USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

ABD'yi panikleten okul ihbarı sahte çıktı

Los Angeles'ta dün tüm devlet okullarının kapatılıp tek tek aranmasına neden olan tehdit asılsız çıktı. Yaşanan panik, akıllara 1995 yapımı "Zor Ölüm 3" filmini getirdi. Bruce Willis'in başrol oynadığı filmde, tüm emniyet teşkilatı New York'taki bir okula yerleştirildiği iddia edilen bombayı bulmaya çalışırken, bu sayede dikkati başka yöne çekmeyi başaran soyguncular kentteki merkez bankasından 140 milyar dolarlık altın çalıyordu.

ABD'yi panikleten okul ihbarı sahte çıktı
16-12-2015 13:40
Google News

ABD'yi rahatlatan açıklama Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti'den geldi. Garcetti, "FBI bunun inandırıcı bir tehdit olmadığı sonucuna ulaştı" açıklamasında bulundu.

Garcetti, olayla ilgili incelemelerin sürdüğünü ancak 640 bini aşkın öğrencinin bugün güvenli şekilde okula gidebileceğini söyledi.

NEW YORK'TAKİ OKULLAR KAPANMADI ÇÜNKÜ...

Garcetti ve Los Angeles Emniyet Müdürü Charlie Beck, okulların gereksiz yere kapatıldığı yönündeki eleştirileri reddetti. Hem Garcetti hem de Beck; aynı IP adresinden benzer bir ihbar alan New Yorklu yetkililerin söz konusu tehdidi incelemek için yeterli zamanının olduğunu ve bu yüzden okulları kapatmak zorunda kalmadıklarını belirtti.

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu'nun Demokrat Partili üyesi Adam Schiff de Twitter hesabından yayınladığı mesajda asılsız ihbarın, ABD'nin büyük kentlerinde eğitimi sabote etmek niyetiyle yapıldığını ve soruşturmanın devam ettiğini duyurdu.

HOMELAND DİZİSİNİ DE ANDIRIYOR

Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Partili bir başka üyesi Brad Sherman, gönderilen tehdit mesajında, okullara yönelik saldırıların sinir gazıyla yapılacağının iddia edildiğini söyledi. New York Polis Şefi William Bratton, mesajı yazan kişinin, popüler Amerikan dizisi Homeland'den esinlenmiş olabileceğini söyledi. Dizinin son bölümlerinde, Berlin'i hedef alan bir sarin gazı saldırısı konu alınıyordu.

GÖNDEREN KİŞİ FRANKFURT'TA GÖZÜKÜYOR

Çok sayıda okulun yönetim kurulu üyelesine gönderilen elektronik posta, bölgedeki 1000'den fazla okulun tahliye edilmesine yol açmıştı.

ABD medyasındaki haberlerde ihbarın Almanya'nın Frankfurt kentindeki bir IP adresinden yapıldığı belirtildi.

IP adreslerinin kayıtlı olduğu yer manipüle edilebildiği için elektronik postanın mutlaka Almanya'dan gönderilmiş olmasının gerekmediğine de haberlerde yer verildi.

Los Angeles'taki okulların kapanmasına yol açan tehdit, akıllara Zor Ölüm 3 filmini getirdi. Filmde ünlü aktör Bruce Willis'e Samuel L. Jackson eşlik ediyordu.

Zor Ölüm 3'teki bomba tehdidi de asılsız çıkıyordu. New York'taki bir okulda bulunan bombanın sahte olduğu anlaşılıyordu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ