USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bağcılar Belediyesinden Cumhuriyet’in 101’inci yılına özel su altı dalışı

Engelli dalgıçlar, ‘tek bayrak, tek millet, tek vatan’ vurgusuyla 7 bölgeden oluşan türkiye haritası şeklinde bir puzzle’ı su altında birleştirdi.

Bağcılar Belediyesinden Cumhuriyet’in 101’inci yılına özel su altı dalışı
28-10-2024 15:59
Google News

Cumhuriyet’in 101’inci yılı kutlamaları çerçevesinde Bağcılar Belediyesi anlamlı bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte engelli dalgıçlar, ‘tek bayrak, tek millet, tek vatan’ vurgusuyla 7 bölgeden oluşan Türkiye haritası şeklinde bir puzzle’ı su altında birleştirdi.


Cumhuriyet’in 101’inci yılı kutlamaları çerçevesinde, Bağcılar Belediyesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Emaar Akvaryum iş birliğiyle Emaar Akvaryum’da anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, “Tek bayrak, tek millet, tek vatan” vurgusuyla toplumsal farkındalığın artırılması amaçlandı. Bu özel etkinlikte, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) onaylı engelli bröveli dalıcıların da aralarında bulunduğu görme, işitme, bedensel, zihinsel ve süreğen engelli bireyler dalış yaptı. Bağcılar Belediyesi Su Altı ve Su Üstü Kulübü öğrencilerinden de oluşan engelli dalgıçlar, 7 bölgeden oluşan Türkiye haritası şeklinde bir puzzle’ı su altında birleştirdi. “Türkiye haritası ile birlik ve beraberliğimizin sembolü olan ay ve yıldızı su altında birleştirdiler”


Bağcılar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Ramazan Aygün, “Cumhuriyetimizin 101. yılında, engelsiz Cumhuriyet dalışı etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bağcılar Belediyemizin Engelliler Sarayı’nın bröveli profesyonel dalıcıları Türkiye’mizin 7 bölgesini temsilen, 7 parçadan oluşan ve Engelliler Sarayı’ndaki kursiyerlerimiz tarafından üretilen Türkiye haritamızı, birlik ve beraberliğimizin sembolü olan ay ve yıldızımızı su altında birleştirdiler. Engellilerimizin sınır tanımayan hayallerine destek olmak ve toplumsal farkındalığı güçlendirmek adına Bağcılar Belediyesi olarak bu etkinliği düzenledik. Bu etkinlikte bizlere destek veren Emaar Akvaryuma, paydaş grubumuz Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne, sporcularımıza ve hocalarımıza teşekkür ederiz” dedi. “Tek vatan, tek millet anlayışıyla Türk bayrağı dalışını gerçekleştirdiler”


Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Serkan Hacıcaferoğlu, “Bugün burada 5 engel grubu dahili içerisinde olan süreğen, görme, işitme, zihinsel ve fiziksel özel gereksinimi olan ve federasyonca bröveli sporcularımızın Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Bağcılar Belediyesi ve Emaar Akvaryum işbirliğiyle Cumhuriyet’in 101’inci yılı etkinlikleri çerçevesinde ‘tek vatan, tek millet’ anlayışıyla Türk bayrağı dalışını gerçekleştirdiler. Buradan, katılımcı, sporcu arkadaşlarımıza, öğrencilerimize, eğitmenlerine ve üniversite personelimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ