USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Dünya

Atina otoyolunu işleten firmadan kar mağdurlarına 2000 euro! Gözler bizim otoyolları işleten şirketlerde!

Yunanistan'da özel bir şirket tarafından işletilen Attiki Odos otoyolunda dün araçlar yaklaşık 12 saat mahsur kaldı. Ordunun devreye girmesiyle yolda kalanlar kurtarılırken, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis mahsur kalanlara 2 biner euro (30 bin 500 TL) tazminat ödenmesi yönünde direktif verdi. Otoyolu işleten özel şirket yetkilileri de bu ödemeyi kabul etti. Türkiye'de de pek çok otoyol özel firmalar tarafından işletiliyor.

Atina otoyolunu işleten firmadan kar mağdurlarına 2000 euro! Gözler bizim otoyolları işleten şirketlerde!
25-01-2022 18:35
Google News

Yunanistan'ın baÅŸkenti Atina'yı diÄŸer kentlere baÄŸlayan Attiki Odos otoyolunun 55 kilometrelik bölümünde dün saat 12.00'den itibaren baÅŸlayan yoÄŸun kar yağışı nedeni ile yaklaşık 1200 araç mahsur kaldı.

ASKERLER KURTARDI

Araçların kurtarılması için ordu göreve çaÄŸrıldı vemahsur kalanların yardımına askerler koÅŸtu. Askeri araçlar bu sabaha kadar çalışmalarını sürdürdü, mahsur kalan araçları kurtardı, vatandaÅŸlara battaniye, akaryakıt, su ve yiyecek dağıttı.

ARAÇ BAÅžINA 2 BÄ°N EURO TAZMÄ°NAT

Yunanistan BaÅŸbakanı Kiriakos Miçotakis, Çevre ve Enerji Bakanı Kostas Skrekas, Ä°klim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Hıristos Stylianidis, Devlet Bakanları George Gerapetrokos, Pro Gefetrokos ve Hükümet Sözcüsü Giannis Oikonomou'nun katıldığı toplantıda yaklaşık 1200 aracın ve yüzlerce kiÅŸinin yaklaşık 20 saat mahsur kaldığı belirtildi.

Sözcü'de yer alan habere göre; toplantıda, Attiki Odos otoyolunuiÅŸleten ÅŸirket tarafından araç başına 2 bin euro tazminat ödenmesi kararlaÅŸtırıldı. BaÅŸbakan Miçotakis'in bu teklifini ÅŸirket yetkililerinin kabul ettiÄŸi duyuruldu.

BUGÜN TATÄ°L Ä°LAN EDÄ°LDÄ°

Hava sıcaklığının düÅŸmesiyle birlikte askerler 10 saatten fazla mahsur kalan vatandaÅŸlara gıda, su ve battaniye temin etti. Yetkililer salı gününü tatil ilan ederken devlet dairelerinin ve özel ÅŸirketlerin kapatılmasına karar verdi. Atina ve çevresinde süpermarketler, eczaneler ve benzin istasyonları haricindeki bütün iÅŸletmeler kapatıldı. Öte yandan Atina'nın bazı bölgelerinde elektrik kesintisi de oldu. Ülkede Elpida fırtınası olarak adlandırılan fırtınanın ÇarÅŸamba gününe kadar devam edeceÄŸi kaydedildi.

TÜRKÄ°YE'DE DE PEK ÇOK ŞİRKET VAR

Türkiye'de pek çok otoyol özel ÅŸirkeler tarafından yönetiliyor. BaÅŸta Ä°stanbul'un etrafındaki, Ä°stanbul Havalimanı'na giden otoyol olmak üzere pek çok ÅŸirket yap-iÅŸlet-devret yöntemiyle bu otoyolları iÅŸletiyor. Bu ÅŸirketlerden henüz kar ile ilgili bir açıklama yapılmış deÄŸil. Ä°ÅŸte Türkiye'nin otoyollarını iÅŸleten ÅŸirketler

OTOYOL AÅž

Türkiye'nin en büyük yap-iÅŸlet-devret projesi olan Ä°zmir-Ä°stanbul otoyolunu iÅŸletiyorlar. Åžirket Nurol, Özaltın, Astaldi, Göçay ve Makyol'un bir araya gelerek oluÅŸturduÄŸu konsorsiyumdan oluÅŸuyor. Konsorsiyum; Ä°zmir'den Ä°stanbul'un Anadolu yakası giriÅŸine dek yapılan yolu tek başına iÅŸletiyor.

IC Ä°ÇTAÅž

Åžirket Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün, Kuzey Çevre Otoyolu'nun ve Menemen-AliaÄŸa- Çandarlı Yolu'nun iÅŸletme ortağı. Åžirket aynı zamanda kamuoyunda garanti bedelleriyle sık sık gündeme gelen Kütahya Zafer Havalimanı'nı da iÅŸletiyor.

LÄ°MAK

Kamu-Özel Ä°ÅŸbirliÄŸi projelerinin en büyüklerinden biri olan Ä°stanbul Havalimanı'nın yüzde 20'lik ortağı. Kuzey Marmara Otoyolu'nun Anadolu Yakası'nı Cengiz Ä°nÅŸaat'la beraber iÅŸletiyor.

CENGÄ°Z

Ä°stanbul Havalimanı'nın yüzde 20'lik ortağı. Kuzey Marmara Otoyolu'nu Limak'la beraber iÅŸletiyor. Ä°

KOLÄ°N

Åžirket, Kuzey Marmara Otoyolu'nun Anadolu Yakası'nı ortağı Kalyon'la beraber iÅŸletiyor. Ä°

KARAYOLLARI'NI KÄ°M Ä°ÅžLETÄ°YOR?

> Osmangazi Köprüsü Otoyol AÅž (Nurol, Özaltın, Makyol, Astaldi, Göçay konsorsiyumu)

>Gebze-Ä°zmir Otoyolu: Otoyol AÅž (Nurol, Özaltın, Makyol, Astaldi, Göçay konsorsiyumu)

>YSS Köprüsü: IC Ä°çtaÅŸ

>Kuzey Marmara Otoyolu (Anadolu): Limak ve Cengiz

>Kuzey Marmara Otoyolu (Avrupa): Kolin ve Kalyon

>Menemen-AliaÄŸa-Çandarlı Yolu: IC Ä°çtaÅŸ, Kalyon, Astaldi

>Ankara- NiÄŸde Otoyolu: ERG Ä°nÅŸaat

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete ManÅŸetleri
PUAN DURUMU TÃœMÃœ