Eski Adliye Tayfası: Bursa’nın sorgulayan gençliği

Peki eski Adliye Tayfası ne yapardı?

Kemal Mert UZUNSARI

3 yıl önce

Çoğu Bursalının siyahlar giyinmiş satanist gençlerin buluşma yeri olarak gördüğü bölgede, en başta müzik konuşulur, siyasi fikir alışverişi yapılırdı. Farklı politik ve müzik kültüründe olan gençler ülkede, dünyada yaşanan olayları dile getirir ve çözümler ortaya koyardı. Kimse siyasi görüşü, cinsel tercihi, inanışından dolayı ötekileştirilmezdi. Konuşmaların ardından ne yazık ki şimdilerde olmayan Resimli veya Argus Bar’a gidilerek biralar içilirdi.

Zaman değişti ve Adliye Tayfası ile birlikte o kültür sürdürülemedi ve Bursa’nın rock kenti imajı yok oldu. Benimde bir zamanlar dahil olduğum eski Adliye Tayfası, bugün ne yapıyor peki?

Bir kısmımız evlendi ve harika çocukları oldu. Bir kısmımız evlilik kurumuna karşı çıktığı için sevdikleri kişiyle beraber mutluca yaşıyorlar. Çoğumuz kapitalist sistem içerisinde yükseldik. Ancak içimizdeki o isyankar o sorgulayan ruh hiç kaybolmadı.

Çalıştığımız holdinglerden, ofislerimizden bizlere verilen unvanları çıkartıp gene bir araya geliyoruz eski dostlar olarak. Resimli veya Argus Bar yok ama fikirlerimizi başka mekanlarda dile getirerek, yine siyahlar giyerek biralarımızı içiyoruz.

İşin özetine gelirsek, gençleri rahat bırakmak lazım. Bizler rahat sayılırdık, toplanıyorduk, konuşuyorduk, fikir alışverişinde bulunuyorduk. Sadece düşüncelerimiz çarpışıyordu.

Görüyoruz ki son yıllarda özellikle gençleri bir araya getirmemek için onların sosyal hayatlarını kısıtlamak için sanki organize bir çalışma var.

Gençlerin bir araya gelmesinden korkmayın, konuşsunlar, toplansınlar ve düşüncelerini birbirlerine aktarsınlar.

Güzel ülkem hangi siyasi sistemle yönetilirse yönetilsin, o sistemi sevsinler veya sevmesinler ama gençler günlük sorunları, sanatı, bilimi, felsefeyi sorgulasınlar.

Belki de bu konuşmalardan neden sevilmediğinizi veya sevildiğinizi öğrenebilirsiniz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI