SİZİ GİDİ KURNAZLAR SİZİ!

Mustafa ÖZKESKİN

1 yıl önce

Evet acımız çok büyük, kalplerimiz enkaz altında...

Yüzümüz hiç gülmüyor, tıpkı o kâğıttan kaleye benzeyen binalar gibi yere çakılmış durumdayız...Ne var ki hayatta devam etmek zorunda. Yine devran dönecek, yine yaşamlar sürecek...

Malumunuz, Türkiye Futbol Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yapılan açıklamalar ile futbolda tüm lig müsabakalarının başlama tarihi 3-4 Mart'a ötelendi...Atakaş Hatayspor ve Gaziantep FK'nın kendilerine tanınan çekilme hakkını kullanmalarıyla birlikte Süper Lig'deki takım sayısı 17'ye geriledi. Keza Yeni Malatya ile Adanaspor’un talepleri doğrultusunda TFF 1.Lig’dede durum aynı... 

Ve bu karar ligden çekilen takımların oynayacakları maçlarda 3-0 hükmen mağlup sayılmaları yönünde oldu. Geriye dönük herhangi bir işlem yapılmadı.

Ve TFF 2.Lig...

Kötü örnek emsal etmez derler ama aklımız sıra milletçe kurnazız ya; ortaya çıkan bu tablo sonrası bazı uyanık kulüp yöneticileri da ‘gün bugündür’ diyerek bu fırsattan yararlanmak amacıyla TFF’ye başvurdular.

Mesela; Bursaspor’un grubundaki Sivas Belediyespor ve Tarsus İdmanyurdu.

Şimdi bir konunun altını çizerek devam edelim. Federasyon ligden çekilme isteklerini onayladığı kulüplerin mevcut durumlarını dikkate alarak böyle bir karar verdi.

Söz konusu o kulüplerin kentlerinde taş taş üstünde kalmamış, statları tesisleri, futbolcuların kaldıkları lojmanlar yerle bir olmuş. Üstüne üstlük bu kulüplerin kadrolarında 10-14 arası yabancı futbolcu var. Ülkelerinden uzakta yabancı topraklarda bu futbolcuların yaşadığı travmayı bir düşünün!

Nitekim devlet 11 kentte OHAL ilan etmiş...

İyi güzel de OHAL kapsamı dışındaki Sivas ve Tarsus temsilcilerine ne oluyor?

‘Depremden fena etkilendik’ diyemezler kim etkilenmedi ki?

Kadrolarında tek bir yabancı yok, o halde sizlere ne oluyor?

Kaldı ki; 14 yabancılı Rıza Çalımbay’ın Sivasspor’u Süper Lig’de yoluna devam edecek, aynı kentin Belediyespor’u ‘yok ben mağdurum oynamıyorum’ diyecek! 

Olacak iş mi bu?

Olmadı zaten Federasyon taleplerini ret etti...

Bu gelişmeler bana merhum Necmettin Erbakan’ın o veciz sözlerini hatırlattı:

‘Sizi gidi akıllılar sizi...’

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI