?>

Safir fue saç ekimi Avantajları

Günümüzde çeşitli sebeplerden dolayı saç dökülmeleri meydana gelmektedir. Hatta saç dökülmeleri, kelliğe sebep olacak derecede ileriye gidebilmektedir. Fakat günümüzde Safir fue saç ekimi bu sorunu çözen etkili yöntemlerden biridir.

Sağlık - 2 yıl önce

Saç dökülmelerinin sebepleri, genetik faktörler, stres, vitamin ve mineral eksikliği olmakla beraber;  sinüzit, diyabet ve enfeksiyon gibi çeşitli hastalıklardır. Kadın erkek fark etmeksizin, dökülen saçlar kişiye kendini kötü hissettirerek, psikolojik olarak zarar vermektedir. Bu arada saçlar, belki de dış görünüşü etkileyen en önemli uzuvlardandır.

Eskiden bu durumun çaresi olmasa da, günümüzde saç ekimi için çözümler bulunmaktadır. Bilim ve teknolojinin gelişmesiyle, artık hiçbir şey imkânsız değildir. Gelişen bilim ve teknoloji sayesinde, saç ekimi için yepyeni çözümler üretilmiştir. Sizler için bu çözümleri araştırdık ve hizmete sunduk.

Ayrıca size sunduğumuz FUE yöntemi ile dökülen saçlarınızı geri kazanabilirsiniz. Safir kalem ile Fue yöntemi doğal saç görünümü kazanmanıza vesile olacaktır. Ayrıca saçlarınız kökünden uzayacak ve sizlere mükemmel bir görünüm kazandıracaktır. Canlı, parlak saçlara sahip olmak isteyenleri merkezimizde ağırlayarak Safir fue saç ekimi yaparak uğurlamaktayız. Sonrasında aldığımız geri dönüşlerde mutlu yüzleri görmek bizler için en büyük sevinç kaynağı olmaktadır.

Saç Dökülmelerinin Genel Sebepleri

Sıkça karşılaştığımız saç dökülmesinin başlıca sebepleri şunlardır:

Kalıtsal sebeplerden dolayı saçlar dökülmektedir. Hatalı diyet uygulanması sonucu saç kayıpları olur. Deri hastalıkları sebebiyle oluşan saç kayıpları vardır. Yan etkisi olan ilaç kullanımı sebebiyle saç dökülmeleri meydana gelir. Saçkıran hastalığına sahip olunması (Alopesi Ariata) dökülmelere sebeptir. Stres sonucunda saçlar dökülür. Aşırı kilo kaybı saçların seyrekleşmesine ve dökülmesine neden olur. Fazla A vitamini alımı dökülmelere nedendir. Anoreksiya hastalığı saç dökülmesine sebep olur. Sistemsel hastalıklar saç kayıplarına sebeptir. Hormonel değişimler saç döker. Demir eksikliği saç kayıplarına neden olur. Hatalı saç bakımı saç seyrelmesine ve dökülmesine nedendir.

Safir fue saç ekimi İşlemimiz

En çok uyguladığımız ve memnun dönüşler aldığımız safir fue saç ekimi sahip olduğumuz donanımlı aletler ile uygulanır. Bu saç ekimi yönteminde, fue saç ekimindeki gibi çelik uç kullanmamaktayız. Safir uçlu fue saç ekimini, safir uçlu medikal bir alet (kalem) ile gerçekleştirmekteyiz. Safir uç kullanmamızın sebebiyse, saç ekim kanallarının sağlıklı ve kolay bir şekilde açılmasını sağlamaktır. Böylece saç ekim kanallarını en küçük mikro kanallara kadar açarak, saç ekim işlemini gerçekleştirmekteyiz.

Gerçekleştirdiğimiz saç ekim operasyonu sonrasında, kabuklanma durumu oldukça az düzeyde oluşmaktadır. Ayrıca Safir fue saç ekimi yöntemiyle iyileşme süreci de bir o kadar hızlı sonuç vermektedir ve görülür şekilde hiçbir şekilde iz kalmamaktadır. Bu yöntem, saçların köklerinden sıkı ve doğal şekilde, sıkça çıkmasını sağlamaktadır. Safir kalemli fue işlemi ile elde edilen yeni saçlar, kişinin doğal saçlarından ayırt edilemeyecek derecede gür ve gerçektir.

Safir kalemli fue saç ekimi, sedasyonlu şekilde uyguladığımız bir saç ekimidir. Bunun yanında Safir fue saç ekimi işlemi, tıraşsız bir yöntemdir. Bu sebeple de oldukça tercih edilmektedir.

Safir Fue Saç Ekimini Kimlere Uygulanır?

Donör bölgede, olması gerektiği miktarda saç köküne sahip olunması gerekir. Yeterli sayıda saç köküne sahip bireyler genellikle 20 ila 60 yaş arasındaki bireylerdir. Bu saç tekniği sayesinde kişiler kaybettiği saçlara doğal ve canlı olarak tekrar kavuşmaktadır. Ayrıca bizler safir kalemli saç ekimi ile müşterilerimize kalıcı bir hizmet sunmaktayız.

Safir Fue Saç Ekimini Nasıl Uyguluyoruz?

Bu işlem bünyemizdeki uzmanlar tarafından hassas bir şekilde yapılır. Safir fue saç ekimi işleminde anestezi uzmanlarımız tarafından sedasyon uygulaması yapılır. (Sedasyon, sedatif ilaçlar kullanılarak reflekslerin kaybedilmemesi şartıyla uygulanan anestezi yöntemidir.) Kişi, sedasyon yerine genel anestezi isterse, anestezi doktorumuz tarafından genel anestezi uygulanır. Sadece baş bölgesi uyuşturularak, operasyonu gerçekleştirmekteyiz.

Operasyon esnasında herhangi bir ağrı veya acı hissedilmemektedir. Hastamızın konforuna da ekstra bir önem göstermekteyiz. Hastaya verilen lokal sedasyon sonrasında; medikal bir alet ile fue yöntemi kullanılarak greftleri alıyoruz. Toplanan greftleri (donörü);Safir fue saç ekimi yöntemiyle açılan saç kanallarına ekerek, saç ekim işlemini tamamlıyoruz.

Saç Köklerini Donör Bölgeden Nasıl Alıyoruz?

Genellikle saç ekimlerinde, donör bölgeden sağlıklı saç köklerini almaktayız. Safirkalemli fue saçekimi yönteminde mikro motor adı verilen alet yardımıyla aldığımız saç köklerini, safir uçlu medikal kalem ile açılan mikro saç köklerine nakletmekteyiz. Böylece profesyonel saç ekimi uygulayarak, ekilen saç greftlerinin yönünü hatasız olarak uygulamış olmaktayız. Ayrıca kullandığımız medikal aletlerimiz tek kullanımlıktır ve sadece kişiye özel şekilde kullanılmaktadır.

Safir Fue Saç Ekiminin Artıları

Şimdi gelin bu işlemi yaptırmanın artılarını inceleyelim:

Safirkalemli Fue tekniğinde medikal aletimizin ucunda safir kullanıyor olmamız cilde zarar vermez. Safir fue saç ekimi yönteminde kullanılan safir uç sayesinde, iyileşme süresi daha hızlı gerçekleşmektedir. Uygulama esnasında oluşan ağrı ve acı en alt düzeydedir. Kanama durumu yok denecek kadar az meydana gelir. Enfeksiyon oluşma riski, diğer saç ekim yöntemlerimize oranla daha azdır. Doğal bir saç ekim yöntemidir. Ekim işlemi daha sık olarak uygulanır.

Safir fue saç ekimi Yönteminde Kullanılan Aletler

Öncesinde saç kanalı açmada medikal düz bir metal kullanılmaktaydı. Fakat artık değişen ve gelişen tıp ve teknolojide, yeni yöntemler ve yeni aletler kullanılmaya başlandı. Özellikle son dönemde uyguladığımız Safir fue saç ekimi işleminde kullandığımız medikal safir uçlu kalem, deriye verdiği az hasar sebebiyle oldukça tercih edilmektedir. Ayrıca safir uç kullanımı sayesinde, saç ekimini doğal şekilde yaparak kısa sürede iyileşme görmekteyiz.

Uyguladığımız Saç Ekimi Öncesinde Kişinin Yapması Gereken Hazırlıklar

Safirkalemli fueyöntemi öncesinde kişinin bazı hazırlıklar yapması gerekmektedir. Hekimimizin, saç ekim işlemi öncesinde hastamıza bir takım önerisi olmaktadır. Operasyon uygulanmadan önce hastamızın kan sulandırıcı ilaç almaması gerekmektedir. Ayrıca kullanılan kozmetik ürünlerin kullanımının kesilmesi lazımdır.

Ayrıca saç ekiminden birkaç hafta öncesinde alkol sigara kullanımının bırakılması gerekir. Bırakılamıyorsa azaltılması gerekmektedir. Özellikle sigara kullanımının durdurulması, Safir fue saç ekimi işleminin olumlu yönde gelişmesi açısından önemli olacaktır. Sigara kan dolaşımını etkilemesi sebebiyle saç ekim işlemini olumsuz yönde etkilemektedir. Birkaç hafta öncesinde bırakılamasa da yaklaşık 48 saat önce sigara kullanılmaması saç ekimi için gerekli bir durumdur.

Safir fue saç ekimi Sonrası

Ekim işlemimiz gerçekleştikten sonra, hastamızın bir süre dinlenmesi gerekmektedir. Uzman doktorumuzun verdiği süreden sonra ilk saç yıkaması gerçekleştirilmelidir. Saç yıkama işlemi veya yara bakımı, saç ekimi hemşiremiz tarafından uygulanmalıdır. Çünkü ilk hafta fue saç ekimi açısından oldukça hassastır.

Ekimden birkaç ay sonra, saç ekimi uygulamasında deri az zarar gördüğü için deri çabuk iyileşme sağlar. Yaklaşık bir ay içinde yaralar kabuk atmaktadır. Bunun dışında; sizleri bilgilendirmemiz gereken bir diğer konu, şok saç dökülmesi olayıdır. Safir fue saç ekimi işlemimizden sonra köklerden uzayan saçlar, bir anda dökülmeye başlar. Bu durumda sakin kalmanız gerekir. Çünkü bu dökülme tekrar sağlıklı saç uzaması açısından gerekli bir durumdur. Dökülen saçların yerine kökünden tekrar saçlar çıkmaya ve uzamaya başlayacaktır.

Saç ekimi uygulamamızdan yaklaşık 6 ay sonra, dökülen saçların yerini yeni saçlar almaya başlar. Saçlar gün geçtikçe uzar ve bu uzamalar sonucu saç kökleri güçlenir.

Safir fue saç ekimiişleminden 1 yıl kadar sonra sonuç tamamen ortaya çıkar. Artık yeni doğal ve canlı saçlarınızın tadını çıkarabilirsiniz.

Haftanın Öne Çıkanları

Tuğba Ekinci'den tangalı paylaşım

2022-10-25 20:13 - Magazin

Mümin Cambaz aday mı oluyor?

2022-10-26 11:11 - Bursaspor

İrem Derici: Yeşil sahalardan ve iş insanlarından çok sayıda ahlaksız teklif aldım

2022-10-23 19:03 - Magazin

Bursa'nın o köylerinde 500 yıl öncesinin tarifiyle güveç yapıyorlar

2022-10-23 13:19 - Bursa

Atış Yapı'dan Bursa’ya yeni cazibe merkezi

2022-10-25 16:52 - Bursa

Mega yat "Sunrays" Muğla’da

2022-10-26 19:39 - Gündem

Bursa'nın en önemli fabrikası TOFAŞ'ın geleceği hakkında açıklama

2022-10-24 19:12 - Bursa

Uludağ Üniversitesi-Karsan işbirliği

2022-10-25 15:09 - Bursa

Atış Yapı'dan Bursa’ya emlak akademisi

2022-10-26 17:01 - Bursa

Güzel oyuncu Ekin Türkmen'in köpekleri bir vatandaşa saldırdı

2022-10-24 11:54 - Magazin

İlgili Haberler

ASATUF, gençler tarafından yılın en başarılı sivil toplum kuruluşu seçildi

17:05 - Sağlık

Diş tedavisinde uygulanan iğne yüzünden 7 aydır topallayan kadın için harekete geçildi

15:49 - Sağlık

Onkoloji servisindeki çocuklar Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı

15:12 - Sağlık

Serebral Palsi hastası çocuk, özel ayakta durma aracına kavuştu

14:12 - Sağlık

Otobüsteki doğumda bebek ve annenin durumu iyi

13:57 - Sağlık

Günün Manşetleri

Kazada yaralanan oğlunu gören anne gözyaşı döktü

00:53 - Bursa

Ekrem İmamoğlu 30 Ekim'de Bursa'da

00:50 - Bursa

Bursa’da 101. yıla özel ‘Çok Yaşa Cumhuriyet Sergisi’ açıldı

23:53 - Bursa

Karacabey Ergün Koç Kültür Merkezi hizmete açıldı

23:53 - Bursa

Cumhuriyetimizin 101. Yılı kutlu olsun

23:53 - Bursa