT'ın yeni aracı Bursa'da üretilebilir!

2022-10-12 12:00 - Bursa

Göbeğine kadar inen göğüs dekolteli elbisesi Instagram'ı salladı

2022-10-10 19:25 - Magazin

Su borusu patladı, asfaltta metrelerce göçük oluştu

2022-10-13 03:42 - Asayiş

Ünlü şarkıcı Bengü sahnede çoşturdu

2022-10-13 12:08 - Magazin

Yüzüne sünnet derisi enjekte ettiren güzel şarkıcı, şimdi de ayı kanı arayışına girdi

2022-10-12 17:06 - Magazin

BPFDD "Yönetim devam etmeli, etmezse de biz sahipsiz bırakmayız"

2022-10-13 15:02 - Bursaspor

Satranç ustaları buluşuyor

2022-10-13 00:04 - Spor

O sanıklar hakim karşısına çıktı

2022-10-13 02:11 - Asayiş

İlgili Haberler

ABD başkan adayı Donald Trump hamburgercide çalıştı

03:22 - Gündem

Yangından etkilenen vatandaşlara boş büfeden su alıp parasını tezgaha bıraktılar

21:56 - Gündem

Çeşme’nin doğal güzellikleri SKAL ile dünyaya tanıtıldı

21:01 - Gündem

Gaziantep’in yeni Baro Başkanı Bülent Duran oldu

20:42 - Gündem

Solhan’da PKK saldırısında şehit olan 19 vatandaş kabirleri başında anıldı

20:39 - Gündem

Günün Manşetleri

TOFAŞ 3'te 3 yaptı !

22:26 - Bursa

Karacabey Belediyespor: 3 - Giresunspor: 1

22:19 - Bursa

Bursa Barosu Başkanı seçildi

21:29 - Bursa

Baraja düşen otomobildeki sürücü boğularak hayatını kaybetti

18:49 - Bursa

Bursa’da Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılındı

18:24 - Bursa