?>

Venezuela, Peru ile diplomatik ilişkilerini kesti

Venezuela, geçtiğimiz pazar günü düzenlenen seçimin ardından nicolas maduro'nun yerine muhalefetin adayı edmundo gonzalez'i ülkenin seçilmiş başkanı olarak tanıyacağını açıklayan peru ile diplomatik ilişkilerini kesti.

Siyaset - 3 ay önce

Venezuela, geçtiğimiz pazar günü düzenlenen seçimin ardından Nicolas Maduro’nun yerine muhalefetin adayı Edmundo Gonzalez’i ülkenin seçilmiş başkanı olarak tanıyacağını açıklayan Peru ile diplomatik ilişkilerini kesti.

Venezuela’da geçtiğimiz pazar günü düzenlenen ve Nicolas Maduro’nun yeniden devlet başkanı seçilmesinin ardından Güney Amerika’da gerginlik devam ediyor. Seçim sonuçlarının şaibeli olduğuna yönelik şüpheler devam ederken Venezuela, muhalefetin adayı Edmundo Gonzalez’i ülkenin seçilmiş başkanı olarak tanıyacağını açıklayan Peru ile diplomatik ilişkilerini kesti.

Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti, 1961 tarihli Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesinin 45. Maddesine dayanarak Peru Cumhuriyeti ile diplomatik ilişkilerini kesme kararı almıştır. Peru Dışişleri Bakanı’nın Venezuela halkının iradesini ve Anayasamızı hiçe sayan pervasız açıklamalarının ardından bu kararı almak zorunda kaldık" dedi. Peru’dan açıklama

Peru Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Venezuela’nın Peru ile diplomatik ilişkilerini kesme kararından üzüntü duyulduğu belirtilerek, "Peru Hükümeti, demokrasiyi teşvik etme ve koruma konusundaki sarsılmaz kararlılığını bir kez daha teyit eder ve bölgedeki diğer ülkelerle birlikte Venezuela’daki durumu sürekli olarak izlemeye devam edecektir" denildi. Karakas ve Lima arasındaki doğrudan uçuşlar da askıya alındı

Diplomatik ilişkilerin kesilmesinin ardından Venezuela’nın başkenti Karakas ile Peru’nun başkenti Lima arasındaki doğrudan uçuşlar da askıya alındı. Venezuela Havacılık Otoritesi, Lima ve Karakas arasındaki yolcu taşımacılığının 31 Ağustos tarihine kadar bir ay süreyle askıya alındığını duyurdu.

Peru, Kolombiya’dan sonra 1,5 milyondan fazla göçmenle dünyada en fazla Venezuelalı göçmenin yaşadığı ikinci ülke konumunda bulunuyor. Panama da Venezuela ile diplomatik ilişkileri askıya almıştı

Panama Devlet Başkanı Jose Raul Mulino, Maduro’nın seçimleri kazanmasının ardından Venezuela ile diplomatik ilişkileri askıya aldıklarını ve ülkedeki diplomatik personelin geri çekileceğini duyurmuştu.

Öte yandan Maduro’nun üçüncü dönem zaferini kutlayan ve kabul eden ülkeler arasında Bolivya, Nikaragua, Honduras ve Küba, İran, Rusya ve Çin yer alırken, Güney Amerika ülkelerinin çoğu Maduro’yu seçim galibiyeti nedeniyle kutlamadı.

Haftanın Öne Çıkanları

İşte Bursa Semt Lokantası'nın ağustos ayı menüsü ve fiyatı

2024-07-31 14:41 - Bursa

Karacabey Kent Lokantası açıldı

2024-07-30 14:58 - Bursa

‘Türkiye Yüz Güzeli’ yarışması renkli görüntülere sahne oldu

2024-07-29 12:36 - Magazin

Karşıyaka’ya dün transfer oldu, bugün gitti

2024-07-25 13:27 - Spor

DEVAM ETMELİ !

2024-07-29 08:48 - Bursaspor

Özel harekat polisiydi istifa etti; Bursa'da tarikat kurdu, sapıklıklarından dolayı kadın mürit savcılığa şikayette bulundu

2024-07-27 15:08 - Bursa

Bursaspor’dan ayrılan Yiğit Fidan, Süper Lig yolunda

2024-07-26 09:25 - Bursaspor

Bursaspor dar alanda çift kale maç yaptı

2024-07-30 20:23 - Bursaspor

Bursaspor'da futbolcular kuvvet çalışmalarına devam ediyor!

2024-07-27 12:19 - Bursaspor

Yeni Malatyaspor’da Süper Lig kararı

2024-07-30 17:19 - Spor

İlgili Haberler

Aliyev ile Paşinyan, Rusya’da barış sürecini görüştü

17:05 - Siyaset

Göç İdaresi Başkanlığı: "Bugüne kadar hiçbir Uygur Türkü Çin’e gönderilmemiştir"

17:01 - Siyaset

Diyarbakır anneleri TUSAŞ saldırısı nedeniyle PKK’yı lanetledi

16:40 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan TUSAŞ’ta "milli birlik" mesajı

15:36 - Siyaset

TUSAŞ’a yönelik terör saldırısında yaralanan Murat Solmaz’a CHP Lideri Özel’den "Geçmiş olsun" ziyareti

15:37 - Siyaset

Günün Manşetleri

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama

18:16 - Gündem

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in cenazesine QR kodla girilecek

18:11 - Gündem

Zabıta Müdürlüğü 7/24 sahada

17:51 - Bursa

Bursa’da Terörle Mücadele Ekiplerinden “El Ele Güvenli Geleceğe” projesi

16:49 - Bursa

BTÜ öğrencilerinden TUSAŞ’a yapılan terör saldırısına tepki

16:15 - Bursa