Sağlıkta iyi ‘Score’ için spor yapın (ÖZEL HABER)

Score Fitness-SPA’da spor ve sağlığa faydalı yarı olimpik havuzuyla Bursa’nın gözde spor merkezi haline geldi. Sağlığın ön planda tutuluğu merkezde spor yapmak, sağlık ‘score’unu önde tutuyor.

Bursa - 9 yıl önce

Bahar GÖRGÜN/BURSA.COM

Score Fitness-SPA İşletme Müdürü Ateş Sedat, Score Fitness-SPA Bursa’nın en geniş konseptli spor merkezi olduğunu belirterek, “Bursa'nın en geniş konseptli spor merkezi unvanına sahip olan ve her ay temiz havuz belgesi alan yarı olimpik havuzumuzun sağlık açısından birçok faydası da bulunuyor. Sırt ağrıları sorununa büyük faydası olan havuzumuz, fitness sonrası kardio yerine de havuzumuz tercih ediliyor. Bel fıtığı olanlar da tedavi amaçlı havuzu tercih ediyor. Hem eğlenceli, hem de tedavi amaçlı kullanılabilen havuzumuz, sağlık için en çok tercih ediliyor” dedi.

Tecrübeli hocalarla fitness salonlarında profesyonel ve sağlıklı spor yapma imkanının bulunduğunun altını çizen Ateş Sedat, “Korupark içinde hizmet veren Score Fitness ve SPA merkezimizde fitness salonumuz, tecrübeli hocalarımız eşliğinde sağlıklı spor yapmak için en ideal merkez konumunda. Havuz avantajı ile birlikte fitness salonumuz, sağlık ve zayıflama açısından yapılan programlı spor ile vücudun dinç kalmasını sağlıyor. Fitness kelime anlamı olarak sağlıklı ve formda olmaktır. Bir çok egzersize dayalı bir spordur. Fitness diğer bütün sporlardan farklı olarak temelde kasların tek tek aletli ya da aletsiz çalıştırılmasıyla sıkılaştırılması ve güçlendirilmesi amaçlanır” şeklinde konuştu.

İŞTE FİTNESSİN FAYDALARI

Fitnessin sağlık açısından faydalarından da bahseden Ateş Sedat, “Fitness sporu vücutta bol bol endorfin, östrojen veya testosteron hormonu salgılanmasını sağlar. Bu da, kişinin kendisini psikolojik olarak daha iyi ve zinde hissetmesini sağlar. Vücudun forma girmesi de özgüveni arttırır. Metobolizmayı hızlandırır. Enerjiyi arttırır. Uykuyu düzenler. Psikolojik iyileşme sağlayarak stresten uzaklaştırır. Daha sağlıklı ve hızlı düşünmeyi sağlar. Kalp ve damar sistemini güçlendirir. Uzun dönemli fitness sporuyla uğraşanların kanser ve kalp krizine yakalanma riski düşüktür. Kalori yakmayı sağladığından şeker hastaları için önerilir” ifadelerini kullandı.

Score Fitness-SPA İç Hizmetler Müdürü Özcan Yağcı ise, fitness salonlarında spor yapmanın mutluluk hormonlarını geliştirdiğini ifade ederek, “Spor yaparken, vücuttaki stres hormonlarının üretimi yavaşlıyor. Böylece, depresyon ve anksiyete semptomları azalıyor. Kişi, kendini sakin, serinkanlı, huzurlu ve mutlu hissediyor. Egzersiz yaparken beyin ayrıca seratonin hormonu salgılıyor” dedi.

SPA VE MASAJIN SAĞLIĞA FAYDALARI…

SPA ve masaj salonunun sağlık açısından çok faydalı olduğunu da dile getiren Yağcı, “SPA yöntemlerinin hem ruhsal hem de fiziksel birçok yararı bulunuyor. Kan dolaşımını hızlandırır, vücuttaki ölü derileri atar, cilt problemlerini ortadan kaldırır, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına katkı sağlar, vücuttaki yağların atılmasına ve cildin pürüzsüzleşmesine yardımcı olur. Ruhsal rahatlama sağlar ve uyku bozukluğu, gerginlik gibi sorunların atlatılmasını sağlar. Romatizmal rahatsızlıkların giderilmesine yardım eder. Stres, yorgunluk gibi sorunları giderir ve kişiye enerji verir. Kasları yumuşatır ve eklem rahatsızlıklarını giderir” diye konuştu.

Yağcı, büyüklerin havuz ve fitness keyfi yaparken çocukların da kids clupte hoşça vakit geçirdiklerini söyledi. Yağcı, kids clupte çocukların hem çeşitli oyunlarla eğlendiğini, hem demini spor aletleriyle sporun sevdirilmeye çalışıldığını belirtti.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Apolyont’ta biten bir hayat ’’TULİPAN’’

2015-07-30 19:47 - Spor

Misi deresinde çay içmek tarih oluyor (ÖZEL HABER)

2015-07-30 19:16 - Bursa

Arnavut gelinler şalvardan vazgeçmiyor

2015-07-24 14:24 - Bursa

Hangi duygular hangi organlarınızı etkiliyor?

2015-07-27 17:32 - Sağlık

Murat Eken ve sevgilisinin panik anları

2015-07-26 21:41 - Magazin

Polat Alemdar hayranları bunu da yaptı!

2015-07-30 16:19 - Magazin

Sağlıkta iyi ‘Score’ için spor yapın (ÖZEL HABER)

2015-07-31 11:54 - Bursa

Sivrisinek ısırığı bu hale getirdi

2015-07-30 15:15 - Yaşam

Bursa Şevket Yılmaz’da garip bir film iddiası! (ÖZEL HABER)

2015-07-24 13:51 - Bursa

Mehmet Ali Erbil'in yeni sevgilisi

2015-07-30 13:08 - Magazin

İlgili Haberler

Başkan Aydın: "Ağaçlandırma çalışmalarına katkı vereceğiz"

20:17 - Bursa

Bursaspor bir transfer daha açıkladı!

18:29 - Bursa

Bursaspor'dan kaleci transferi

17:49 - Bursa

Bursaspor'da günün ikinci transferi !

17:22 - Bursa

Bursa'da buğday tarlası alevlere teslim oldu

17:11 - Bursa

Günün Manşetleri

Başkan Aydın: "Ağaçlandırma çalışmalarına katkı vereceğiz"

20:17 - Bursa

Bursaspor bir transfer daha açıkladı!

18:29 - Bursa

Bursaspor'dan kaleci transferi

17:49 - Bursa

Bursaspor'da günün ikinci transferi !

17:22 - Bursa

Bursa'da buğday tarlası alevlere teslim oldu

17:11 - Bursa