?>

En İyi Sözel Bildiri Ödülü” BARÜ’ye verildi

Bartın üniversitesi (barü) öğretim elemanlarının bilimsel araştırma projeleri (bap) koordinatörlüğü tarafından desteklenen çalışmaları 3. Uluslararası 9. Ulusal yoğun bakım hemşireliği kongresinde “en iyi sözel bildiri ödülü” aldı.

Eğitim - 2 yıl önce

Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğretim elemanlarının Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörlüğü tarafından desteklenen çalışmaları 3. Uluslararası 9. Ulusal Yoğun Bakım Hemşireliği Kongresinde “En İyi Sözel Bildiri Ödülü” aldı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörlüğü tarafından desteklenen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik’in yürütücüsü olduğu ve Doç. Dr. Elif Karahan, Dr. Öğr. Üyesi Sibel Altıntaş ile Arş. Gör. Özge Uçar’ın araştırmacı olarak yer aldığı ‘Yoğun Bakım Hastalarında Ergonomik Uyku Maskesi Kullanımının Uyku Kalitesi ve Konforu Üzerine Etkisi’ başlıklı proje ödül aldı.

‘Kanıta Dayalı En İyi Uygulamalar-Köprüleri Birlikte Kuruyoruz’ ana temasıyla Antalya’da düzenlenen 3. Uluslararası 9. Ulusal Yoğun Bakım Hemşireliği Kongresinde sunulan araştırmaya “En İyi Sözel Bildiri Ödülü” verildi.

Uluslararası başarı ve akademik çalışma

Ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda hemşire ve akademisyenin bir araya geldiği kongrede alınan ödülün oldukça önemli olduğuna değinen Prof. Dr. Çelik, “Yoğun bakım üniteleri gürültülü, sürekli olarak ışıkların açık ve sirkülasyonun fazla olduğu ortamlardır. Bu nedenlere ve hastaların genel klinik durumlarına bağlı olarak yoğun bakım ünitelerinde yüzde 90’lara varan oranlarda uykusuzluk problemi yaşandığı görülmektedir. Randomize kontrollü deneysel araştırma projesinde hastaları ışıktan ve gürültüden uzaklaştıracak ergonomik tasarıma sahip bir uyku maskesi kullanıldı. Proje sonucunda ergonomik uyku maskesi kullanılan deney grubundaki hastaların, kulak tıkacı ve uyku bandı kullanılan kontrol grubundaki hastalara göre uyku kalitelerinin ve konfor düzeylerinin anlamlı oranda daha yüksek olduğu tespit edildi. Önemli verilerin elde edildiği bu çalışmamızda tüm topluma yararlı olacak bir uygulamaya öncülük ettik. Bu noktada verilen ödülü oldukça anlamlı buluyor, bizleri hep daha iyisi için teşvik eden Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Proje ekibini gayretleri dolayısıyla tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Bartın Üniversitesinin bölgesinden başlayarak ülkemizin kalkınmasına katkı sunmaya yönelik hedefleri bulunmaktadır. Bu doğrultuda ihtisaslaşma alanımıza yönelik ‘Akıllı Lojistik’, ‘Akıllı Malzemeler’, ‘Akıllı Teknolojiler’, ‘Akıllı ve Temiz Enerji’, ‘Doğalgaz ve Petrokimya’, ‘Biyoteknoloji’ ve ‘Nanoteknoloji’ çalışma başlıklarımızın yanı sıra insanlık yararına teknolojiler ile birlikte sağlık alanında yapılan çalışmalarımızla değer üretmek amacındayız. Bu yöndeki gayretlerimize değer katan çalışmaları dolayısıyla Prof. Dr. Sevim Çelik, Doç. Dr. Elif Karahan, Dr. Öğr. Üyesi Sibel Altıntaş ile Arş. Gör. Özge Uçar’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Kuduz tedavisi gören çocuk hayatını kaybetti

2022-11-09 16:56 - Gündem

Üçlü ilişki esnasında sevgilisine sert davranan adamı öldürdü

2022-11-09 15:11 - Gündem

Gelin adayı Hanife Gürdal'ı sinirden deliye döndü

2022-11-09 14:27 - Magazin

Bursa'da bağ evinde cinayet

2022-11-09 14:23 - Bursa

Doğum günü kutlamasında cinayet

2022-11-09 16:52 - Gündem

Trafik kazaları arttı uzmanlar uyardı

2022-11-09 01:03 - Asayiş

Bursa'da 10 ayda satışı yapılan gayrimenkul sayısı

2022-11-09 14:31 - Bursa

İsmail Ertekin'in Ekibi Belli Oldu

2022-11-08 21:00 - Bursaspor

Shell Helix Türkiye Ralli Şampiyonası'nda sezon finali

2022-11-09 14:35 - Spor

Bursa'daki yangında ölen anne ile 8 çocuğun cenazeleri Bakan Soylu'nun katılımıyla son yolculuğa uğurlandı

2022-11-09 15:50 - Bursa

İlgili Haberler

Bakan Tekin, 7. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali’ne katıldı

10:13 - Eğitim

Türkiye’nin ilk mesleki ortaokulu eğitim öğretime başladı

10:14 - Eğitim

Jandarma ekipleri miniklere trafik kurallarını uygulamalı anlatıyor

10:17 - Eğitim

GKV’de teknoloji bağımlılığı, teknolojiyi bilinçli kullanma ve siber suçlar semineri

10:12 - Eğitim

Deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

09:28 - Eğitim

Günün Manşetleri

Bursa'da ehliyetsiz sürücünün çarptığı 16 yaşındaki kız hayatını kaybetti

09:59 - Bursa

Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü otomobiliyle takla attı

09:59 - Bursa

Bursa'da makineye elini kaptıran işçinin 3 parmağı koptu

09:58 - Bursa

Narkotik polisinden annelere uyarı: "Çocuklarınız bu kelimeleri söylüyorsa kulak kabartın"

20:40 - Asayiş

Erkan Aydın'dan Osmangazi'ye kalıcı bir hizmet daha

17:34 - Bursa