GELDİ GÖRDÜ YENDİ!

Mustafa ÖZKESKİN

5 ay önce

100. Yıl Atatürk Stadı’ndaki dünkü karşılaşmanın hikâyesine girmeden önce kongreden başkan olarak çıkan sevgili dostum Sinan Bür ile yönetimini kutluyor işlerinin zor değil çok çok zor olduğu bilinciyle yollarının ve de tüm Bursaspor camiasının yolunun açık olmasını diliyorum.

Aylardır konuşa geldiğimiz tahta kapalı kalmaya devam edecek ama dilerim inşallah bahtları açık olur.

Maçtan yaklaşık 15 saat önce genel kurulda başkan ve yönetimin hemen sonrasında da teknik kadrosunu yenileyen Bursaspor 3 puanın resmen silinmesiyle 19 takımlı grubun son sırasında başlıyordu karşılaşmaya... Murat Sözkesen hocamız veda maçında elde avuçta sağ kalan kim varsa sahaya sürmüştü. Üstelik ceza nedeniyle seyircisinden yoksun, beton yığınlarının ıssızlığı ve sessizliğinde oynamak zorundaydı Yeşil Beyazlılar...

Kardeş Karacabey Belediye’ye baktığımızda Bursaspor’a göre puan açısından (21) klasmanda tuzu daha kuru bir konumdaydı. 740 bin Euro kadro değerine sahip, sezon başı transferde 21 oyuncuyu katan Karacabey temsilcisi Bursaspor’un büyüklüğüne saygıdan olsa gerek maça oyunu sahasında kabullenerek başladı. Timsah’ta rakibine ayak uydurunca ilk 15 dakika yavaş-yavan bir futbol seyrettik. Ancak bu dakikadan sonra Mavi Siyahlılar tempoyu yükseltip oyuna ağırlığını koyunca durum değişti. Ev sahibi orta sahayı ele geçirerek atak üzerine atak geliştirirken Yeşil Beyazlılar ‘yürüye yürüye değil’ adeta ‘emekleye emekleye’ oynuyordu!                                                                                                                                           

Hani ‘5 dakikada Beşiktaş’ diye bir futbol geyiği vardır ya aynen öyle oldu! Konuk takımın İnegöl’den transferi 27 yaşındaki sol kanat oyuncusu Ali Aydemir 17-22 dakika arasına 2 gol birden sığdırarak devrenin skorunu belirledi.

Hemen belirtelim; iki golde organize-planlı ataklardan değil, Bursaspor kaleci ve savunmasının ayakta uyuyup otel parası vermemesinden yani bariz hatalarından geldi. İkinci yarıda Murat Hoca 64-74 arasında 10 dakikaya 5 kontenjanından 4 oyuncu değişikliği sığdırdı ama nafile.

Çünkü oyuncu değişti ama oyun değişmedi.

İkinci yarı da ilk devrenin karbon kopyasıydı. Karacabey skoru korumak için oynuyor, Yeşil Beyazlı futbolcular ise farkı azaltmayı düşünüyor ama oyunu yönlendirecek bir çift bile ayak olmadığı için hücumda organize sıkıntısı yaşıyorlardı. 80’de geriden çıkan iki stoper işbirliği golü getirdi. Altı pasta sağ kenardan yapılan ortada Ertuğrul topu havaya yükselti Yiğit’te kafayla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ama bu gol ne yazık ki puana yetmedi.

Türk futbolunda 60 yıllık geçmişe sahip 3.5 milyon nüfuslu devasa bir kentin temsilcisi Yeşil Beyazlı ekip, tarihinde ilk kez bir resmi maçta evinde konuk ettiği 2008’de kurulmuş 85 bin nüfuslu Karacabey Belediye’ye ilk karşılaşmada olduğu gibi yine kardeşine kaybediyorsa bizde ‘GELDİ GÖRDÜ YENDİ’ başlığını manşete asarsak ayıp olmaz herhalde!

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI