USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

5 bin bomba imha edildi

PKK’nın Şırnak, Mardin, Hakkari ve Diyarbakır’da döşediği patlayıcılar güvenlik güçlerinin büyük başarısı ile imha edildi. Operasyonların sürdüğü bölgede bugüne kadar ağırlıkları 10 ile 500 kilogram arasında değişen 5 bin 79 patlayıcı bulundu. 140 tonu bulan bombalar kontrollü bir şekilde patlatıldı.

5 bin bomba imha edildi
10-05-2016 12:21
Google News

PKK'lı teröristlerin Şırnak, Silopi, Cizre, İdil, Nusaybin, Yüksekova ve Sur'da tuzakladığı, toplam ağırlığı 140 tonu bulan 5 bini aşkın el yapımı patlayıcı, uzman ekiplerce kontrollü şekilde etkisiz hale getirildi. Halkın zararını en aza indirmek için operasyonları titizlikle yürüten güvenlik güçleri, bu mücadelesini hem teröristlere hem de terör örgütü mensuplarınca şehirlere yerleştirilen patlayıcılara karşı veriyor.

HER SOKAĞA BOMBA 

Teröristlerden arındırılan cadde, sokak, ev, kamu binaları, okul ve camilerde arama tarama faaliyeti yürüten uzman ekipler, el yapımı patlayıcıları da tek tek etkisiz hale getiriyor. Şırnak, Silopi, Cizre, İdil, Nusaybin, Yüksekova ve Sur'da bugüne kadar teröristlerce tuzaklanan, ağırlıkları 10 ile 500 kilogram arasında değişen 5 bin 79 patlayıcı bulundu.

140 TONU BULDU

Teröristlerin cadde ve sokaklar başta olmak üzere kamu binaları, cami, okul ve evlere tuzakladığı, etkisini artırmak için de bilye, çivi, çelik tencere, çaydanlık gibi metal parçalarla güçlendirdiği toplam 140 ton ağırlığındaki bu patlayıcıların her biri, uzman ekiplerce kontrollü şekilde imha edildi. İncelemelerde karışık düzeneklerle tuzaklanan patlayıcıları uzaktan kontrol etmek için yüzlerce metre uzunluğunda kablo kullanan teröristlerin, bu kabloların üzerini kaldırım taşı ve toprak gibi malzemelerle kapatarak kamufle ettiği belirlendi.

500 BİNAYI HAVAYA UÇURABİLİRLERDİ

Okan Üniversitesi Patlayıcı Madde Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Koordinatörü Prof. Dr. Ali Kahriman, ortalama 100 kilogramlık bir patlayıcının 10 katlı binayı çökertebilecek güçte olduğunu söyledi. Kahriman, “140 ton patlayıcı, bir kilometrekarelik yerleşim birimini tahrip edecek büyüklüktür. Keza, 1-1,5 milyon metreküplük hafriyat açabilecek, yine 5-10 katlı yaklaşık bin 500 binayı bir anda yıkabilecek büyüklüğü ifade etmektedir” dedi.

HALK EVİNE DÖNEMEZDİ

Güvenlik uzmanı Mete Yarar da terör örgütü PKK tarafından yerleşim birimlerindeki sokak, cadde ve binalar başta olmak üzere çok sayıda yere tuzaklanan el yapımı patlayıcıların vahim boyutta olduğunu söyledi. Yarar, “Patlayıcılar imha edilmeseydi vatandaş, evine dönemezdi çünkü her yere el yapımı patlayıcı tuzaklanmış” dedi.

ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Terör örgütü PKK mensuplarına yönelik 58 gün önce Şırnak ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde başlatılan operasyonlar kararlılıkla sürdürülüyor. Şırnak'ta yüzde 81'i, Nusaybin'de ise yüzde 60'ı tamamlanan operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 675'e ulaşırken, her iki yerleşim biriminde bugüne kadar bin 697 el yapımı patlayıcı imha edildi, 466 barikat kaldırıldı, 47 çukur kapatıldı. Şırnak'ta operasyon bölgesindeki 7 mahalleden 4'ü teröristlerden arındırılırken, Nusaybin'de ise 5 mahalleden 2'si teröristlerden büyük oranda temizlendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ