USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD DAEŞ'e karşı "siber savaş" başlattı

ABD Savunma Bakanı Carter: "DAEŞ'e karşı sanal alemde başlattığımız siber savaş, örgütün iletişim araçlarını kullanımını olumsuz etkileyecek" ABD Genelkurmay Başkanı Dunford: "DAEŞ'i hem fiziksel hem de sanal olarak izole etmeye ve örgütün iletişim kanallarını daraltmaya çalışıyoruz

ABD DAEŞ'e karşı
01-03-2016 00:22
Google News

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, terör örgütü  DAEŞ'e karşı sanal alemde başlattıkları siber savaşın, örgütün iletişim  araçlarını kullanımını olumsuz etkileyeceğini söyledi. 

 
 
    Carter ile ABD Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford, Pentagon'da  düzenledikleri basın toplantısında DAEŞ'le mücadelede gelinen son durumu  değerlendirdi.

    DAEŞ'le mücadelede sadece sahada yapılan askeri operasyonların değil,  aynı zamanda "siber araçların" kullanıldığı sanal savaşın da önemli olduğuna  işaret eden Carter, "DAEŞ'e karşı sanal alemde başlattığımız siber savaş, örgütün  iletişim araçlarını kullanımını olumsuz etkileyecek" dedi.

    Carter, "siber stratejinin" başarılı olmasının DAEŞ'i daha eski  iletişim teknolojilerini kullanmaya iteceğini ve bunun da ABD'nin ilgili güvenlik  kurumlarınca daha kolay zaafiyete uğratılabileceğini dile getirdi.

    General Dunford da siber savaş taktiklerinin DAEŞ'te sürpriz etkisi  meydana getirerek örgütü zayıf bırakacağını ve taktiksel zaafiyete uğratacağını  belirtti.

    Dunford, "DAEŞ'i hem fiziksel hem de sanal olarak izole etmeye ve  örgütün iletişim kanallarını daraltmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

    Carter, ABD destekli yerel güçlerin Suriye'nin Şeddadi kentini kısa  süre önce DAEŞ'ten geri aldığını ve bu vesileyle DAEŞ'in "şehirdeki suç  yapılanması" hakkında artık bilgi sahibi olabileceklerini ifade etti.

    Özellikle petrol yatakları açısından çok zengin kentin DAEŞ'in elinden  geri alınmasını "Musul ve Rakka'ya giden yolda kritik bir adım" olarak tanımlayan  Carter, kentin stratejik önemine işaret etti.

    DAEŞ'le mücadelede Musul ve Libya'daki son durum
    Musul'un DAEŞ'ten geri alınması için çalışmalarda son aşamaya  gelindiğini ve artık operasyonların başlama noktasına geldiğini ifade eden  Carter, "İnanıyorum ki Ramadi'de olduğu gibi Irak güçleri şehri DAEŞ'ten geri  alacaktır" dedi.

    Ramadi'ye göre Musul operasyonunda Irak hükümetine ve ordusuna daha  fazla destek sağladıklarını kaydeden Dunford ise Musul operasyonunun aslında  başlamış olduğunu, şehirdeki DAEŞ militanlarını dışarıdan izole etmeye  başladıklarını aktardı.

    "Burada Ramadi'ye göre daha derinlikli ve büyük bir operasyon  gerçekleşecek" diyen Dunford, bu sebeple Irak güçlerine hem silah hem de lojistik  anlamda en iyi desteği vermeye çalıştıklarını belirtti.

    Libya'da DAEŞ'le mücadelede gelinen durumun sorulması üzerine Carter,  ülkede öncelikle işleyen bir hükümetin kurulmasını umduklarını dile getirdi.

    Libya'daki DAEŞ militanlarına karşı hava operasyonları düzenleyecek  bir koalisyonun oluşturulması ihtimalinin sorulması üzerine Carter, İtalya'nın bu  tür bir koalisyona öncülük yapmayı önerdiğini ve ABD'nin de gerekli desteği  sağlayabileceğini kaydetti. Detaya girmeyen Carter, mevcut durumda hava  operasyonlarını sürdüreceklerini ve Libya'da bir hükümetin kurulmasını  beklediklerini ifade etti.

    Şubat ayı başında Carter, Pentagon'un 2017'de siber güvenlik için 7  milyar dolar harcama yapmayı planladığını açıklamıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ