?>

Rus televizyonu: Üçüncü Dünya Savaşı başladı

Rus devlet televizyon kanalı Rossiya 1'de, savaş gemisi Moskva'nın batmasının ardından ilginç bir açıklama yapıldı. Sunucu Olga Skabeyeva "Yükselen tansiyonun artık rahatlıkla Üçüncü Dünya Savaşı olarak adlandırılabileceğini" iddia etti.

Dünya - 3 yıl önce

Rusya Devlet Televizyonu'na göre Rus savaş gemisi Moskova'nın batmasının ardından Üçüncü Dünya Savaşı çoktan başladı bile. Önde gelen bir televizyon sunucusundan gelen tüyler ürpertici açıklama, Moskova'nın Ukrayna'da bir başka askeri istihbarat ajanını kaybettiği haberiyle, Kremlin'in en seçkin casus servisine son darbe vurulduğu netleştiğinde geldi.

Rossiya 1 kanalında program sunan Olga Skabeyeva izleyicilerine, "Yükselen tansiyonun artık rahatlıkla Üçüncü Dünya Savaşı olarak adlandırılabileceğini" söyledi.

"Kesinlikle NATO'nun kendisi olmasa da altyapısına karşı savaşıyoruz. Bunu bilmemiz gerekiyor" diyen sunucu Olga Skabeyeva, "savaşın bunun tamamen kesin" olduğu konusunda ısrar etti.

Skabeyeva, Ukraynalıların ülkelerinde Rus askerlerini görmekten memnun olduklarını iddia etti, Rusları değil, Ukraynalıları soykırımdan sorumlu tuttu.

Askeri yorumcu Dmitry Drozdenko, devlet tarafından yönetilen bir diğer televizyon kanalında yayına katılarak "Aslında kolektif Batı ile tam ölçekli ve çok katmanlı bir savaş sürüyor. Ve Batı uzun zamandır savaşa hazırlanıyor." diye konuştu.

Vremya Pokazhet'in sunucusu Olesya Loseva, izleyicilere Batı'nın artık Ukrayna'ya "zilyonlarca silah" tedarik ettiğini ileri sürdü ve Ukrayna'nın "daha fazla kanlı provokasyon" yaparak Batı'nın emrini yerine getirdiğini savundu.

Olga, "bunlar insanları bir kez daha ürpermeye ve Rusya'nın dünya haritasına bile layık olmayan bir ülke olduğunu ve tüm Rusların yeryüzünden silinmesi gerektiğini söylemeye zorlayacak" ifadelerini kullandı.

Rus yetkililer her ne kadar Ukrayna'nın Karadeniz Filosunun amiral gemisini seyir füzeleriyle vurduğu yönündeki iddialarını kabul etmese de, Moskova'nın batmasından sonra Kremlin, Ukrayna başkentine saldırılarını hızlandırma sözü verdi.

Rusya, dün geç saatlerde yaptığı saldırılarla Moskova'yı batıran füzelerin yapıldığı iddia edilen Kiev'deki fabrikayı bombaladı ve bir gecede yerle bir etti. Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, gemisavar füzeleri ve diğer Ukrayna roketleri üreten 'Vizar' tesisini imha ettiğini duyurdu.

Rusya'nın Belarus ile sınır bölgesinde, askeri bir üssün bulunduğu köy, yakındaki bir tren hattı boyunca Belgorod'daki bir cephanelik ve petrol tesisi gece boyunca bombalandı. Cuma gününün erken saatlerinde Belgorod'dan gelen görüntüler, gökyüzünde uçaksavar füzeleri göstererek yeni saldırıların devam ettiğini gösteriyordu.

Bu arada Rus ordusu, Chernihiv yakınlarındaki Bryansk bölgesine düzenlenen saldırıya karışan Ukraynalı bir Mi-8 helikopterini düşürdüğünü iddia etti. Ukrayna, bu tür saldırıların gerçekleştirildiğini kabul etmedi, ancak bunların arkasında olduğunu da inkar etmedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Saati 150 ile 5 bin TL'ye 'Köle Aranıyor' ilanı

2022-04-10 14:25 - Gündem

Liseli kız ile ilişkisi ifşa olan bakan...

2022-04-11 13:24 - Dünya

Bursa-İzmir yolunda trafik kazası

2022-04-15 17:51 - Bursa

Gülşen farklı bir sektöre el attı!

2022-04-12 16:00 - Magazin

Erşan Kuneri mektup yazdı: Filmin vizyon tarihi açıklandı

2022-04-15 16:59 - Magazin

Hanımağa, eski sevgilisinin çıplak görüntülerini paylaşmaktan 5 yıl hapsi isteniyor

2022-04-15 17:08 - Gündem

Ümit Özdağ: İşimiz Türk kızlarının peşinde Afganistan'dan, Pakistan'dan gelen sapık TikTokçuların dolaşmamasını sağlamak

2022-04-15 14:33 - Gündem

Keles kirazı dünya pazarına açılıyor!

2022-04-15 12:48 - Bursa

BursaKart'ta öğrenci yaş sınırı kalktı

2022-04-15 19:57 - Bursa

Kosova'da asgari ücret 250 Euro oldu

2022-04-13 23:59 - Dünya

İlgili Haberler

İsrail, Birleşmiş Milletler yardım aracını vurdu

14:38 - Dünya

Gazze'de can kaybı 42 bin 792’ye yükseldi

13:07 - Dünya

Putin: BRICS ülkeleri dünyanın geleceği için sözde değil, fiilen sorumluluk üstleniyor

12:53 - Dünya

İngiltere ve Almanya savunma anlaşması imzalayacak

12:34 - Dünya

İsrail’in Lübnan’da vurduğu bina yerle bir oldu

16:50 - Dünya

Günün Manşetleri

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama

18:16 - Gündem

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in cenazesine QR kodla girilecek

18:11 - Gündem

Zabıta Müdürlüğü 7/24 sahada

17:51 - Bursa

Bursa’da Terörle Mücadele Ekiplerinden “El Ele Güvenli Geleceğe” projesi

16:49 - Bursa

BTÜ öğrencilerinden TUSAŞ’a yapılan terör saldırısına tepki

16:15 - Bursa