USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Arızalı tekerlekli sandalyeleri ücretsiz tamir edecek

Nilüfer Belediyesinin, engelli vatandaşların tekerlekli sandalyelerinin tamir ve bakımının ücretsiz yapılması amacıyla kurduğu atölye hizmete girdi.

Arızalı tekerlekli sandalyeleri ücretsiz tamir edecek
03-12-2015 18:40
Google News

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, belediyenin Alaattin Bey Ek Hizmet Binası önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmasında, arazi yapısı ve araçların kalitesinden dolayı kullanılan akülü ve aküsüz tekerlekli sandalyelerin kısa sürede arızalandığını söyledi.

Engelliler ve yakınlarının bundan olumsuz etkilendiğini belirten Bozbey, "Engellilerin araçlarının bakım, onarım maliyetleri çok yüksek. İşin ehli tamir atölyelerinin olmaması ya da şehir dışında bulunması nedeniyle ciddi ulaşım engeliyle karşılaşıyorlar. Tekerlekli sandalye tamir evi çalışması ile bireylerin seyahat özgürlüklerinin sürekliliğini sağlamaya yönelik ciddi bir destek sağlamayı amaçladık" diye konuştu.

Bir grup engelli vatandaşın da katıldığı törende, Bozbey ile Avrupa Türk Engelliler Birliği Başkanı Cemil Çelik tarafından kurdele kesilerek atölyenin açılışı gerçekleştirildi.

Tekerlekli sandalye tamir ve bakımevinde uzun süre gereken önemli arızalar giderilecek. Kısa süreli bakım ve arızalar için ise mobil tamir araçları devreye girecek. Bakımevinde verilecek hizmetlerden ücret talep edilmeyecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ