USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Askerler Musul'da, geri çekilme yok

Türk askeri ve uçaklarıyla ilgili iki flaş açıklama geldi. Reuters haber ajansının iddiasına göre Türkiye Irak'ın verdiği 48 saat süreye rağmen Irak'taki askerlerini geri çekmedi. Türkiye, yeni askerlerin sevkıyatını ise durdurmuştu. Bir diğer önemli açıklamaya göre ise yine Reuters haber ajansına konuşan bir Türk yetkili Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesinden sonra koalisyon güçlerinin IŞİD'e karşı düzenlediği operasyonlara katıldığını açıkladı.

Askerler Musul'da, geri çekilme yok
07-12-2015 19:15
Google News

Reuters haber ajansına konuşan bir Türk yetkili, Bağdat yönetiminin dün Ankara'ya 48 saat mühlet vermesinin ardından Türkiye'nin Irak'tan askerlerini geri çekmediğini belirtti.

Konunun Irak Savunma Bakanlığı ile görüşüldüğünü söyleyen ismi belirtilmeyen yetkili, bu ülkedeki askeri gücün azaltılabileceğini de açıkladı. 

 
Türkiye, yeni askerlerin sevkıyatını durdurmuştu. 

Türkiye Irak arasında Musul anlaşmazlığında Türkiye, Musul yakınlarında peşmerge ve terör örgütü IŞİD karşıtı güçlerin eğitildiği Başika kampındaki askeri gücüne takviye yapmıştı. Irak Merkezi Hükümeti ise konudan haberdar olmadığını belirterek, Ankara'dan askerleri geri çekmesini istemişti.

“TÜRKİYE OPERASYONLARA KATILDI”

Ayrıca Reuters haber ajansına konuşan bir diğer Türk yetkili, Türk jetlerinin Rus Su-24 tipi savaş uçağını sınır ihlali gerekçesiyle düşürdüğü 24 Kasım'dan bu yana koalisyon güçlerinin hava operasyonlarına katıldığını, fakat Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurmadığı belirtti.

MİLLİYET

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ