USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Arefe günü bankalar açık olacak mı?

Kurban Bayramının 9 güne uzatılan tatil süresi nedeniyle bu hafta en çok merak edilen konu bankaların açık olup olmayacağı?

Arefe günü bankalar açık olacak mı?
22-09-2015 14:57
Google News

Bakanlar kurulu toplantısının ardından Kurban Bayramı tatilinin 9 oldu. Peki bu süre içinde hangi günler bankalar hizmet verecek? Banka işlemleri nasıl yapılacak?

Kurban Bayramı tatili başladı. 9 günlük tatilde hangi günler banka işlemleri yapılabilecek? Uzatılan bayram tatili 18 Eylül’de başladı ve 28 Eylül’de sona erecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 21 Eylül'den itibaren iki buçuk gün idari izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzaladı. Bu imzayla birlikte kamu kurum çalışanları 28 Eylül pazartesi günü iş başı yapacak. Peki, banka işlemleri ne zaman yapılabilecek?

Kamuda geçen hafta cuma günü itibari ile başlatılan Kurban Bayramı aslında idari izin kapsamına giriyor. Bu nedenle idari izinle resmi izin farklı oluyor. Resmi izinde tüm kurumlar tatil kapsamına girdiği için sadece ek mesai ile isteyen işyerlerini açabiliyor. 

Oysa idari izinde sadece isteyen izin verebiliyor ama her iş yeri çalışma saatlerinde istediği gibi iş hayatına devam edebiliyor. 

Bu nedenle bankalar hem bugün hem de yarın öğlene kadar çalışma süresi olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Hatta kamu bankaları bile yarın öğlene kadar açık olarak tüm işlemleri gerçekleştirerek vatandaşa hizmet edecek.

Arefe günü bankalar yarım gün açık olacak

Bayram tatilinde bankalar, 21 ve 22 Eylül tarihlerinde tam gün çalışacak ve hizmet verecek. Arefe günü olan 23 Eylül’de ise bankalar, yarım gün çalışacak.

PTT'de durum

Birçok kamu kurumunda olduğu gibi PTT'de de tüm personel izinli olmadığı gibi tüm personel de çalışmaya devam etmiyor. Bu gibi bir çok kamu kurumunda faaliyetleri aksatmayacak kadar personel işe gelirken diğer personel idari izin haklarını kullanabiliyor. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ