Rıza Kayaalp seride 3-2 geriye düştü

Rıza Kayaalp, Kübalı Mijain Lopez Nunez'e finalde 6-0 yenilerek Rio'da olimpiyat ikincisi oldu.

Spor - 8 yıl önce

Sevgi ve Kelami Kayaalp, Yozgat’tan kalkıp, Brezilya’ya uzanmış, Rio De Janerio’ya gelerek oğulları Rıza Kayalap’ın finalini izleyebilmek için saatler öncesinden tribündeki yerlerini almıştı. Carioca Arena’da grekoromen stil 130 kilo güreş müsabakasının finalinde, Kayaalp’ın rakibi Kübalı Mijain Lopez Nunez idi. Bugüne kadar iki kez Lopez, iki kez de Rıza kazanmıştı. Rıza Kayaalp geçen yıl Las Vegas’ta rakibini yenerek Dünya Şampiyonluğu da elde etmişti. Gözler artık bu büyük finaldeydi. Türkiye bu iki dev adamın finaline kilitlenirken Anne Sevgi ve baba Kelami’yi de tribünde ateş basmıştı. Dakikalar geçmek bilmiyordu. Türkiye’de saatler gece yarısını çoktan geçmişti. 6 saatlik farka rağmen Rıza’nın anne ve babası sanki uykudan yeni kalkmışçasına etrafındakiler soruyordu.

“Kaç dakika kaldı. ne zaman çıkacak Rıza?”

Zaman daraldıkça Sevgi anne ve Kelami babayı da sanki mindere çıkacak kadar heyecan basmıştı. İlk sözleri, “Oğlumuz kazanacak” oldu. Maç başlar başlamaz, Rıza bugüne kadar rakibi karşısında hiç yapmadığı bir hata ile bir anda 4-0 yenik düştü. Sevgi ve Kelami Kayalap sadece, “Haydi Rızaaaaa” diyor, başka bir şey demiyor, bir yandan da ellerindeki Türk bayrağını sallıyordu. Devre bitti ve onların ümidi bitmemişti. Baba Kelami’nin sesi salonun içinde yankılandı, “Haydi Oğlum. Sen işini bilirsin. Ülke arkanda”

Son üç dakika için iki güreşçi minderin ortasına geldiler, ama Rıza’nın moral bozukluğunu yüzünden okumak mümkündü. Ne yapsa puan alamadı. Bir ara 8-0 oluyordu ki, minder amiri ve diğer hakem, Alman minder hakeminin görüşüne katılmadı. Rıza son 50 saniyede birkaç atak yaptı ama Lopez çoktan altına uzanmıştı. Rıza’nın gümüşte kalması, annesi Sevgi ve babası Kelami’yi de hüsrana uğratmamıştı. “Bayrağımız göndere çekildi ya bunu da şükür. Oğlum inatçıdır. Altın madalyayı mutlaka alacak. Varsın 4 yıl daha beklesin. O zaman 30 yaşında olacak. Bizim gibi ihtiyar da olmayacak ya! Milletimiz gibi biz de bu anı bekliyoruz” demekle yetindiler.

DURUM 3-2 OLDU

RİO Olimpiyat Oyunları güreş branşı grekoromen stil 130 kilo finalinde Kübalı güreşçi Mijain Lopez Nunez’e 6-0 yenilen Rıza Kayaalp, gümüş madalya kazandı.

Carioca Arena’daki final müsabakasında Türk güreşçi Rıza Kayaalp, finalde karşılaştığı Kübalı Lopez’e 6-0 mağlup olarak Rio 2016’da gümüş madalyanın sahibi oldu. Rıza Kayaalp ile Kübalı güreşçinin bugüne kadarki eşleşmesinde durum 3-2 oldu.

ALTIN MADALYALI LOPEZ: ALEKSANDR KARELİN’İN REKORUNU EGALE ETTİM VE ÜÇ OLİMPİYATI DA ALTIN MADALYAYLA NOKTALADIM”

Final mücadelesi sonrası açıklamada bulunan Kübalı güreşçi Lopez, “Las Vegas’ta düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’ndaki hatayı yapmadım. Müsabakaya süratli girecektim ve alacağım puanla rakibimin moralini bozacaktım. Öyle de oldu. Aleksandr Karelin’in rekorunu egale ettim ve üç olimpiyatı da altın madalyayla noktaladım” dedi.

“GÜMÜŞ MADALYA KESMEZ HEDEF 2020”

016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda gümüş madalya kazanan 26 yaşındaki milli güreşçi Rıza Kayaalp, altın madalya mücadelesine Tokyo’da düzenlenecek 2020 Olimpiyatları’nda devam edeceğini söyledi. 130 kilo güreş müsabakalarının finalinde, Kübalı Mijain Lopez Nunez’e yenilerek gümüş madalya elde eden Rıza Kayaalp, karşılaşmanın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Rıza şunları söyledi: “Karşılaşmaya hızlı başladım ve rakibin bildiğim bir taktik oyununa savunma yapamadım. Onunla yaptığım önceki maçlardan bu öne boşaltma taktiğini? biliyordum ama bir anlık dalgınlıkla unuttum. 6-7 yıldır ilk kez böyle bir durum yaşıyorum. Bu durum moralimi bozdu. Sonraki bölümde atak oynamama rağmen istediğimi yapamadım. Hedefim burada altın madalyaydı, olmadı. Önceki olimpiyatta bronzdu, şimdi gümüş oldu. Durmak yok. Altın madalya alana kadar mücadeleme devam edeceğim. Cumhurbaşkanımıza altın madalya sözüm vardı. Finalden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştük. Elimden geleni yaparak ülkemi temsil etmem için başarı temennisinde bulundu. Ben de ‘İnşallah, çıkacağım ve sonuna kadar savaşacağım’ dedim, ama olmadı. Cumhurbaşkanımıza altın madalya sözüm vardı. Artık bu sözü, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda tutmak için çabalayacağım.”

“GÜMÜŞ MADALYA KESMEZ”

Gümüş madalya kazanmaktan çok fazla memnuniyet duymadığını vurgulayan milli güreşçi, “Hedefleri büyük olan sporcuları gümüş sevindirmez. Hedefim altın madalyaydı” dedi.

Diğer taraftan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ise yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Gençlik ve Spor Bakanlığının himayesinde Türk sporunun gelişmesi için 14 yıldan beri, 2020 hedefiyle kesintisiz destek sağlayan Turkcell olarak sporcularımızın bizlere yaşattığı madalya başarısının mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye’nin bu zorlu günlerde yeniden bir olmasına, bayrağımızın Brezilya’da göndere çekilmesinde katkımız olduğu için de çok büyük bir gurur yaşıyoruz. Milli güreşçimiz Rıza Kayaalp’i elde ettiği başarıdan dolayı kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum.”

AMK spor

Haftanın Öne Çıkanları

Hadise makyajsız yakalandı!

2016-08-16 14:23 - Magazin

Rıza Kayaalp seride 3-2 geriye düştü

2016-08-16 19:42 - Spor

Ünlü işadamının eşi de gözaltına alındı

2016-08-12 18:46 - Gündem

Acı haber aileyi yıktı

2016-08-15 22:45 - Gündem

İşte Bursaspor'un transfer harcaması

2016-08-16 15:19 - Bursaspor

Rıza Kayaalp gümüş madalya kazandı

2016-08-16 11:46 - Spor

Bursa'da feci motor kazası

2016-08-15 18:13 - Bursa

Hainler Cumhurbaşkanı’nın uçağını bulamamıştı: İşte nedeni

2016-08-15 22:39 - Gündem

Eski PETKİM Genel Müdürü FETÖ’den tutuklandı

2016-08-16 12:26 - Gündem

Ali Ay "Stoper transfer etmeyeceğiz"

2016-08-15 20:30 - Bursaspor

İlgili Haberler

Ordu’da triatlon heyecanı başladı

15:57 - Spor

Kocaelispor, Ahmet Oğuz’u transfer etti

15:50 - Spor

EURO 2024’te grup aşaması 3. maçlarının en iyi golü Zaccagni’den

15:39 - Spor

Siirt Gençlik ve Spor Yamaç Paraşütü ekibinden büyük başarı

15:29 - Spor

Bakan Bak’tan gençlere müzekart ve seyahatsever müjdesi

15:13 - Spor

Günün Manşetleri

Kocasını, sevgilisine öldürttü

15:51 - Gündem

Türkiye, Balkanlarda kalıcı barış istiyor

15:29 - Gündem

3 bölgede 10 PKK'lı terörist öldürüldü

14:23 - Gündem

Uludağ'ın güney yamaçlarında başlayan yangın kontrol altına alındı

13:56 - Bursa

Türkiye-Türkmenistan ilişkileri ele alındı

13:48 - Gündem