NEREYE KADAR SABIR?

Mustafa ÖZKESKİN

7 ay önce

Yönetime bir uyarı ile başlayıp devam edelim... Sayın başkan ve ekip arkadaşları göreve geldiğiniz günden bu yana geleceğe yönelik kulüp ve takıma adına hiç bir olumlu adım atmadınız bundan sonra da atmayacağınız konusunda camia artık hem fikir çünkü tek bir kişide bile umut bırakmadınız.

Şunu kesin bilesiniz ki; taraftarın sabır taşı çatladı, sabırlar taştı. Koltuklara oturduğunuz 6 aylık süreçte ‘ayağını yorgana göre uzatmak’ klişesini ısıtıp ısıtıp taraftara ‘sabır’ afişi ile sunarsanız bıkkınlık yaratırsınız.

Tıpta ‘ağrı eşiği' denen bir tabir vardır. İnsanın acıya tahammül sınırını belirler… Kimi acıya çok dayanır, kimi iğne batsa feryat eder. Nitekim Bursasporlunun da ‘sabır eşiği’ çok düşüktür. 

Nitekim de bıçak kemiğe dayandı hatırlatalım…

Bahtı gibi transfer tahtası da kapalı, hedefsiz, ümitsiz, kişisel amaçları bile kalmamış futbolcular topluluğu haline gelmiş ve sonuç olarak “fiilen yönetimsiz” sayılabilecek Bursaspor’da istediğiniz kadar teknik kadroları değiştirin mucizeler beklemiyor ki kimse.

Malzeme ve koşullar böyle…

Aslında ‘sabır’ sözcüğü Bursaspor’a hiç de yabancı değil. Yıllardır diş sıka sıka en azından bir şampiyonluk gördü bu camia.                                                                       

Sanki ‘Sabret gönül, bir gün bu hasret biter’ şarkısının Yeşil Beyazlı versiyonu. Gidişata bakılırsa inşallah ‘Makber’le bağlanmaz sonu!                                                        

Bursaspor tarihte çok maç kazandı, çok maç kaybetti ama küme düştüğü sezonlarda bile bu kadar itibarsızlıkla, samimiyetsizlikle yüzleşmedi. 

Takımın bugün klasmanda durduğu yer hiç önemli değil. Bütün camia biliyor ve de inanıyor ki Bursaspor’un dibe vurması gelip geçici olabilir.                                                                                    

Ancak şu bir gerçek ki; sizler işbaşında olduğunuz sürece başarısızlığın süreceği ve Bursaspor’un karanlık bir meçhule sürükleneceği düşüncesinde taraftar kesinlikle hem fikir.                                                                                                                                        

Geçmişteki bazı karanlık dönemler dâhil Yeşil Beyazlı kulübün yönetimsel bakımdan bu kadar dibe vurduğu bir süreç hiç yaşanmamıştı.         

Bursaspor yönetiminin onca diz boyu hatadan, böylesine başarısız manzaradan sonra bakacağı boy aynası Timsah Arena tribünleridir... Hiçbir iktidar kalabalıkların sesine kulağını tıkayamaz.                                                                                                                                                        

Sayın başkan seçim günü kongreyi terk etmek istemiştiniz, keşke o gün çekip gitseydiniz de bugünleri ne sizler ne de bizler görmeseydik!                                                                                                                        

Ama şu bilinsin ki; zor biter ligin ikinci yarısı. Bitse de Timsah’ı bu hale getirenler göremez bittiğini...

Evden izlerler.

Hatırlatma: ‘İki şey belli eder seni… Hiçbir şeyin yok iken sabrın, her şeyin var iken tavrın…’Hazreti Mevlâna

                                                                                                                                                  

YAZARIN DİĞER YAZILARI