USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

AVM'ler Meclis'te gündem oldu

2016 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bütçesi üzerinde devam ediliyor. Toplanan komisyonda muhalefet vekilleri AVM’leri ve imar koşullarını eleştirdi.

AVM'ler Meclis'te gündem oldu
09-02-2016 14:49
Google News

 

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, AVM'lerin sayısının çok arttığını belirtti. Semt kültürünün ve esnafın bu nedenle zarar gördüğünü söyledi. Paylan, "Yeni AVM ruhsatı verilmemesi gerekiyor. Şehir dışındaysa eyvallah ama şehir içinde zinhar verilmemeli. AVM etrafındaki esnafın da korunması gerekiyor. Onlar kent kültürünün taşıyıcıları" ifadelerini kullandı.    

 MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, küçük esnafın finansman, mesleki belgeler gibi konularda kendilerine ilettikleri sıkıntıları olduğunu dile getirerek, bu sıkıntıların çözülmesi konusunda atılacak adımlara destek vereceklerini belirtti. Günal, "Bu AVM furyasında, küçük esnafın desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.    

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta AVM'lerin artmasının ise tüketimi körüklediğini kaydetti. "Şehir içinde AVM, olacak iş değil" ifadesini kullanan Usta, küçük esnafa verdiği zararın ötesinde kent trafiğini olumsuz etkilediğini, ithal ürünlerin satışını artırdığını, kültürel yaşantıya zarar verdiğini de dile getirdi.    

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ