KALDI 8 VİRAJ

Bursaspor için ligde kalma adına hedefe giden yolda tehlikeli ilk virajdı son Keçiören maçı. Timsah daha ilk etapta Ankara’da acı bir fren yaptı direksiyon hakimiyetini kaybedip takla attı.

Mustafa ÖZKESKİN

2 yıl önce

Yeşil Beyazlılar için beraberliğin bile mağlubiyetten farksız olduğu bir oyunda gaza basamadı, aksine fren yaptı. Attığı 8 şutun altısında çerçeveyi dahi bulamadı. Baktığınızda Bursaspor’da gözünüzü ısıran 'iyi' diyeceğiniz oyuncu yok gibiydi. 

Özür dilerim ama ben başkentteki maça takılı kaldım. Aklım almadı, gözlerim görmedi, Bursaspor’un özellikle ilk yarıda ne oynadığını anlayamadım. Anlayan biri varsa anlatsa da bu oyunu biz de çözsek... Mesela mutlaka kazanması gereken bir maçta nasıl hücum etti? Savunmanın arkasına uzun toplarla adam mı kaçırdı? Kenarlardan hücum edip yüksek toplarla mı buluşmak istedi? Uzaktan şut denemeleri mi yaptı? Göbekten kısa verkaçlarla rakip savunmayı yarmaya mı çalıştı? Ne yaptı... Alışkanlıklar paslı çiviye benzer… Söküp atmak zor olur…

Mustafa Er dün bir, bugün iki hatta üç... Bu takımın kötü alışkanlıklarını, artık paslanmış oyun anlayışını bir çırpıda düzeltecek hali yok… Bursaspor yürüye yürüye oynuyor, aşırı yan pas, geri pas yapıyor… Çok ağır hücum ediyor, doğal olarak rakip savunmayı az adamla ve hazırlıksız yakalayamıyor… Futbolda hızın ne kadar değerli ve önemli olduğunu Keçiörenli Uzodimma 60 metre topu sürüp attığı ilk golle Mustafa Hoca ile öğrencilerine gösterdi.

Anlarlarsa tabii!

Nijeryalı 34’de sağ çaprazdan golü atarken Onur Atasayar neredeydi? Uzudimma ikinci gol vuruşunu yaparken onu kollaması için oyuna sonradan giren onu Kubilay Sönmez nerelerde kaldı?

Massimo Bruno-Burak Altıparmak-İsmail Yüksek üçlüsünün b.u takımın olmazsa olmazları olduğuna hep inandım hala da inanıyorum. Onların iyi olduğu hiçbir maçı Bursaspor kaybetmez diye yazdım hep. Ama gel gör ki; geçmişte olduğu gibi Başkentte’de öncelikle yine bu üçlü oyundan alındı.

Her ne olursa olsun ‘umuda yolculuk sürüyor’ ve sürecek de. Üstelik 'varış' noktasına o kadar az kaldı ki... 'Bundan sonra yol kazası olur mu' derseniz mevsim bahar yani nisan yağmurları mevsimi... Yollar kaygan... Direksiyonu dikkatli kullanmak, gaza basarken, fren yaparken çok özen göstermek gerekiyor... Sadece sizin değil rakiplerin şoförleri de usta ama yollar viraj dolu... Bakalım 'Son Durağa' sağ salimen kim varacak?

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI