USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Bursa'da 10 yaşındaki Bade, resimlerini depremzedeler için çizdi

Bursa’da ilkokul 4’üncü sınıf öğrencisi Bade Ataş (10), çizdiği resimleri depremzede aileler için satışa çıkardı.

Bursa'da 10 yaşındaki Bade, resimlerini depremzedeler için çizdi
05-05-2023 14:01
05-05-2023 14:10
Google News

Osmangazi ilçesinde eğitim veren Başaran İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Bade Ataş (10), sınıf öğretmeni İlay Özer’in ve okul idaresinin desteğiyle anlamlı bir sergiye imza attı. Ataş, tual üzerine akrilik boya ve resim kağıtları üzerine çizdiği sulu boya ve keçeli boya çalışmalarından oluşan 15 tablosunu, okulda sergileyip satışa sundu.

Ataş, 15 resmin satışından elde ettiği 2 bin 500 lirayı Malatyalı depremzede aileye bağışladı. 5 yaşından beri amatör olarak resim yaptığını söyleyen Bade Ataş, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından en büyük hayali olan resim sergisini, depremzede ailelere destek olmak için açtığını belirterek, “Çalışmalarımı öğretmenime getirip sürekli gösteriyor ve takdirini alıyordum. En büyük hayallerimden biri bir gün sergi açmaktı. Deprem olduktan sonra okula döndüğümüzde, oradaki insanlara nasıl bir faydam olur diye böyle bir fikir geldi aklıma. Öğretmenim ve okul idaresi ile paylaştım. Sağ olsun onlar da beni çok desteklediler. Hem hayallerim gerçek oldu hem de destek vermenin gururunu yaşadım” dedi.

Okul müdürü Etem Demircan da “Kızımız bize bu fikir ile geldiğinde, küçücük yüreği ile böyle bir düşünceye sahip olması hepimizi çok duygulandırdı ve elimizden geldiğince destek verdik. Sergimizi en uygun zamanda gerçekleştirdik. Elde edilen geliri de Malatya da olan bir aileye bizzat elden teslim ettik” diye konuştu. (DHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ