Ünlü estetikçiden ’küçük göğüs’ uyarısı

ünlü estetikçi prof. Dr. Hayati akbaş, "genç kızlar için göğüs gelişiminin olmaması ciddi bir bedensel eksiklik duygusu oluşturmaktadır. Onların psikolojiklerini olumsuz yönde etkilemektedir. Eğer bir genç kızda 18 yaşına kadar meme gelişimi olmamışsa, normalden çok geri düzeyde bir gelişim söz konusuysa biz plastik cerrahlar, onların hem beden imajlarının toparlanması, hem de özgüvenlerinin yenilenmesi amacıyla bir meme operasyonu tavsiye ediyoruz" dedi.

Sağlık - 6 ay önce

Ünlü estetikçi Prof. Dr. Hayati Akbaş, "Eğer bir genç kızda 18 yaşına kadar meme gelişimi olmamışsa, normalden çok geri düzeyde bir gelişim söz konusuysa biz plastik cerrahlar, onların hem beden imajlarının toparlanması hem de özgüvenlerinin yenilenmesi amacıyla bir meme operasyonu tavsiye ediyoruz" dedi.

FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hayati Akbaş, kız çocuklarında küçük göğüs gelişiminin onların psikolojilerini ve özgüvenlerini olumsuz etkilediğini söyledi. Prof. Dr. Hayati Akbaş konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunarak, "Bazı kız çocuklarında doğuştan bir takım nedenlerle, bilinen veya bilinmeyen sebeplerle göğüs gelişimi yeterli olmayabiliyor. Göğüsleri normalden küçük olarak ergenlik dönemi geçiriyorlar. Ergenlik sonrası genç kızlık döneminde de göğüslerde gelişim olmadığı için düz erkek tipi bir göğüs yapısı ile yaşamlarını sürdürüyorlar. Kadınlar ve genç kızlar için göğüs gelişiminin olmaması ciddi bir bedensel eksiklik duygusu oluşturmaktadır. Onların psikolojiklerini olumsuz yönde etkilemektedir. Eğer bir genç kızda 18 yaşına kadar meme gelişimi olmamışsa, normalden çok geri düzeyde bir gelişim söz konusuysa biz plastik cerrahlar, onların hem beden imajlarının toparlanması, hem de özgüvenlerinin yenilenmesi amacıyla bir meme operasyonu tavsiye ediyoruz. Aileler bu konuda duyarlı olmalıdır ve kız çocuklarını yakında takip etmelidir. Göğüs küçüklüğü olan kızlar içlerine bir takım maddeler koyarak bu durumu etrafına yansıtmamaya çok özen gösteriyorlar. Bunun eksikliğini iç dünyalarında yaşıyorlar. Bu durumda onların psikolojilerine olumsuz olarak tesir ediyor. Anneler bunu fark ettikleri anda kız çocuklarının yetersiz olduğunu önerimiz bir plastik cerrahi uzmanıdır. Tabii, öncesinde bunun alta yatan bir hastalık var mı diye mutlaka kontrol edilmelidir. Eğer hangi bir sebep yokken meme gelişmemesi ortaya çıkmışsa o durumda mutlaka bir plastik cerrah başvurularak yapılan meme büyütme ameliyatları ile o bedene uygun bir büyüklük elde edilebilir. Bu durum sadece beden imajının tamamlanmasına değil aynı zamanda özgüvenlerinin yerine gelmesine katkıda bulunuyor. Ailelere büyük önem düşüyor. Dolayısıyla çocukları ile konuşarak bu durumundan etkilenip etkilemediklerini öğrenmeleri gerekiyor" diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Van’ın Muradiye ve Saray ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi

2024-01-04 23:57 - Eğitim

Yüzmede Türkiye şampiyonluğu bulunan Emre Onuş yeni dereceler için kulaç atıyor

2024-01-03 13:12 - Spor

Togg T10X için 2024 siparişlerinin alınmasına 15 Ocak’ta başlanıyor

2024-01-04 19:17 - Ekonomi

Bolu’nun nüfusunun 8 katı hasta muayene edildi

2024-01-05 12:13 - Sağlık

Meteorolojiden yurdun bazı kesimleri için "sis ve pus" uyarısı

2024-01-04 17:09 - Yaşam

“Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması” ETSO’da istişare edildi

2024-01-04 16:37 - Gündem

Vatandaşlar dolandırıcılara karşı uyarıldı

2024-01-04 15:04 - Asayiş

Başkan Cabbar’dan duygusal klip

2024-01-04 13:45 - Siyaset

Vali Çiçek vatandaşlarla buluştu

2024-01-04 17:46 - Gündem

Tarihi dokuların yer aldığı Kumludere’de altyapı çalışması tamamlandı

2024-01-04 14:57 - Yaşam

İlgili Haberler

Midyat Devlet Hastanesi’nde beyin tümörü ameliyatı yapıldı

12:44 - Sağlık

Yaz mevsiminde sağlıklı beslenme için önemli tavsiyeler

12:44 - Sağlık

Muğla Büyükşehir ücretsiz HPV aşı uygulaması çalışmalarına başladı

12:14 - Sağlık

Erzincan’ın ilçe hastanelerinde "Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Değerlendirmesi" yapıldı

11:40 - Sağlık

Alzheimer hastaları için ‘yaşam tarzı değişikliği’ umudu

11:28 - Sağlık

Günün Manşetleri

Batalla'nın imza töreni tarihi açıklandı

12:39 - Bursaspor

TOGG’un yeni modeli T10F çalışmaları sürüyor...

12:32 - Bursa

"Türk Devletleri Teşkilatı'nda alfabe birliğini bir an önce tesis etmeliyiz”

12:05 - Gündem

Sağlıkta şiddet bitmiyor: İstediği raporu alamayınca doktorun diz kapağını kırdı

11:58 - Gündem

Bursa Mudanya Belediyesi temizlik filosunu genişletiyor

11:20 - Bursa