USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Aleksis Çipras Türkiye’ye geliyor

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile görüşmek için Türkiye'ye geliyor.

Aleksis Çipras Türkiye’ye geliyor
02-11-2015 22:07
Google News

Ethnos gazetesinin haberine göre Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras Ankara’yı ziyaret ederek Türkiye Cumhurbaşkanı  Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek.

Aleksis Çipras’ın Türkiye’ye gerçekleştireceği ziyaret ile Yunanistan’ın jeostratejik rolünü yükseltmeyi ve mülteci akını konusunda Yunanistan’ın desteklenmesi gerekliliğine dair Avrupalı ortaklarına mesaj göndermeyi hedeflediği belirtiliyor.

Çipras Cuma günü kendisine hitaben yöneltilen soru önergesine Yunan Parlamentosu’nda verdiği cevapta da mülteci krizine değinmiş, Avrupa ülkelerinin bu konuda dayanışma içerisinde olması gerektiğini ve sorumluluk paylaşımına gitmeleri gerektiğini ifade etmişti. Çipras, bu ortamda“Yunanistan’ın AB ile Türkiye arasında birleştirici halka rolünü oynaması ve yapılan görüşmelere sadece seyirci kalmaması gerektiğini” ifade etmişti.

Ethnos gazetesinin haberine göre Yunanistan gerek kara gerekse de deniz sınırlarından kontrolsüz mülteci akınının devamını engellemek için Çipras, mültecilerin Türkiye’den diğer AB ülkelerine yerleştirilmesine yönelik üzerinde anlaşmaya varılacak bir süreci destekliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ