VEDAYI BİLE BECEREMEDİ!

Mustafa ÖZKESKİN

2 ay önce

Ne acıdır ki; küme düşmesi haftalar önce kesinleşmiş Bursaspor saha ve seyircisi önünde oynadığı sezonun son maçında rakibi Afyon önünde hezimete uğrayarak sevenlerine adam gibi vedayı bile beceremedi.

Neticede öyle bir oyun oldu ki, içimden ‘‘çabuk oynayın, çabuk da bitsin’’ dedim.

Dünkü oyun için ‘‘rezalet’’‘‘kepazelik’’ ‘eziyet’ diye kelimeler kullanmayacağım.

Çünkü hiçbiri değil! Buradan çıkan tek sonuç var:

BU TAKIM BOŞUNA DÜŞMEMİŞ!

Futbolda oynadığın kadarının karşılığını alırsın. Şöyle bir oyuna bakıyorum, ‘‘Bursaspor kazanmak için ne yaptı?’’ diye de kendi kendime soruyorum. 

Karşılığı kocaman bir hiç...

Bu takıma sezon başı kulüpten ayrılan Enver Cenk, Kubilay Sönmez, Hasan Ayaroğlu koysanız yedeklerde çapsız-yeteneksiz-beceriksiz ama ‘dünyayı ben yarattım’ psikozu ile sarıp sarmalanmış isimler; her takım sizi delik deşik eder, buna da bir çare düşünemeyen bir teknik adam ve transfer komitesi ile işte böyle sürünür gidersiniz...

Skandal maçlar ve yenilgilere mahkûm olursunuz... Bırakın hızlı oynamayı, hızlı düşünebilmekten bile aciz bir oyuncu grubunu bir araya getirmişsiniz ve başarı bekliyorsunuz...

Hadi canım sen de...                                                                                                                                                      

Evinde oynadığın 15 karşılaşmadan 7 beraberlik, 8’in yenilgi ile kapatıp 38 puan kaybetmişsin. Bu demek oluyor ki; Timsah Arena gelen rakiplere misafirhane!

Küme düşmemeye oynayan takımlar bile elini kolunu sallaya sallaya senin stadından puan çıkarıyorlar.

Yaşamda en önemli şey kazançlarımızı kullanmak değildir. Bunu herkes yapar. Asıl önemli olan şey, kayıplarımızdan kazanç sağlamamızdır. Bu zekâ gerektirir... Ve akıllı insanlarla aptal insanlar arasındaki fark budur...

Elimizde bir futbol takımı var ve onun oyuncu grubu.

Bu şekilde oluşturulmuş bir takım asla ‘başarılı’ olamaz ve son yıllarda bunun çaresi üretilemediği için Yeşil Beyazlı camia olarak bugün dram yaşıyoruz.

Söylenecek bir şey yok. Yazacak bir şey de yok. İş bitmiş.                                                           

Daha ne diyelim ki?        

Bursaspor’un efsanelerinden Necati Göçmen’in hakka yürüyüşü nedeniyleüzüntümüz büyük. Merhuma Allah’tan rahmet sevenlerine, yakınlarına sabırlardiliyorum.

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI