USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

2023 Yemek Ücreti 118,80 TL Oldu!

Hem çalışanların hem de işverenlerin merakla beklediği 2023 günlük yemek bedeli 110 TL olarak açıklandı. Üstelik 2023'te MultiNet'i tercih eden işletmeler ise çalışanlarına 118,80 TL'ye varan günlük yemek ücreti için tüm vergilerden muaf olacak.

2023 Yemek Ücreti 118,80 TL Oldu!
17-01-2023 13:34
17-01-2023 13:38
Google News

Gelir Vergisi Kanunu'nda yer alan günlük yemek bedeli istisnası, işverenlerin çalışanlar için sağladıkları yemek ücreti ödemelerinde vergi muafiyetinden yararlanmalarını sağlıyor. 2022 yılında 55,08 TL (51,01 + %8 KDV) olan yemek ücreti, 2023 yılında 118,80 TL (110 TL + %8 KDV) olarak belirlendi. 2023 yemek ücreti ile ilgili merak ettiğiniz soruları ve bilmeniz gerekenleri derledik. 

İşletmeler Neden Yemek Ücreti Verir?

İşletmelerden bazıları çalışanları için iş yerlerinde öğle yemeği imkanı sunarken, bazı işletmelerde bu hizmeti yemek ücreti olarak vermektedir. Yemek ücreti vermek, işletmelerin çalışanlarına verdiği bir yan haktır. Öyle ki, işverenlerin 4857 Sayılı İş Kanununa göre çalışanlara yemek ücreti verme zorunluluğu bulunmaz. Ancak birçok işletme, yemek ücreti vererek çalışanlarının yemek için ayrıca masraf yapmasının önüne geçmiş ve maddi anlamda destek olmuş olur. Böylece çalışanların da motivasyonu arttığı için iş yerine olan aidiyeti artar ve bu performansına da olumlu şekilde yansır.  Yemek ücreti, çalışanlar için önemli bir kriterdir ve işletmeler hem mevcut çalışanlarını korumak hem de iş arayanların kendilerini tercih etmesini sağlamak için yemek ücreti vermektedir.

Yemek Ücreti Yemek Kartı İle Daha Avantajlı Hale Geliyor

Çalışanlarına bir yan hak olarak yemek ücreti veren işletmeler, bu ücreti MultiNet yemek kartı ile verdikleri takdirde, çeşitli vergilerden de muaf oluyorlar. Öyle ki, yemek kartı ile yemek ücretini veren işletmeler, Resmi Gazete’de yayımlanan günlük yemek bedeli istisnası için SGK işveren hissesi, SGK işçi primi, gelir vergisi, damga vergisi gibi vergi kalemlerinden muaf tutuluyor. 2023 yemek ücreti olan 118,80 TL'ye kadar ödemelerde de MultiNet yemek kartını tercih eden işletmeler, Gelir Vergisi gibi ödemelerden muaf tutulurlar. 

MultiNet İşverenler ve Çalışanlar İçin Büyük Avantajlar Sunuyor

Yemek ücretini, yemek kartı ile veren işletmelerin, en fazla tercih ettiği kartlardan bir tanesi de MultiNet Yemek Kartı olmuş durumda. Türkiye’nin yemek kartı sektöründe lider kuruluşlarından olan MultiNet, hem işverenler için hem de çalışanlar için büyük kolaylıklar ve avantajlar sunuyor.

MultiNet’in işverenler için sunduğu avantajları şöyle sıralayabiliriz:

  • İşletmeler, yemek ücretini yemek kartı ile ödedikleri için, bunu yapmayan rakiplerine göre daha avantajlı konuma geliyorlar.
  • İşletmeler, MultiNet Yemek Kartı ile yemek ücreti istisnası üzerinden yüzde 100 vergi avantajı elde ediyor.
  • MultiNet Yemek Kartı’na bakiyeler online olarak kolayca yüklenebildiği için, muhasebeleştirmesi de daha kolay bir şekilde gerçekleştiriliyor ve işletmelerin iş yükü azalıyor.
  • İşletmeler, yemek fişi ve fatura toplama zahmeti ile uğraşmadan, işini büyütmeye daha fazla zaman ayırıyor.

Diğer yandan MultiNet’in çalışanlar için sunduğu avantajlar da bulunuyor. Bu avantajları da şöyle sıralamak mümkün:

  • MultiNet Yemek Kartı’na sahip çalışanlar, Türkiye’nin 81 ilindeki 30.000’i aşkın restoran ve marketten rahatlıkla harcamasını yapabilir.
  • Çalışanlar, restorana gidip yemeklerini orada yiyebilecekleri gibi, Getir
  • Yemek ve Yemeksepeti gibi online servis ve paket servislerde de MultiNet Yemek Kartlarını kullanabilirler.
  • Türkiye genelindeki zincir ve lokal marketlerde MultiNet Yemek Kartı ile özgürce alışveriş yapılabilir.
  • MultiNet’in temassız ödeme kolaylığını kullanabilir ya da MultiPay uygulaması üzerinden karekod ile ödeme yapabilirsiniz.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ