USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD'li başkan adayı sığınmacıları bakın neye benzetti?

ABD'deki eyaletlerin yarısından fazlası, gelecek yıl ülkeye getirilecek Suriyeli ve Iraklı sığınmacılara kapılarını açmamakta diretirken, Temsilciler Meclisi işlerini kolaylaşıtıracak bir adım attı. Cumhuriyetçi başkan adayı Carson da sığınmacılarla kuduz köpekleri kıyasladı.

ABD'li başkan adayı sığınmacıları bakın neye benzetti?
20-11-2015 14:12
Google News

ABD Temsilciler Meclisi, dün Suriyeli ve Iraklı sığınmacıları ülkeye kabulünü zorlaştıran maddeler içeren yeni yasa tasarısını 137 ‘hayır’a karşı 289 ‘evet’ oyuyla kabul etti.

Daha önce ABD başkanının Müslüman olmaması gerektiği yönündeki sözleriyle tepki çeken Cumhuriyetçi başkan aday adayı Ben Carson da Suriyeli sığınmacıları kuduz köpeğe benzetti. Alabama eyaletindeki seçim mitinginde konuşan Carson, Suriyeli sığınmacıların ülkeye alınacak olunmasından bahsederken, “Emniyetle insaniyeti dengelemeliyiz. Mahallede koşturup duran kuduz bir köpek size pek iyi şeyler düşündürmeyecektir. Muhtemelen çocuklarınızı da bu köpeğin önünden çekmeye çalışacaksınız” dedi.
Yine de bunun ‘tüm köpeklerden nefret edileceği anlamına gelmediğini’ vurgulayan Carson, ‘kuduz köpeklerin hangileri olduğunun belirlenmesi için tarama mekanizması geliştirilmesi gerektiğini’ savundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ