USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ambalaj iadesinde para geri alınacak!

Ambalaj iadesinde para geri alınacak!
22-08-2021 21:44
Google News

AVM ve marketlere depozito sistemi geliyor: Ambalaj iadesinde para geri alınacak!
Kağıt, plastik, cam ve metal kullanılarak üretilen ambalajlarda depozito dönemi başlıyor. Bu ambalajlar markete iade edildiğinde ücreti geri alınabilecek. Peki bu sistemin ne gibi faydaları var? A Haber’de yayına katılan PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu bu soruyu yanıtlayarak, ‘Depozito sistemi’ konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

AVM ve marketlerde yeni dönem başlıyor. Buna göre artık kağıt, plastik, cam ve metal kullanılarak üretilen ambalajlar artık alış-veriş yapılan yere geri getirildiğinde ücreti geri alınabilecek.

AMBALAJLARIN İADESİNDE ÜCRET GERİ ALINACAK

Türkiye'de 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren yeni bir dönem başlıyor. Çevre kirliliğini ve doğanın yükünü azaltmak için getirilen ücretli poşet uygulamasının ardından şimdi de kağıt, plastik ve metal kullanılarak yapılan ambalajlarda depozito sistemi market ve AVM'lerde geçerli olacak. Buna göre ambalaj iade edildiği takdirde ücreti geri verilecek.

Hem doğa dostu hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacak 'Depozito İade Sistemi'ni A Haber'de yayına katılan Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu değerlendirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ