GEREKEN YA DA GEREĞİ YAPILMALI !

Bursaspor’un büyüklüğünün gereğini yapmak bu kadar zor olmamalı !

Tarık ÇAPÇI

2 yıl önce

Bursaspor otobüsünün önünde hatıra fotoğrafı çektiren Afyonlular Bursaspor’u izleme fırsatını kaçırmayıp stadı doldurmuştu. 

Aynı şekilde“Futbolu bıraktım” dedikten sonra tekrar sahalara dönen Olcay Şahan’ın ve arkadaşlarının Timsah’a karşı hırsı içinde bulunduğumuz durumun özetiydi aslında.  

Bursaspor’un büyüklüğünün hakkını diğer kulüpler, futbolcular,  taraftalar şehirler ister istemez hal ve hareketleriyle verirken, o büyüklüğün hakkını  bir tek Bursa şehri artık veremiyor ya insan ona yanıyor. 

Tüm Türkiye “Bursaspor’un buralarda ne işi var?” Derken bunu asıl demesi gerekenler yani bizler gerektiği gibi diyemiyoruz.  

Ya da asıl demesi gerekenler yani Bursaspor’u bu durumdan çıkaracak olanlar diyemiyor. 

Sonuç olarak da lig fark etmiyor Bursaspor camiayı üzmeye devam ediyor. 

Maçı anlatan Afyon kanalının spikeri “Afyonspor için tarihi gece. 2009-2010 şampiyonu Bursaspor'u devirmek üzereyiz" diye Zafer Stadı’nda, Zafer çığlıkları atarken “Bursaspor’u bu duruma düşürenlerin…” diye başlayan sosyal medyadaki cümlelere katılmamak elde değil. 

Maç yazısında maça geçemedik ! 

Gerçi geçsek ne olacak? 

Hazırlık maçlarından farklı bir Bursaspor yoktu sahada. 

Takımda kalması gereken tecrübeliler gitti. Kalıp kalmaması fark etmeyecek olanlar kaldı. 

Ortaya koyacakları performans belli. Fazlası olmaz. Bu maçta da olmadı zaten. 

Lig boyu da olacağını zannetmiyorum. İnşallah yanılırım. 

Oyun olar organize bir görüntüsü yoktu yeşil beyazlıların. Zaman zaman rakibin üstüne etkili bir şekilde gidilse de devamlılık ve pozisyon üretkenliği yeterli seviyeye çıkamadı. 

Gençlere diyecek bir şey yok. Futbol yetenek gibi aynı zamanda tecrübe işi.  

Tecrübe kazandıkça daha iyi olacaklardır. Ancak 70. dakikadan sonra oyundan düşmelerinin bir açıklaması olmalı. Uzun bir hazırlık dönemi geçirdiler sonuç olarak. Maçlar 90 dakika olduğuna göre teknik heyet bu soruna acilen çare bulmalı.  Aynı şekilde gol sorununa da öyle. 

 Berat ve Eren’in önceki performanslarını biliyoruz. Çok daha iyi olabilirler. Bu ikili üzerine çalışmak gerekiyor. Zira gol sorunu apaçık ortada. 

Sonuç olarak üst düzey bireysel yeteneklere sahip olmayan ve henüz takım olamamış bir kadro var elimizde. Afyon maçında da bunun yansımalarını sahada gördük.  

Beklediğimizden farklı bir tablo ile karşılaşmadık. 

Kadronun gücü belli.  

Üst lige çıkabilmek için yapılması gereken de bunu yapabilecekler de belli.  O yüzden ya o gereken yapılmalı ya da gereği yapılmalı ! 

Bu taraftarın daha fazla çile çekecek tahammülü de sabrı da kalmadı.  

YAZARIN DİĞER YAZILARI