ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN!

Mustafa ÖZKESKİN

6 ay önce

Sezonun ikinci yarısına Mersin’de 3 puanı 2golle bırakarak start verip evine eli boş dönen Bursaspor’un bu yenilgisi sevenlerini hiç şüphe yok ki üzmüştür ama sanırım kimseyi şaşırtmamıştır...

‘Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir’ klişesinin ne denli gerçekçi olduğuna dün Mersin İdmanyurdu deplasmanında bir kez daha tanık olduk.

Öyle ya olağanüstü kongre kararı almış yönetimi ve teknik kadrosu gidici yani emanetçi...

Kaldı ki; 64 yaşındaki kurt hoca Özcan Kızıltan yönetimindeki Akdeniz temsilcisi 26.7  yaş ortalaması ile oturmuş bir takım ama buna karşın Bursaspor 20.1 ortalaması ile  kalkmış bir takım!

Ara transferde firar etmiş Ozan İsmail Koç’un yanı sıra son Diyarbekir karşılaşmasında rekor cezalara çarptırmış 6 oyuncu ile birlikte toplamda 7 as oyuncusundan yoksun çıkan bir takımdan ne beklenebilirdi ki?

Daralan kadrosu ile ufku da daralmış Bursaspor’da zorunluluktan elde avuçtaki futbolcularla çıkmak zorunda kalan Murat Sözkesen’in de  4-4-2’yi tercih edip Berat ile Enes’i çift santrfor oynatarak takımını kanatsız sahaya çıkarması eklenince sonuç bize göre baştan sürpriz olmayacaktı ve de öyle oldu!

Bir takım düşünün ki; ilk yarıda rakip kaleye şut atmayı hiç düşünmesin, ilk korneri 75’de kullansın ve de en önemlisi 90 dakikayı 68-32 topla oynama yüzdesi ile rakibin çok gerisinde kapatsın!

Orta alanda doğru dürüst üç pas yapamayan, forvet oyuncuları bırakın pozisyona girmeyi, ilerde top tutma becerisinden çok uzak kalan bir takımdan söz ediyoruz.                   

İkinci yarının son çeyreğinde biraz canlanır gibi oldular ama bunda ev sahibi ekibin ‘2 olsun 3 puan bizim olsun’ düşüncesi ile skoru yeterli görmeleri de etkili oldu.

Timsah’ın kalesinde gördüğü iki gol var ki anlamak mümkün değil.evlere şenlik!

Mersinli Ensar sağ çaprazdan taç çizgisin hemen önünden vuruyor orta-şut karışımında kaleci Deniz boşa çıkıyor, savunma seyrediyor ve top gol oluyor..                                                         

Ensar Aslan golü nasıl attığını bizim Deniz Aydın ise  nasıl yediğini anlayamıyor!.

Daha uzun uzadıya birçok şey yazılabilir ama ben durumu tek cümle ile özetleyeyim:

60 yıllık koca Bursaspor’u bu durumlara düşürenleri tarih affetmeyecek.

Allah yeni gelecek yönetimin yardımcısı olsun.

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI