?>

Tesis Yönetim Hizmetleri Mevzuat Çalıştayı düzenlendi

Tesis yönetim hizmetleri mevzuat çalıştayı 23 ekim tarihinde ankara’da düzenlendi. çalıştay çevre, şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı bakan yardımcısı hasan suver ve mesleki hizmetler genel müdürü banu aslan’ın yanı sıra kamu kurum kuruluşları, dernekler, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin katılımları ile gerçekleşti.

Ekonomi - 2 saat önce

Tesis Yönetim Hizmetleri Mevzuat Çalıştayı gerçekleşti. Tesis Yönetim Hizmetleri Mevzuat Çalıştayı 23 Ekim tarihinde Ankara’da düzenlendi. Çalıştay Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Suver ve Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Banu Aslan’ın yanı sıra kamu kurum kuruluşları, dernekler, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin katılımları ile gerçekleşti. Tesis Yönetim Hizmetleri Mevzuat Çalıştayı hakkında değerlendirmelerde bulunan Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Daha önce bakanlığımız bünyesinde Konut Politikaları ve Tesis Yönetimi Hizmetleri Şube Müdürlüğü kurulmuştu. Yapılan bu çalıştay ile de tesis yönetimi sektöründeki standartlar, lisanslama ve denetim gereklilikleri ele alındı. Çalıştayda ayrıca sektörün kurumsallaşması, dijitalleşme, profesyonel eğitim ve sorumluluk alanlarının tanımlanması konuları da değerlendirildi. Tesis yönetim şirketlerinin sorumlulukları, çalışan yeterlilikleri ve sektörde sürdürülebilir bir gelişimin sağlanması için alınacak tedbirlerin değerlendirildiği çalıştay, tesis yönetimi sektörünün kurumsallaşması yönünde önemli bir başlangıç oldu” dedi. "Tesis yönetim hizmetlerinde kaliteyi yükseltmeliyiz"

Tesis Yöneticileri Federasyonu (TEYFED) Başkanı Yahya Sağır da yaptığı değerlendirmede “Çalıştaya mevzuat komite üyelerimiz ile katılım sağladık. Özellikle tesis yönetimi şirketlerinin şeffaf, hesap verebilir ve Bakanlık yetkilendirmesi ile denetlenebilir hale getirilmesi gerektiği vurguladık. Mesleki yeterliliklerin sektörümüz için önemi, dijitalleşmenin gerekliliği, çalışanların düzenli mesleki eğitimlerle desteklenmesi gibi hususların sektörde kalitenin artırılması için önemli şartlar olduğunu paylaştık. Çalıştay kapsamında ayrıca, ceza ve yaptırım mekanizmalarının etkinliğinin artırılması gerektiği, mevcut yaptırımların caydırıcı olmaktan uzak olduğunu ifade ettik. Tesis yönetim hizmetlerinde kaliteyi artırmak için düzenleyici çerçevenin sıkılaştırılması gerektiği vurgulayarak çalıştaya özel raporumuzu sunduk” dedi. "Mevzuat güncellenmeli, yasal zemin sağlanmalı"

Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği Başkanı Ozan Özen ise “Dernek olarak çalıştaya önemli katkılar sunduk. Çalıştayda, tesis yönetimi alanında lisanslama, denetim süreçleri ve profesyonellik kriterlerinin artırılması konuları detaylı olarak ele alındı. Bizler de, tesis yönetim şirketlerinin yeterlilik, sınıflandırma ve sorumluluk alanlarının netleştirilmesi, çalışan eğitimlerinin iyileştirilmesi ve mevzuatın güncellenmesi gerekliliği üzerine değerlendirmelerde bulunduk. Özellikle, tesis yönetim şirketlerinin yasal zeminde sınıflandırılması, bağımsız denetimlerin güçlendirilmesi ve sertifikasyon süreçlerinin geliştirilmesi gibi sektörü ileri taşıyacak başlıklarda önemli adımlar da değerlendirildi” dedi. Yapılan açıklamaya göre; tesis yöneticilerinin sahip olması gereken bilgi, beceri ve yetkinlikleri tanımlamak, mesleki yeterliliklerini geçerli ve güvenilir bir belge ile kanıtlamalarına imkân sağlamak, sınav ve belgelendirme kuruluşlarına kaynak ve referans oluşturmak ve adaylara mesleğe ilişkin rehberlik sağlamak amacıyla 18UY0354-6 kodu ile hazırlanmış olan Tesis Yöneticisi Mesleki Yeterlilik belgesi bulunuyor. Çalıştay tesis yönetim şirketlerinin ve bu alanlarda görev alan yöneticilerin hukuki, mali ve teknik mevzuat açısından standartlaştırılmasını sağlamayı hedefliyor. Bu konuda kamunun düzenleyici, denetleyici ve yol gösterici konumunun geliştirilmesi, konu hakkında da mevzuat çalışmalarına altlık oluşturması planlanıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Köfteci Yusuf o futbol takımına sponsor oldu

2024-10-25 15:16 - Bursa

Galatasaraylı Icardi'nin eşi sutyenini indirdi ortalık karıştı!

2024-10-20 16:02 - Bursa

TUSAŞ’ta gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olanların isimleri belli oldu

2024-10-24 00:12 - Asayiş

Bursa Nilüfer'deki imar krizi çözüldü

2024-10-23 09:36 - Bursa

Timsah Akdeniz'de 3 Puan Avında!

2024-10-20 05:16 - Bursa

Özgür Özel'den FETÖ açıklaması

2024-10-21 15:07 - Gündem

Bursaspor’un 11’i belli oldu

2024-10-20 14:16 - Bursaspor

Bursaspor'da Kombine Rekoru !

2024-10-22 18:58 - Bursa

Bursa gündemine oturan TOFAŞ'tan açıklama

2024-10-25 18:13 - Bursa

Ezel dizisinin ünlü karakteri hayatını kaybetti

2024-10-23 13:19 - Magazin

İlgili Haberler

Milletvekili Toy: “ Geminbeli korkulu rüya olmaktan çıkacak”

18:21 - Ekonomi

648 depremzede konutuna kavuştu

17:10 - Ekonomi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Akın :

17:09 - Ekonomi

Muş: “Birinci gündemimiz Samsun-Ankara hızlı tren projesi"

16:27 - Ekonomi

Eskişehir’de üreticiye 16 Milyon 55 Bin 205 TL tarımsal destekleme

15:51 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Orhun Ene: Maçların sonlarını iyi oynuyoruz

17:21 - Bursa

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Allah’tan bunların kahrını bekliyoruz

16:57 - Gündem

Teröristlere ait 157 hedef vuruldu

16:37 - Gündem

Bilim tutkunlarını soğuk hava durduramadı

16:35 - Bursa

AVM sapığı yakalandı

15:41 - Gündem