Kılıçdaroğlu'na 'Cumhurbaşkanı olun' diyen Akşener'miş!

H. Gül KOLAYLI

2 ay önce

Türkiye'de sağıyla, soluyla siyaset insana saç baş yoldurur... Bugün başta Yeniçağ Gazetesi'nin internet sitesi olmak üzere pek çok yayında gazeteci Vedat Yenerer'e CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığı açıklamaları okuduk... 

Yenerer, Kılıçdaroğlu'nun açıklanmasına izin verdiği hususları kamuoyu ile paylaşmış... İzin vermediklerinde kimbilir neler var?

Genelde medya Kılıçdaroğlu'nun kendisine  bağlı 50 milletvekili olduğunu öne çıkartmış...Bir önceki genel seçimde 5 iken 4'e düşen Bursa CHP milletvekillerinden Kılıçdaroğlu'na bağlılığı tescilli olan tek milletvekili PM üyesi Orhan Sarıbal... 

Kılıçdaroğlu'nun Yenerer'e yaptıığı açıklamaların en önemlisi Meral Akşener ile ilgili olanı.... 

Hani Altılı Masa'yı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına tepki gösterip ağır kelamlarla deviren... 

Daha sonra yeniden masaya geri dönen...

Ancak Altılı Masa'nın güvenilirliğini de yerle bir eden... Kendi partisine oy kaybettiren... 

Kılıçdaroğlu'nun genel başkan adaylığına şiddetle karşı çıkan, seçilecek aday paranteziyle Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'nu ima eden...

İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'na Cumhurbaşkanı adaylığını ilk öneren kişi olması... 

Asıl şaşılası olan bu...

Akşener kamuouyuna Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığına karşı olduğunu yansıtmış ve 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kaybedilmesinin akabinde de "Biz demiştik" moduna geçip her türlü ittifakı reddetmişti.

Akşener siyasi literatüre "Hür ve müstakil olarak seçimlere katılma" jargonunu ekledi.

Sonuç hezimet oldu. 2023 Aralık ayında yüzde 17-18'leri gören İYİ Parti 2023 genel seçimlerinde çok kan kaybetti, yerel seçimlerde ise eriyerek yüzde 4,59'a düştü.. Akşener Genel Başkanlığı bıraktı. Saçlarını kızıldan sarıya çevirdi. 

Kılıçdaroğlu'nun iddiaları hakikaten çarpıcı: Meral Akşener'in elçi olarak Elif Çakır'ı göndrediğini söylemiş... 

Vedat Yenerer'İn aktardığı ve yenicag.com.tr'de yer alan habere göre:

"Kılıçdaroğlu diyor ki:

'İlk teklif de Meral hanımdan geldi. Karar gazetesi yazarı Elif Çakır bana geldi ve Akşener’in elçisi olarak, Akşener’in benim cumhurbaşkanı adayı olmamı istediğini ve kabul ederse destekleyeceği mesajını iletti. Süreç öyle başladı. Son güne kadar da altılı masadaki tüm liderler de şahittir ki, ‘hep adayımız siz olun’ demiştir..”

Tövbe estağfurullah... 

Kılıçdaroğlu'nun akıl sağlığının son derece yerinde olduğu  ortada. Bir Biden vakasıyla karşı karşıya değiliz... 

Biri merkez sağda Akşener'in İçişleri Bakanı olduğu dönemde  DYP'de  diğeri ise CHP'de siyaset yapan yaşları 70'in üzerindeki iki arkadaşım İYİ Partiyi kurduğu günden beri farklı nedenlerle olsa da Meral Akşener'i güvenilmez buluyorlardı. 

Mevzu Kılıçdaroğlu'nun  dediği gibiyse yerden göğe kadar haklılar... 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI