?>

“Güçlü KOBİ güçlü demokrasi”

Türkiye Orta Ölçekli Sanayiciler ve Yöneticiler Vakfı, Bursa Destekleme Derneği Başkanı İsmail Korkmaz, Türkiye’deki KOBİ sivil toplum kuruluşlarının en güçlüsü olan TÖSYÖV Destekleme Derneği’nde Bursa’yı temsil ettiklerini söylerek, önemli sanayi kuruluşlarının derneğe üye olduklarını söyledi.

Ekonomi - 7 yıl önce

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticileri Vakfı (TÖSYÖV) hakkında bilgi veren Korkmaz, dernek olarak vakıfa destek amacıyla çalıştıklarını belirterek şöyle konuştu;

“22 ilde örgütlü bir vakıfız. Temsilcilikler ve bağımsız dernekler ile temsil ediliyoruz. Vakıf senedinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Sanayi Bakanlığı ile birlikte oluşturduğumuz üçlü yapı içerisinde yarı kamu yarı özel sektör konumundayız. Girişimcilik belgelerinin ve teşviklerinin düzenlenmesinden işletmelerin teknik, tematik ve diğer anlamdaki projelerinin hepsinde taraf konumundayız. Bunu orta ölçekli işletmeler adına güç olarak kullanıyoruz. Lobi faaliyetleri yürütüyoruz. Türkiye Millet Meclisi’nde bizim adımıza hareket eden, milletvekillerimizin görev yaptığı KOBİ komisyonumuz var.”

“FİRMALARIMIZ DIŞ PAZARDA”

Öte yandan çalıştıkları firmaların ihracat, üretim ve istihdam güçleriyle katma değer yarattıklarını dile getiren İsmail Korkmaz, otomotiv yan sanayii çalışmalarına dikkat çekti.

Korkmaz konuşmasına şöyle devam etti;

“Dünyadaki pek çok marka ile çalışıyoruz. Sıfır hata ile üretim yapmaya çalışıyoruz. Firmalarımız, iç pazarın yanı sıra dış pazarda da önemli yer tutuyor. Fren sistemlerinden motor sistemlerine otomobil ile ilgili her şeyi üretiyorlar.”

“Türkiye’nin artık endsütride yükte ağır pahada hafif işlem modellerini geçmesinden yanayız. Dünyaya bir gemi mal satıyoruz, başkası bir telefon satıyor bizim kazandığımız kadar para satıyor. Yüksek kaliteli teknolojik ürünlerle kendi markalarımızla dünya pazarında üretimde olalım. Otomotivin her parçasını yapıyoruz ama otomotiv yapmıyoruz. Kendi markalarımızı yaratabiliriz. Kamu ihtiyaçlar doğrultusunda Türk KOBİ’lerini destekleyecek ve satın alımları yüzde altmışlar, yetmişler seviyesine çıkaracak. Kamu BMW ve Mercedes kullanıyor. Neden yerli yatırım kullanmıyorlar? Bu anlamdamillici bir duruşumuz var.”

“GÜÇLÜ KOBİ GÜÇLÜ DEMOKRASİ”

KOBİ’lerin demokrasinin teminatları olduğunu belirten Korkmaz, yakınan değil çözüm üreten bir kurum olduklarına dikkat çekti.

“Güçlü KOBİ güçlü demokrasinin teminatıdır ilkesi ile Bursa KOBİ’si, Türkiye KOBİ’si, Dünya  KOBİ’si sloganı çerçevesinde faaliyet yürütüyoruz. Yılda bir kez KOBİ zirvesi düzenliyoruz. İlgili bakanlıklar da iştirak ediyor. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile ilgili sunumlar yapıyor, dosyalar hazırlıyoruz. Görüşmelerde bulunuyoruz. Biz çözüm oluşturmaya çalışıyoruz. Bursa yirmi ikinin üzerinde sanayi bölgesiyle alt yapısını tamamlamıştır. Sanayimizin yeniden yapılandırılmasını talep ediyoruz. Dünyada akıllı sistemler konuşulurken biz işin taşıyıcılık kısmında kalmayalım, sanayi yatırımlarını teknolojik sıçramayı yakalayalım diye Bursa ve Türkiye sanayinin yeniden yapılandırılmasını talep ediyoruz.”

Haftanın Öne Çıkanları

Avrupa’nın en büyüğü Bursa’da

2017-10-12 12:27 - Röportajlar

Yerli ayakkabı üreticileri, AYMOD’a akın etti

2017-10-11 19:51 - Ekonomi

Ekmeğin Şampiyonları Bakery Masters’ta buluşuyor

2017-10-11 21:01 - Magazin

Anadolu beyi Bursa oldu

2017-10-10 12:51 - Ekonomi

Ünlü oyuncu "Kurtlar Vadisi Vatan’ın konusunu anlattı

2017-10-13 02:06 - Magazin

Vizyonda bu hafta

2017-10-12 23:12 - Sinemalar

‘Troyalı Kadınlar’ gün sayıyor

2017-10-12 21:36 - Magazin

Yedigöller’in havadan görüntüsü hayran bıraktı

2017-10-11 18:30 - Yaşam

Bursaspor'dan bilet açıklaması

2017-10-11 17:12 - Bursaspor

Mutluluğa yelken açtılar

2017-10-09 16:44 - Magazin

İlgili Haberler

Üniversiteli gençler, Tikbaş’ın simit satıcılığından iş insanlığına uzanan hayat hikayesini nefes almadan dinledi

21:00 - Ekonomi

Akbank’tan Türk ekonomisine 2024’ün ilk dokuz ayında kredi desteği

20:28 - Ekonomi

Balıkesir’in 5 yıllık yol haritası belirlendi: 10 Numara Kent Vizyonu

17:51 - Ekonomi

Bakan Yardımcısı Gizligider: “Gerekli tedbirleri almazsak su fakiri ülke olacağız”

17:23 - Ekonomi

Tekirova Mahallesi’ne kapalı pazar yeri

17:12 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Bursa’da korkutan orman yangını

19:37 - Bursa

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama

18:16 - Gündem

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in cenazesine QR kodla girilecek

18:11 - Gündem

Zabıta Müdürlüğü 7/24 sahada

17:51 - Bursa

3. Uluslararası Bursa Oryantiring Yarışması başladı

17:12 - Bursa