USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

3 Mart Eğitim Kurumları'nda Cumhuriyet coşkusu

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 3 Mart Eğitim Kurumlarına yakışır şekilde kutlandı. Öğrencilerin hazırladığı gösterilerde, sevinç, hüzün ve gurur bir arada yaşandı.

3 Mart Eğitim Kurumları'nda Cumhuriyet coşkusu
01-11-2021 17:36
Google News

3 Mart Eğitim Kurumları bahçesinde öğretmenlerin, öğrencilerin, velilerin katılımıyla yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Türkçe öğretmeni Merve Uzman, herkesi hüzünlendiren duygu yüklü konuşmasında, ülkelerine dair endişeleri olan, geleceğe dair karamsarlığa kapılan gençlerin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluş reçetesinin daima Mustafa Kemal’in yaşam felsefesi olduğunun altını çizdi.

Gençlerden hayatın içinde olmalarını, hayatı sevmelerini, bilimin ve aklın ışığında ilerlemelerini isteyen Uzman, şöyle konuştu:

“Haksızlık karşısında sessiz kalmayın. Menfaat için halkınızı satmayın. Unutmayın! Menfaat karşısında küçülenlerden, büyük yetişmez! Dik durun. Yaşama dört elle sarılın. Hayatı karanlık zihniyetin ellerine bırakmayın. Nefes alın, gülümseyin ve herkesin duyabileceği şekilde haykırın: ‘Yaşasın Cumhuriyet’.”

Konuşmanın ardından, Atatürk’ün arabası ile balo salonuna girişi dramatize edildi.

Müzik öğretmeni Bahadır Sevik yönetimindeki öğrenci korosu Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirirken, Atatürk’ü canlandıran öğrencinin balo ortamında vals yapması, zeybek oynaması, okul bahçesini dolduran veliler tarafından alkış tufanına tutuldu.

Törenler, Atatürk’ün okul koridorlarında hayat bulduğu ve yolundan hiç ayrılmayacak Cumhuriyet gençlerinin varlığının vurgulanmasıyla son buldu.

3 Mart Eğitim Kurumları tıpkı geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da görkemli kutlamalarıyla Cumhuriyet coşkusunu 7'den 77'ye yaşadı ve yaşattı.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ