USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ankara’da büyük patlama! Askeri araca saldırı!

ANKARA’da akşam saatlerinde askeri servis araçlarına yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Ankara Valiliği son yaptığı açıklamada 18 kişinin hayatını kaybettiğini 45 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Ankara’da büyük patlama! Askeri araca saldırı!
17-02-2016 20:41
Google News

Başkentin en merkezi yeri olan, askeri kurumların ve lojmanların bulunduğu Devlet Mahallesi’ndeki saldırı, saat 18.30’da, bomba yüklü araçla gerçekleştirildi.

Teröristler, İnönü Bulvarı’nı Dikmen Caddesi’ne bağlayan Merasim Sokak’ta, askeri servis araçlarının yanında bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Ankara’nın bir çok yerinde duyulan patlamanın ardından iki askeri servis aracı bir anda alev topuna döndü.

Yükselen simsiyah dumanlar Ankara’nın her tarafından görülürken olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Terörle Mücadele ekipleri de olay yerinde incelemelerine başladı. Patlamanın olduğu yere çıkan tüm caddeler trafiğe kapatıldı.

VALİLİK: 18 ÖLÜ 45 YARALI
Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar patlama sonrasında ilk yaptığı açıklamada askeri servis araçlarını hedef alan saldırıda 5 kişinin öldüğünü, 10 kişinin de yaralandığını bildirmişti. Patlamanın askeri servis konvoyunda meydana geldiğini söyleyen Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, "İlk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti. 10 kişi yaralandı. Patlamanın bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği tahmin ediliyor" demişti.

Ancak patlamadan 2 saat soınra Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada ölü sayısının 18'e çıktığını yaralı sayısının ise 45 olduğunu bildirdi.

ANADOLU AJANSI

Ankara'da, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında patlama meydana geldi.

Ankara'da, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada yaralananlar bulunduğu belirtildi. Başbakan Davutoğlu, konuyla ilgili soruya, "Bilgi geldi, bakacağız" yanıtını verdi.

5 kişi hayatını kaybetti

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, askeri servis konvoyunda patlama meydana geldiğini, ilk belirlemelere göre 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 kişinin yaralandığını, patlamanın bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğinin tahmin edildiğini söyledi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ÖNÜNDE ŞÜPHELİ PAKET ALARMI

İçişleri Bakanlığı binası önünde şüpheli bir paket bulundu. Bomba imha ekipleri hemen olay yerine intikal etti. Güvenlik önlemleri alındıktan sonra şüpheli paket fünye ile patlatıldı. 

 AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK: TERÖR SALDIRISI

"Terör Ankara'da alçakça saldırdı. Lanetliyoruz bu saldırıyı..Vatandaşlarımızın en yoğun olduğu bölgelerden birinde bu saldırının gerçekleşmesi terörün alçaklığını ve hainliğini bir kere daha gösteriyor"

ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI EROĞLU: TERÖR DUYUMU VAR

Meclis'te patlamayla ilgili açıklamada bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, "Patlamada DSİ’nin camları kırıldı. Ekipler müdahale ediyor. Bir araç yanıyor. Yaralıların olduğunu tahmin ediyoruz. Detaylı bilgi yok çok. Daha sonra açıklama yapmak uygun olur. Bir terör örgütünün patlama gerçekleştirdiği şeklinde duyum var. Bunu yapanları lanetliyorum. Sürekli haber geliyor. Ben sizleri aydınlatacağım." diye konuştu.

ADALET BAKANI BOZDAĞ: TERÖR SALDIRISINI LANETLİYORUM

"Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Ankara'da yapılan terör saldırısını,saldıranları,saldırtanları şiddetle kınıyor, her türlü terörü ve terör saldırısını lanetliyorum."Ankara'daki terör saldırısında vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet;ailelerine,yakınlarına ve milletimize başsağlığı/sabır dilerim"


DHA: ASKERİ ARACA SALDIRI

Ankara'daki patlamanın askeri servis aracına yönelik bir saldırı sonucu gerçekleştiği bildiriliyor. Olay yerinde çok sayıda yaralıya sağlık ekipleri müdahale ediyor.

Başbakan Davutoğlu, konuyla ilgili 'Patlama bilgisi geldi, bakacağız' dedi.

Yayın yasağı getirildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Ankara'daki askeri servis konvoyuna yönelik saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildi.

Vatandaşlar Twitter’da Ankara’da büyük bir patlama sesi duyduklarını böyle dile getirdiler:




SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ