USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'Anayasadan sapmadık bundan sonra da sapmayız'

Başbakan Davutoğlu, "7 Haziran'dan beri anayasadan sapmadık, bundan sonra da sapmayız. Ümit ederim temsil kabiliyeti yüksek bir meclis oluşturmak için seçimlere gideriz" dedi.

'Anayasadan sapmadık bundan sonra da sapmayız'
23-08-2015 18:25
Google News

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi'ni ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar; -Seçim hükümeti için bana görev verildiğinde AK Parti dışındaki partiler üye vermezse dışardan bağımsız atama yaparım.

*En uygun isimlere bu teklifi götürürüm. Kabul etmemeleri halinde liyakatına güvendiğim bakanları atar cumhurbaşkanının onayına sunarım. -Burada daanayasa dışına çıkan hiçbir olay yoktur. Çok ehil bir hukuk heyetiyle bu konuyu takip ediyorum.

*Sayın Kılıçdaroğlu'na görevin verilip verilmemesi, sayın Cumhurbaşkanımızın takdiridir. Bana verilen görev, bir hükümet kurmaktı, elimden geleni yaptım ve hiç vakit kaybetmeden de sayın Cumhurbaşkanımıza görevi iade ettim. Ondan sonrası sayın Cumhurbaşkanımızın, diğer parti liderlerinin hükümet kurup kurmama imkanlarına göre yapılacağı bir değerlendirmedir. 

SEÇİM HÜKÜMETİ

7 Haziran'dan bu yana tüm hazırlıkları zihnimizde yoğuruyoruz. Hiçbir siyasi aidiyet bağına atıfta bulunmaksızın tek ölçüm var, ehliyet, liyakat ve toplumun temsili bakımından temsil kabiliyetine sahip olmak. Buna herhangi bir bakanlık için böyle bir ehliyete sahip olduğuna inandığım isimler, Meclis içinde vekiller arasında tetkik ederim, en doğru ismi bulmaya çalışırım, kendisi kabul ederse, tabi o istişare edebilir o isimler, partileri... O ayrı bir konu. Ama ben anayasa öyle demediği için, Anayasa aksine kişilere teklif götüreceğini söylediği için, kişilere teklif götürür, ve o şekilde değerlendiririz. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ