KÜÇÜMSERSEN YANARSIN!

Mustafa ÖZKESKİN

9 ay önce

Bursaspor’un evinde ağırlayacağı Altınordu bugün itibarıyla tipik bir acıların takımı konumunda. Bir maçını bay geçip diğer üçünde sıfır çekerek 19 takımlı grupta puansız olarak dibe çöken İzmir temsilcisine daha düne kadar üretken yapısı nedeniyle ‘futbolcu fabrikası’ yakıştırması yapılıyordu.

Futbol kamuoyu Cumhuriyet ile yaşıt Altınordu Kulübü’nün farklı yapısını Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder gibi iki genç futbolcunun özellikle Avrupa’da adlarının sıkça anılması ile fark etti. Bursa’da dahil olmak üzere Kırmızı Lacivertli kulübün 48 bölgede 5000'e yakın futbol okulu öğrencisi vardı.                                                                        

İzmir ekibinin TFF 1. Lig’den küme düşmesinin ardından 11yıl  boyunca kulübü evladı gibi sahiplenen, Başkan Seyit Mehmet Özkan’ın ‘yorumdum tek kelime ben bittim’ diyerek iflas bayrağını çekmesi ardından da12 yıl boyunca  bebek yaşta aldığı çocukları büyütüp ve sırasıyla önce Süper Lige, oradan da  Avrupa’ya gitmelerini sağlayan teknik komutan Hüseyin Eroğlu’nun ayrılmasıyla büyük çöküş başladı.

2 sezon öncesi Play-Off’ta Altay’a yenilerek Süper Ligin kapısından dönen Kırmızı Lacivertliler sonrasında çok önemli oyuncularını bir bir kaybetti. 

     (Altınordu geçen sezon as kadrodan 10 oyuncusunu birden kaybetti)

 

21.8 yaş ortalamalı Altınordu bu sezon transferde 1.20 Milyon Euro harcarken, yönetim takımı kaleci antrenörü Atilla Küçüktaka’ya teslim etti.                                                                                     

Kadrosunda isimli/deneyimli bir oyuncusu bulunmayan takımın 275 bin Euro bedelle en pahalı oyuncusu ise Bursa kökenli Sami Satılmış...

Futbola adım attığı Arabayatağıspor’dan 3 yıl önce İzmir’e göç eden 19 yaşındaki merkez orta sahacı otoritelere göre istikbal vaat eden bir yıldız adayı.                                                                            

                                             Sami Satılmış

 

Timsah Arena’daki 90 dakikalık oyun öncesi kağıt üstündeki verilere göre taraftarının da desteği düşünülürse ibre açık ara Bursaspor’u gösteriyor.

Ne var ki; futbolda favori olur ama garanti olmaz!                                                                                                      

Çünkü geçmişte benzer durumdaki rakiplerin hafife alınması durumunda ummadık taşların Timsah’ın başını nasıl yardığını çok gördük...

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI