?>

Samsun’da “Fener Alayı ve Gençlik Festivali Yürüyüşü”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Samsun’da “Fener Alayı ve Gençlik Festivali Yürüyüşü” düzenlendi.

Gündem - 1 yıl önce

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Samsun’da “Fener Alayı ve Gençlik Festivali Yürüyüşü” düzenlendi.

Samsun Valiliği tarafından Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Fener Alayı Yürüyüşü’nde yüzlerce kişi ellerinde meşale, Türk bayrakları ile yürüyüş yaptı. Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü önünde toplanan coşkulu kalabalık askeri bando eşliğinde marşlar söyleyerek İstiklal Caddesi ve 19 Mayıs Bulvarı’nı takiben Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüşte ayrıca dev 1919 metrelik bayrak açıldı. 

Yürüyüşe katılan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Bugün kurtuluş mücadelesinin başladığı gündür. Buranın önemi Amasya, Erzurum ve Sivas Kongreleri, onların örgütlenmesi çalışmaların yürütülmesidir. Tabii, Kurtuluş Savaşı’nın simgesi burasıdır. Bu açıdan her yıl olduğu gibi bugün de valiliğimiz bu organizasyonu gerçekleştiriyor. Yarın törenler devam edecek. O günü unutmayacağız. Bunu devam ettireceğiz. Nesilden nesile verilen mücadele aktarılacak. Bugün güçlenen Türkiye aynı kararlılıkla devam edecek. O gün vatanı kurtarma azim ve kararlığı vardı. Bugün daha da ileriye taşıma ve götürme kararlılığı var. Aynı ruh devam ediyor” dedi.

"Samsun gerçekten bu manada İlkadım şehri olduğunu gösteriyor"

Kutlamaların devam edeceğini belirten Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Samsun yine çok coşkulu bir kalabalığa ev sahipliği yapıyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Tütün İskelesi’nden Samsun’dan Anadolu’ya ayak basmasının coşkusunu yaşıyoruz. Bu hafta coşkulu kutlamalarımız devam ediyor. Gerçekten bugün çok muazzam bir teveccüh görüyorum. Vatandaşlarımızın hepsine teşekkür ediyoruz. Samsun gerçekten bu manada İlkadım şehri olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, “Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda ilk adım burada atıldı. Bu akşam müthiş bir katılım var. Gelecek nesillere Samsun’da başlayan o meşale ruhunu aktaracağız” şeklinde konuştu. Yürüyüşün sonlarına doğru başlayan yağmur, kutlamalara engel olmadı. Vatandaşlar, Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde görevli müzisyenlerin verdiği konseri yoğun yağmur yağışına rağmen ilgiliyle takip etti. Kutlamalar Cumhuriyet Meydanı’ndaki mini konser ile son buldu. Yürüyüşe ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun Milletvekili Prof. Dr. İlyas Topsakal, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, Samsun Garnizon Komutanı Topçu Kd. Alb. Ahmet Uğurlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve vatandaşlar katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Tüm dünya Bursa'dan gelen fotoğrafı konuşuyor!

2023-05-14 11:49 - Bursa

Yeni dönemde Bursa'nın milletvekilleri

2023-05-15 09:51 - Bursa

Bursa Şehit Komando Er Samet Saraç Anadolu Lisesi öğrencilerinin resim sergisi Zafer Plaza'da izlenime açıldı

2023-05-17 07:50 - Bursa

Alpaslan Yıldız: '20 günde 9 bin esnaf ziyaret ettik, 20 bin vatandaşın elini sıktık"

2023-05-13 00:08 - Bursa

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek: “İtirazlarımızı yaptık”

2023-05-17 11:44 - Siyaset

Hande Erçel, 76. Uluslararası Cannes Film Festivali'nde yer alacak

2023-05-13 12:05 - Magazin

Bursa'da bir fabrikada korkunç olay: 1 işçi hayatını kaybetti 2 işçi ağır yaralı

2023-05-16 16:21 - Bursa

Somali'deki seller nedeniyle 219 bin kişi göç etti

2023-05-17 10:22 - Dünya

Bursa’da Faruk Çelik’e yoğun ilgi

2023-05-16 09:10 - Bursa

MHP'den Sinan Ateş suikastı hakkında açıklama

2023-05-12 11:21 - Bursa

İlgili Haberler

İstanbul’da gökkuşağı sürprizi: Kısa süreli yağışın ardından görsel şölen oluştu

22:23 - Gündem

Giresun’un kültürel zenginlikleri Arnavutköy’de Hemşehri Günleri’nde vatandaşlarla buluştu

22:21 - Gündem

DPÜ Sosyoloji Topluluğu öğrencileri, şehrin tarihi ve turistik yerleri gezdi

21:41 - Gündem

Şehzadeler Kent Konseyi Çocuk Meclisi yürütme kurulunu seçti

21:44 - Gündem

Cumhuriyet Ortaokulu öğretmenlerinden Derin vefat etti

20:26 - Gündem

Günün Manşetleri

"Yenidoğan çetesi" iddianamesinde adı geçen hastanelerdeki bebekler kamu hastanelerine sevk edildi

22:49 - Asayiş

Alacak-verecek meselesi yüzünden çocuklarının yanında kavga ettiler

20:12 - Bursa

Osmangazi’den aynı çatı altında 4 hizmet

18:07 - Bursa

’Yenidoğan Çetesi’ne ilişkin dönemin İl Sağlık Müdürlüğü Özel Hastaneler Denetim Birimi Uzmanı Dr. Malik Türkan Esin konuştu: "Aile şikayetçiymiş gibi o yoğun bakımlar geceleri denetlendi"

17:39 - Sağlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İsrail durdurulamazsa bölgenin huzur bulması imkansız”

17:27 - Siyaset