USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

5 beraberlikle yarı finalde!

Yarı finale yükselen Portekiz, 5. maçında da 90 dakikada kazanamadı.

5 beraberlikle yarı finalde!
01-07-2016 17:56
Google News

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2016) ilk yarı finalist Portekiz oldu. Polonya’yı penaltılarla geçen Portekiz, şampiyonada normal sürede hiç maç kazanamadan adını son 4’e yazdırmayı başardı.

İşte Ronaldo ve arkadaşlarının yarı final yolculuğuna dair detaylar…

EURO 2016'ya Portekiz, ilginç istatistikleriyle damga vurmaya devam ediyor. Grup maçlarında; İzlanda ile 1-1, Avusturya ile 0-0, Macaristan ile ise 3-3 berabere kalan Portekiz, F Grubu'nu 3 puanla 3’üncü tamamladı.

Ancak Portekiz, bu turnuvada ilk kez uygulanan statü sayesinde, en iyi dört 3’üncüden biri olarak adını son 16 takım arasına yazdırdı.

İkinci turdaki Portekiz-Hırvatistan maçının normal süresi yine 0-0 eşitlikle sonuçlandı. Uzatma dakikalarında sahneye çıkan Querasma, takımının son 8’e kalmasını sağladı.

Beraberliklere abone olan Fernando Santos’un öğrencileri, Polonya karşısında da geleneği sürdürdü. Maçın 90 dakikası ve uzatma devrelerinde 1-1’lik eşitlik bozulmadı.

Penaltılarla Polonya’yı saf dışı bırakan Portekiz böylece, normal sürede hiç maç kazanamadan yarı finale kaldı.

Takımını finale çıkaran penaltıyı gole çeviren Beşiktaş'ın yıldızı Ricardo Querasma, maç sonunda o anları, “Bütün ülkeyi ellerimde hissettim. Vuruşu yaparken gol olacağına emindim” cümleleriyle anlattı.

Portekiz’in beraberlik golünü kaydeden ve maçın adamı seçilen genç yıldız Renato Sanches ise tarihe geçti.

Sanchez, 18 yaş 317 gün ile; İsviçreli Johan Vonlanthen ve İngiliz Wayne Rooney’den sonra, şampiyona finalleri tarihinde ağları havalandıran, en genç üçüncü isim oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ