ŞEN GİTTİK YASLI DÖNDÜK

Mustafa ÖZKESKİN

9 ay önce

Çok taze olduğu için daha dün gibi hatırlıyorum. Geçen sezonun son haftasında iki takımın yolu yine 4.500 kişilik Nazilli İlçe Stadı’nda kesişmişti. Kaybedenin çok şey kaybedeceği oyun 1-1 sonuçlanınca taraflar derin bir nefes almış, Bursaspor ligi 14. Basamakta tamamlarken ev sahibi ekip rakibinin bir tık altında düşme hattının ise bir tık üstünde noktalamıştı.

Ne var ki; taraftarının ‘NAZ NAZ’ sloganıyla yeri göğü inlettiği ekip, 23 transfer ile kadrosunu adeta sil baştan yapmış, takımın başına da teknik adam olarak Vakıfköy patentli Bursaspor U21 formasını giydikten sonra Nilüfer Belediye’de top koşturmuş 43 yaşındaki Ali Kemal Yiğitoğlu’nu getirmişti...

Lige 3’te 3 yaparak dikkatler üzerine çeken Nazilli ilk düdükle birlikte atak üstüne ataklarla konuk ekibin üzerine adeta çöktü. Siyah Beyazlı oyuncu kalabalığı karşısında rakibini önlemeye çalışan Bursasporlu futbolcular hücum fikirleri üretmeye zaman bulamayacak kadar çaresiz ve kendi kalelerini koruma adına uğraş veren özürlü taraftı yarışmada...

Ehh, geçen hafta özellikle ikinci yarıdaki muhteşem oyunuyla ve de iki golle namağlup Ankaspor’un fiyakasını bozan Timsah bu mu olmalıydı yani, böylesine çok önemli üç puan kavgalarında?

Öyle ki; Yeşil Beyazlı orta alanın defansif güçsüzlüğü berbat bir ağızdaki diş çürükleri gibi sırıtmaktaydı. Berkant Kavzer-Recep Efe-Baran-Baran Işık ve en uçtaki 1.90’lık kule santrfor Ahmet Gökbayrak ile değişik bölgelerden yaptığı gol saldırıları ise hayli korku salıyordu Bursaspor kalesinde.  

Nitekim 36’da Nazilli adına sağdan kullanılan kornerden gelen topu Furkan Tunalı kafa ile ağlara gönderip tabeladaki golsüzlüğe son verdi: 1-0...

Hemen ardından atağa kalkan Timsah ilk rakip kale ziyaretinde Eren Tunalı sağ kanattan 18 çizgisini geçtiği anda düşürülünce penaltı kazandı. Kaptan Çağlayan’ın 41.dakikada kullandığı atışta kaleci Ömer ayaklarıyla üzerine gelen topu çelince devrenin skoru değişmedi!

İkinci devrede Nedim Vatansever hocamız ilk 20 dakikaya 5 oyuncu değişikliği sığdırıp adeta takımı yenileyerek başlıyordu yarışmaya. Ev sahibi ekip tek golün üstüne yatmayı, konuk takım da tek golün altından kalkmayı düşünüce oyunda roller değişir gibi oldu. Özellikle oyuna sonradan giren Emre Tepegöz’ün sağlı sollu bindirmeleriyle Timsah’ın oyun üstünlüğünü ele geçirdiğini gördük. Ancak sürekli havadan oynamayı tercih eden Nedim Hoca’nın öğrencileri, topu bir türlü yere indiremeyince en azından bir puanı da cebine indiremedi.

Çünkü bu görüntü Yeşil Beyazlı takımın hoş koşup boş koşturmasından öteye gitmiyor, dolayısıyla skoru da değiştirmeye yetmiyordu.

Hal böyle olunca da Bursaspor evindeki Ankara galibiyetinin morali ile “Şen gittiği Ege’den yaslı dönüyordu.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI