?>

Tedavileri tamamlanan deniz kaplumbağaları denize bırakıldı

MERSİN'DE DENİZ KAPLUMBAĞALARI KURTARMA, REHABİLİTASYON VE BİLGİLENDİRME MERKEZİ'NDE TEDAVİLERİ TAMAMLANAN 2 YEŞİL DENİZ KAPLUMBAĞASI, 'DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ' ETKİNLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE DENİZE BIRAKILDI.

Yaşam - 1 yıl önce

Mersin’de Deniz Kaplumbağaları Kurtarma, Rehabilitasyon ve Bilgilendirme Merkezi’nde tedavileri tamamlanan 2 yeşil deniz kaplumbağası, ’Dünya Çevre Günü’ etkinlikleri çerçevesinde denize bırakıldı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla, Mersin Valiliği, Akdeniz Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü işbirliğinde Millet Bahçesi sahil etabında etkinlik düzenlendi. Renkli ve dolu dolu geçen etkinlikte caretta markalama, belgesel gösterimi, çevre ve deniz temizliği, atölye çalışmaları, konser ve çocuk etkinlikleri de organize edildi. “Çevre, tüm canlılara ait bir ekosistem”

Etkinlikte konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Çevre, hepimize ait olan, hep birlikte içinde yaşadığımız ekosistemi ifade ediyor. Çevrenin sürdürülebilir olması yine hep birlikte ortaya koyabileceğimiz hassasiyetle mümkün. Çevreyi, sadece insanoğlu olarak bizler işgal etmiyoruz. Tüm canlılarla birlikte bu dünyada yaşıyoruz. Dolayısıyla çevreye karşı duyarlılık, koruma hassasiyeti, sadece insanların değil, tüm canlıların yaşam hakkına saygı duymak anlamına geliyor” dedi. “Dünyamızı, doğamızı ve çevremizi korumak için çalışıyoruz”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak da etkinlikte yaptığı konuşmada, Mersin ve Akdeniz’de park ve yeşil alan kıtlığına dikkat çekti, Türkiye’nin en güzel ve dört tarafı denizle çevrili millet bahçesini kente kazandırdıklarını ifade etti. Gültak, “Çevre, sadece park, bahçe, yeşil alan değil. Aynı zamanda Adanalıoğlu’nda 25 yıllık çöp sorununu çözdük, sahildeki barakaları kaldırdık. Cumhurbaşkanımızın kararnamesi ile o bölgeleri koruma altın aldık, site alanı ilan ettik. Ayrıca sahillerimizdeki caretta caretta deniz kaplumbağasının yumurtlama alanlarını da koruma altına alıp, vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmek için etkinlikler organize ettik” diye konuştu.

Mersin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın ise bu yıl ’Temiz deniz, temiz dünya’ sloganıyla, toplumun tüm kesimlerini kapsayıcı şekilde etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Mersin Deniz Kaplumbağaları Kurtarma Rehabilitasyon ve Bilgilendirme Merkezi’nde tedavileri tamamlanıp marka takılan iki deniz kaplumbağası, protokol üyeleri ve depremzede çocukların katılımıyla Mersin Millet Bahçesi sahilinden doğal yaşam alanları olan denize bırakıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Alinur Aktaş'tan Ekrem Senal'a başkanlık teklifi !

2023-06-01 12:28 - Bursaspor

Depremde 30 yakınını kaybeden uzman hekim görev yaptığı Bursa’da vefat etti

2023-06-03 11:40 - Asayiş

Proje İmam Hatip Ortaokulu 5. sınıf öğrenci seçme sınavı başvuru için son hafta

2023-06-05 18:18 - Eğitim

Bursa'da belediye başkanı Müge Anlı'dan yardım istedi

2023-06-06 10:15 - Bursa

Bursa Muradiye Devlet Hastanesi yeniden hizmete başlayacak!

2023-06-03 09:06 - Bursa

Buca’da Kiraz Festivali için hazırlıklar tamam

2023-05-30 12:47 - Yaşam

Bursa'da cami avlusunda arkadaşını öldürdü

2023-06-04 12:54 - Bursa

Bursa’da 17 yaşındaki gencin vurulma anı kameraya yansıdı

2023-06-04 18:33 - Asayiş

Bursa Gemlik'te deprem

2023-06-03 14:26 - Bursa

LGS soruları ve cevapları yayınlandı

2023-06-04 14:42 - Eğitim

İlgili Haberler

Kar ve tipi nedeniyle Sahara Geçidi ağır tonajlı araçlara kapatıldı

23:03 - Yaşam

Erzincan Kısa Film Platformu Söyleşilerinde yönetmen ve oyuncular Erzincan’a geliyor

20:06 - Yaşam

Beşiktaş Belediyesi Beltaş Kitap Kafe’de Saygı Öztürk’ü ağırladı

17:35 - Yaşam

Kastamonu Üniversitesi’nde Türkiye ve Kazakistan’ın Cumhuriyetleşme süreçleri konuşuldu

17:13 - Yaşam

Yüksek kesimlerde kar, iç kesimlerde ise yağmur hayatı olumsuz etkiliyor

16:30 - Yaşam

Günün Manşetleri

Timsah Akdeniz'de 3 Puan Avında!

05:16 - Bursa

"Yenidoğan çetesi" iddianamesinde adı geçen hastanelerdeki bebekler kamu hastanelerine sevk edildi

22:49 - Asayiş

Alacak-verecek meselesi yüzünden çocuklarının yanında kavga ettiler

20:12 - Bursa

Osmangazi’den aynı çatı altında 4 hizmet

18:07 - Bursa

’Yenidoğan Çetesi’ne ilişkin dönemin İl Sağlık Müdürlüğü Özel Hastaneler Denetim Birimi Uzmanı Dr. Malik Türkan Esin konuştu: "Aile şikayetçiymiş gibi o yoğun bakımlar geceleri denetlendi"

17:39 - Sağlık