?>

HANGİNİZDE VAR ?

Tarık ÇAPÇI

3 gün önce

HANGİNİZDE VAR ? 

Bursaspor Kahramanmaraş maçı için stada gidenler veya ekran başında izleyenler -Bu arada eminim bir 3. Lig maçının tv izlenme rekoru da gelmiştir- futbolun yalnız futboldan ibaret olmadığını Bursaspor tribünleriyle gördüler.

Önce atmosferden başlayalım.

Öncelikle Emniyet'i tebrik ediyorum. Geçen maç yaşanan aksaklıklara müdahale edip girişlerde ve çıkışlarda olması gereken tedbirleri alıp taraftarların sıkıntılarını büyük ölçüde gidermişler. Yanlışı eleştiriyorsak doğruyu alkışlamayı biliriz.

Tekrar tebrikler.

Gelelim maç öncesi tribünlere...

Kahramanmaraşlı oyuncuların Bursaspor tribünlerince çağrılıp alkışlanması, yine Maratonda açılan Maraş depremine ithafen "Kahramanlar Yıkılmaz" pankartı.

Teksas'ın kadın ve çocuk cinayetlerine kurban gidenler için açtığı pankart ve kaybettiğimiz kadınlarımızın tek tek isimlerini yazan dövizler açmaları muhteşemdi.

Düşünen, emek harcayan herkesi tebrik ediyorum.

Bursaspor Taraftarı farkını bu şekilde daha maç öncesinde gösteriyordu.

O kadar güzellikler vardı ki maç yazısında maça gelemedim hâlâ !

Doksan dakikaya baktığımızda...

Teknik Direktör Pablo Batalla öğrencilerine erken gol talimatı vermişti.

Yeşil-beyazlı oyuncular başlama vuruşu ile birlikte Maraş kalesini ablukaya aldılar. İştahlı ve olması gereken kazanma azmi ile yükleniyorlardı 

Bu arada konuk ekip de futbolu çirkinleştitmeden kalesini savunuyor, fırsat buldukça da çıkmaya çalışıyordu.

Ancak Timsah'a daha fazla direnemediler.

Abdullah Tazgel'in Mücahit'e attırdığı gol öncesi yaptığı inanılmazdı.

O koşu, o top sürüş gerçekten üst seviye bir işti.

Sonrasında Bursaspor yine yüklendi ama biraz şansızlık biraz da rakip defansın doğru müdahaleleriyle ilk yarı bu skorla tamamlandı.

Mücadelenin ikinci yarısında ise her iki ekip de gol arıyordu. Konuk takım da tehlikeli ataklarla gole kapalı Bursaspor kalesini yokluyordu. 

Ancak burada yine devreye giren muhteşem Bursaspor Tribünü hem takımını ayakta tutuyor hem de inanılmaz bir resital veriyorlardı.

Bütün tribünler, bütün tezahüratlara aynı anda katılıyordu.

Üçüncü Lig'de, Süper Lig'i geçtim, Şampiyonlar Ligi ayarında tribün yapan 45 bin Bursasporluyu yürekten kutluyorum. 

Evet Bursaspor bu destekle skoru önce iki sonra da 3 çıkarak net bir galibiyetle gol yemez lider olarak zirveye yerleşti.

Yeşil beyazlı takım bu sezonun en iyi oyunu sergiledi. Rakip kaleye olması gerektiği gibi yüklendi. Bu nedenle açık da verdi ama istediğini aldı sonuç olarak.

Gerçekten her yönüyle harika bir akşamdı.

Bursaspor Camiası, Bursa şehri farkını ortaya koyuyor ve o müthiş tezahüratında "Hanginizde var böyle büyük taraftar?" diye cevap alamayacağı bir soru soruyordu.

Evet Bursaspor Camiası, Bursa şehri büyüklüğünün hakkını bu şekilde vermeye başladıkça ve devam ettikçe önünde kimsenin durmayacağını net olarak bir kez daha gördük.

Ne diyelim Süper Lig'e kadar böyle devam...

YAZARIN DİĞER YAZILARI