USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

ABD Savunma Bakanı Austin: "İsrail’in özellikle Beyrut ve çevresindeki bazı saldırıları azalttığını görmek isteriz"

Abd savunma bakanı austin, "israil'in özellikle beyrut ve çevresindeki bazı saldırıları azalttığını görmek isteriz" dedi

ABD Savunma Bakanı Austin: "İsrail’in özellikle Beyrut ve çevresindeki bazı saldırıları azalttığını görmek isteriz"
20-10-2024 11:43
Google News

ABD Savunma Bakanı Llyod Austin, İtalya’nın Napoli kentinde dün düzenlenen G7 Savunma Bakanları Toplantısı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, "İsrail’in özellikle Beyrut ve çevresinde gerçekleştirdiği bazı saldırıları azalttığını görmek isteriz" ifadelerini kullanarak sivil kayıpların sayısının "çok yüksek" olduğunu belirtti.


ABD Savunma Bakanı Llyod Austin, İsrail’in Lübnan’daki saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İtalya’nın Napoli kentinde dün düzenlenen G7 Savunma Bakanları Toplantısı’nda gazetecilere konuşan Austin, "İsrail’in özellikle Beyrut ve çevresinde gerçekleştirdiği bazı saldırıları azalttığını görmek isteriz" dedi.


Sivil kayıpların sayısının "çok yüksek" olduğunu belirten Austin, "Sınırın her 2 tarafındaki sivillerin evlerine dönebilmelerini sağlayacak bir tür müzakere sürecine geçildiğini görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. "Gallant bana UNIFIL güçlerini hedef almak gibi bir niyeti olmadığına dair güvence verdi"


İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile BM Lübnan Geçici Gücü (UNIFIL) misyonu mevzilerine gerçekleştirilen saldırıları görüştüğünü aktaran Austin, “Gallant bana kendisinin ya da güçlerinin UNIFIL güçlerini hedef almak gibi bir niyeti olmadığına dair güvence verdi. Bu güçlerin saldırıya uğramamasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulamaya devam ediyorum” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ