USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Bursa

Av. Özgür Aksoy Şiir Ödülleri sahiplerine ulaştı

Bursa Barosu'nca Şehit Avukat Özgür Aksoy anısına bu yıl ikincisi düzenlenen şiir yarışmasının ödülleri törenle sahiplerine verildi. Törenin hüznünü artıran, Özgür Aksoy’u katleden ve bir polisi de öldürdükten sonra intihar eden zanlı gibi, bugün Aksaray’da eşinden boşanan bir kişinin, eşinin avukatı İbrahim Ergin’i katletmesiydi.

Av. Özgür Aksoy Şiir Ödülleri sahiplerine ulaştı
30-04-2019 15:01
Google News

Bursa Barosu’nun, Şehit Av. Özgür Aksoy’un adını taşıyan BAOB Hizmet Birimi’ndeki konferans salonunda düzenlenen törene, Aksoy’un eşi Av. Çiğdem Alnıak Aksoy, kardeşleri Önder ve Onur Aksoy ile oğlu Şahan Aksoy ile avukatlar, şiirseverler katıldı.

Sunumu Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Av. Metin Öztosun’un gerçekleştirdiği törenin açılış konuşmasını yapan Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, bugün Aksaray’da yaşanan elim olayı hatırlatarak, avukatların asla baktıkları davalarla özdeşleştirilmemesi gerektiğini bir kez daha yineledi.

Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gemlik Adliyesi’ndeki avukat dinlenme salonuna Özgür Aksoy adının verilmesinin gündeme geldiğini belirterek “Memnuniyetle karşıladık. Ama öncelikle adliye binasında bir kütüphane ve çalışma alanı oluşturulması, buraya Özgür’ün adının verilmesinin daha uygun olacağını düşünüyoruz. Adının kütüphanede yaşaması Özgür’e daha çok yakışır” dedi. Altun, yarışmaya eserleri ile katılan meslektaşlarına teşekkür etti ve Özgür Aksoy anısına düzenlenen yarışmanın katılımcıların şiirleri oldukça varlığını sürdürebileceğini ifade ederek önümüzdeki yıl daha çok eserle katılım çağrısında bulundu.

Daha sonra ödüllere geçildi ve mansiyon ödüllerinden başlandı. İlk ödülü “Hazar Troya Arası” şiiri ile Av. Zeynal Gül’e Özgür Aksoy’un kardeşi Önder Aksoy verdi. İkinci mansiyonun sahibi “Ezilsek de üzüm gibi” adlı şiiriyle Av. Hakan Kızılelma, ödülünü diğer kardeş Onur Aksoy’dan aldı. Yine mansiyona layık görülen “Bu canım dünyanın” adlı şiirin sahibi Av. Ömer Öneren’e plaketini Aksoy’un oğlu Şahan Aksoy verdi.

Yarışmada üçüncülük ödülünün sahibi “Baharların intikamı” adlı şiiriyle Adana Barosu’ndan Cennet Aşama, törene katılamadı. İkincilik ödülü verilen Av. Temindar Hasanhanoğlu’nun “Şehir” adlı şiirini, jüri üyesi ve aynı zamanda Bursa Barosu Tiyatrosu Yönetmeni Av. İzzet Boğa okudu. Hasanhanoğlu’nun ödülünü ise Av. Çiğdem Alnıak Aksoy verdi.

Bu yılki yarışmanın birincisi Av. Saygun Çelebi’nin “Callut” adlı şiirini ise Av. Metin Öztosun okudu. Çelebi’nin ödülünü ise Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun verdi. Ödülünü aldıktan sonra konuşan Av. Saygun Çelebi, “hepimiz tiyatrocuyuz” dedi ve ekledi: “Tiyatrocu ya da şair olmak meziyet değil bu ülkede. Sonsuzluğa giderken tebessüm nakşedebiliyorsanız geride kalanların ruhuna, asıl meziyet budur. Bu coğrafyada gülmek kolay. Ama tebessümü ruha nakşedebilmek zor. Biz Özgür Ağabey’i hep tebessümüyle hatırlayacağız. İçtenliğiyle, cesaretiyle, hoşgörüsüyle ve hiçbir siyasi görüş ayırdetmeksizin, hepimiz bizden oluşuyla hatırlayacağız. Buradan diyorum ki, Özgür Abi asıl meziyet sendeydi. Keşke bizler de senin gibi, tanıyan herkesin ruhuna dokundu diyebileceği kadar meziyet sahibi olabilseydik. Ruhun şad olsun.”

Törende, jüri üyelerine de katkılarından dolayı plaket verildi. Tören, toplu anı fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ