?>

Sağlık çalışanlarına ziyaret edilerek halk haftası kutlandı

Denizli valisi ömer faruk coşkun denizli il sağlık müdürü uz. Dr. Berna öztürk ile birlikte 3-9 eylül halk sağlığı haftası kapsamında mehmet salih karaoğlanoğlu aile sağlığı merkezi ile denizli il sağlık müdürlüğü’ne bağlı mobil kanser tarama tırını ziyaret ederek sağlık çalışanlarının halk sağlığı haftasını kutladı.

Sağlık - 2 ay önce

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk ile birlikte 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında Mehmet Salih Karaoğlanoğlu Aile Sağlığı Merkezi ile Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Mobil Kanser Tarama Tırını ziyaret ederek sağlık çalışanlarının Halk Sağlığı Haftasını kutladı. Ülkemizde her yıl 3-9 Eylül tarihleri ‘Halk Sağlığı Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın amacı; halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmaktır. Bu doğrultuda Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk ile birlikte Mehmet Salih Karaoğlanoğlu Aile Sağlığı Merkezini ziyaret etti ve merkezde görevli sağlık çalışanlarının 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftasını kutladı. Mehmet Salih Karaoğlanoğlu Aile Sağlığı Merkezi ziyaretinden sonra Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi karşısında bulunan Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Mobil Kanser Tarama Tırında incelemelerde bulunan Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Halk Sağlığı Haftası kapsamında kurulan stantlarda görevli sağlık çalışanlarından yürüttükleri hizmetler hakkında bilgi aldı. Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk de 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Denizli merkez ve ilçelerde Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerine dikkat çekmek amacıyla vatandaşlara bilgilendirmeler yapıldığını söyledi. Açılan stantlarda aile hekimliği sisteminin tanıtımı, aşılamanın önemi, anne, bebek sağlığı ve anne sütünün önemi, kanser taramaları, sağlıklı beslenme, teknoloji bağımlılığı başta olmak üzere bağımlılıklardan korunma ve sağlıklı nesillerle sağlıklı bir gelecek gibi farklı temalarla koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurguladıklarını belirtti. “Birinci basamaktaki yürütülen sağlık hizmetleri son derece önemlidir”

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun da Denizli’de sağlık çalışanlarıyla birlikte vatandaşlara en iyi sağlık hizmetini verebilmek için çalışmaların yürütüldüğünü söyleyerek; “ Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri; vatandaşlarımızın koruyucu sağlık hizmetleri ile teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinden yararlandığı sağlık kuruluşlarımızdır. Birinci basamak sağlık hizmetlerinin güçlü olması 2. Ve 3. Basamak sağlık hizmeti veren devlet hastaneleri ve üniversite hastanelerinin iş yükünü de azaltacaktır. Bu yüzden Birinci Basamakta yürütülen sağlık hizmetleri son derece önemlidir. Buralarda hizmet veren sağlık çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Köfteci Yusuf'tan aldığı kavurmanın içinden neler çıktı neler!

2024-09-01 12:09 - Bursa

Balık sezonu açıldı: İşte fiyatlar!

2024-09-01 17:30 - Yaşam

Balıkesirspor 1-3 Bursaspor

2024-08-29 21:29 - Bursa

Bursa Orhangazi Belediyesi birbirinden ünlü sanatçıları gençlerle buluşturacak

2024-09-03 13:41 - Bursa

Bursaspor Trabzonspor'u da geçti !

2024-08-28 14:11 - Bursaspor

Futbol sahalarında acı ölüm!

2024-08-28 12:20 - Bursa

Mustafa Bozbey"den büyük müjde ! "Atatürk Stadı'nı yeniden inşa edeceğiz"

2024-08-30 22:00 - Bursa

Bursalı sanatçı Ata Demirer, sahnesinde Türk Bayrağı dalgalandırarak dakikalarca ayakta alkışlandı

2024-09-01 11:26 - Bursa

Bursaspor’a 22 milyon TL’lik sponsor

2024-09-03 17:47 - Bursaspor

Bursa Yıldırım Belediyesi'nden öğrencilere kırtasiye yardımı!

2024-09-03 13:36 - Bursa

İlgili Haberler

Vali Önder Bakan’dan acil serviste çat kapı inceleme

00:28 - Sağlık

’Yenidoğan Çetesi’ne ilişkin dönemin İl Sağlık Müdürlüğü Özel Hastaneler Denetim Birimi Uzmanı Dr. Malik Türkan Esin konuştu: "Aile şikayetçiymiş gibi o yoğun bakımlar geceleri denetlendi"

17:39 - Sağlık

Aile hekimlerinden ‘Büyük Ankara Mitingi’

17:25 - Sağlık

Op. Dr. Hasan Erkurt, “Her 8 kadından biri risk altında”

17:09 - Sağlık

Kuruyan gölette balık kurtarma operasyonu

15:31 - Sağlık

Günün Manşetleri

"Yenidoğan çetesi" iddianamesinde adı geçen hastanelerdeki bebekler kamu hastanelerine sevk edildi

22:49 - Asayiş

Alacak-verecek meselesi yüzünden çocuklarının yanında kavga ettiler

20:12 - Bursa

Osmangazi’den aynı çatı altında 4 hizmet

18:07 - Bursa

’Yenidoğan Çetesi’ne ilişkin dönemin İl Sağlık Müdürlüğü Özel Hastaneler Denetim Birimi Uzmanı Dr. Malik Türkan Esin konuştu: "Aile şikayetçiymiş gibi o yoğun bakımlar geceleri denetlendi"

17:39 - Sağlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İsrail durdurulamazsa bölgenin huzur bulması imkansız”

17:27 - Siyaset