‘Sevgi ile şiddet yan yana gelemez!’

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Bursa Temsilciliği 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında yaptığı basın açıklamasında “Sevgi ile şiddet Yan Yana Gelemez” mesajı verdi.

Bursa - 3 yıl önce

H. Gül KOLAYLI / bursa.com ÖZEL

KADEM Bursa Temsilciliği hizmet binasında yapılan basın açıklaması Başkan Gülhan Keskil tarafından gerçekleştirildi. Toplantıya dernek yönetim kurulu üyeleri de katıldı. “Şiddetin bahanesi olmaz” diyerek konuşmasına başlayan Gülhan Keskil 25 Kasım’da kadına yönelik şiddetle mücadele kampanyasını bu yıl “Sevgi ile Şiddet Yan Yana Gelmez” temasıyla düzenlendiğini açıkladı.

KADEM’in önceki yıllarda “Sen Varsan Şiddete Yer Yok”, “Şiddete Göz Yumma”, “Şiddete Hakkın Yok”, “Cins Var Cins Var” gibi çeşitli temalarla kampanyalar düzenleyerek kadına yönelik şiddete dikkat çektiğini anlatan Başkan Gülhan Keskil sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yıl KADEM olarak hazırlanan kampanyada ‘Sevgi ile Şiddet Yan Yana Gelmez” sloganıyla kamuoyuna sesleniyoruz. Bu yıl verdiğimiz mesajın amacı özellikle son yıllarda aşk, sevgili, eş gibi kelimeleri sık sık cinayet, şiddet, ölüm gibi kelimelerle bir araya getiren hastalıklı yaklaşımların önüne geçebilmek. Medyaya yansıyan acı olaylar, özellikle şiddet mağdurlarının acıya katlanmak için çeşitli bahanelere sığındıklarını ortaya koyuyor.

Oysa ki sevgi; şiddet, cinayet, istismar ile yan yana gelemeyecek bir kavram. KADEM’in şiddet türlerinin yer aldığı ilişkilere odaklanan kampanyası da bu gerçekten yola çıkılarak hazırlandı.

‘Şiddetin Bahanesi Olmaz’ sloganlı kampanyada, karşılıklı sevgi ile çıkılan yolda özellikle kadınların, şiddet türlerini ve ‘geliyorum’ diyen şiddetin öncüllerini fark etmeleri amaçlanıyor. Bazı tutum ve davranışların, yaklaşan bir şiddetin habercisi olabileceğine ilişkin farkındalık oluşturulmak isteniyor. ‘Sevgi ile Şiddet Yan Yana Gelmez, Kendini Kandırma’ mesajıyla, şiddeti besleyen, sürekliliğini sağlayan davranışlar konusunda kadın/erkek herkeste bir farkındalık oluşturulması hedefleniyor.”

ŞİDDETİN BAHANESİ OLMAZ!

KADEM Bursa Şubesi Başkanı Gülhan Keskil, “Her mecranın kendi doğasına ait hedefleme ve yol haritası ile planlanan kampanyası sosyal medyada ise #ŞiddetinBahanesiOlmaz hashtag’i ile kullanıldığını belirterek şunları söyledi:

“KADEM, her yıl ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde tüm dünyada varlığını sürdüren şiddete karşı duyarlılığı artırmak amacıyla kampanyalar düzenliyor. Bir insan hakları ihlali olan kadına yönelik şiddet; dil, din, ırk, sınıf, cinsiyet ayırt etmeksizin tüm toplumların ortak sorunu. KADEM, kadınların onurları ile yaşayabileceği adil bir dünya inşa etme hedefine; hak savunuculuğu ve literatüre katkılarının yanı sıra toplumsal bilinç oluşumuna yardımcı kampanyalarla ilerliyor.”

KADEM Bursa Şubesi Olağan Genel Kurulu Mart 2021’de gerçekleşti. Yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu.

“Gülhan Keskil (Başkan), Sümeyye Işık, Aysel Bilgi, Cemile Haki, Selma Özsabuncu, Rabia Fırat Öz, Esmanur Ulcay Kander, Meltem Uysal.” KADEM Bursa Temsilciliği çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Gülhan Keskil “Yönetim kurulumuzda her meslek grubundan kadın var. Pandemide yüz yüze çalışmalarımız aksadı. Etkinliklerimizi dijital ortama taşıdık. Şimdi yeniden saha çalışmalarına ağırlık verdik. Bizler kadın ve ailenin korunmasına ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalar sürdürüyoruz. Okullarda, Halk Eğitim Merkezlerinde ve şube hizmet binasında eğitim, konferans, seminer gibi çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Güven toplumunun inşasına yönelik şiddetin anatomisi ve çözüm yolları, Şiddetin psikolojik, sosyolojik, hukuki ve dini boyutları analiz edilip çözüm yolları sunuluyor. Okullarda akran zorbalığını gündeme getiriyoruz. Evlilik öncesi eğitimlerimizi her dönem başı düzenliyoruz. Evlilik öncesi sertifikalı eğitimin zorunlu kılınmasını savunuyoruz” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Oflu Hoca'nın en acı günü

2021-11-25 15:29 - Gündem

Nişanlısını 700 TL karşılığında swinger partisinde satmaya çalıştı

2021-11-25 14:24 - Gündem

AK Partili Yayman: Bence İbrahim Tatlıses’in sesi Freddie Mercury’den daha iyi

2021-11-21 18:43 - Gündem

Bursalı kızı takip eden sapık Afgan...

2021-11-25 16:45 - Bursa

Yok böyle mezarlık

2021-11-23 14:45 - Gündem

Sapık doktor: Aşılı biriyle ilişkiye girmen gerek

2021-11-25 13:11 - Dünya

Balık çeşitliği artmasıyla tezgahlar şenlendi

2021-11-24 13:55 - Gündem

‘Sevgi ile şiddet yan yana gelemez!’

2021-11-26 02:26 - Bursa

Çok Güzel Hareketler 2'de şaşırtan ayrılık!

2021-11-26 01:27 - Magazin

Tarihi geçmiş ürünleri 5 liradan sattılar

2021-11-25 14:30 - Gündem

İlgili Haberler

Bursa jandarma, tatil bölgelerinde suça ve suçluya göz açtırmıyor

14:08 - Bursa

Gemlikli Çocuklara açık hava sineması

12:59 - Bursa

TOGG’un yeni modeli T10F çalışmaları sürüyor...

12:32 - Bursa

Hırsızı kendi kendine konuşması ele verdi...

11:19 - Bursa

Bursa Mudanya Belediyesi temizlik filosunu genişletiyor

11:20 - Bursa

Günün Manşetleri

Mehmetçik'ten A Milli Futbol Takımı'na destek

15:39 - Gündem

Biden: Trump ile canlı yayın tartışması kötü bir geceydi

14:34 - Dünya

Bursa jandarma, tatil bölgelerinde suça ve suçluya göz açtırmıyor

14:08 - Bursa

Batalla'nın imza töreni tarihi açıklandı

12:39 - Bursaspor

TOGG’un yeni modeli T10F çalışmaları sürüyor...

12:32 - Bursa