USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Bağcılar Kitap Fuarı 18 Ekim’de başlıyor

Bağcılar belediyesi’nce düzenlenen ve 9 gün sürecek olan 3. Bağcılar kitap fuarı, 18 ekim'de bağcılar meydanı’nda kapılarını açıyor. Sohbetten eğlenceye kadar farklı içerikte birçok aktiviteye ev sahipliği yapacak olan fuarda, kitapseverler sevdikleri yazarlarla bir araya gelme fırsatı bulacak.

Bağcılar Kitap Fuarı 18 Ekim’de başlıyor
16-10-2024 14:52
Google News

Bağcılar Belediyesi’nce düzenlenen ve 9 gün sürecek olan 3. Bağcılar Kitap Fuarı, 18 Ekim’de Bağcılar Meydanı’nda kapılarını açıyor. Sohbetten eğlenceye kadar farklı içerikte birçok aktiviteye ev sahipliği yapacak olan fuarda, kitapseverler sevdikleri yazarlarla bir araya gelme fırsatı bulacak.


15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı, 18-26 Ekim tarihleri arasında 3. Bağcılar Kitap Fuarı’na (BKF) ev sahipliği yapacak. Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenecek fuarın hazırlıkları tamamlandı. Açılış için gün sayan fuar alanında 50 yayınevi kitaplarını sergileyecek. Stantlarda polisiyeden tarihe kadar herkesin ilgisini çekecek eserler yer alacak. 27 gazeteci ve yazarın konuk olacağı alanda kitapseverler, yazarlarla bir araya gelme ve sohbet etme imkanı bulacak. Aktiviteler için özel bir plato oluşturuldu


Fuara gelen ziyaretçiler, özel olarak oluşturulan platoda en iyi şekilde ağırlanacak. Açık alandaki kafede yetişkinler ikram edilen çaylarını yudumlarken, çocuklar da atölyelerde fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sunan aktivitelerle eğlenecek. Gençler de özel hazırlanan fuar köşesinde hatıra fotoğrafı çekilebilecek. Geçmişten günümüze edebiyat dünyamızda eserleriyle iz bırakan ünlü yazarların fotoğrafları ile hayatlarını anlatan bir köşe de yapıldı. Ayrıca belediyeye bağlı Bilgi Evi öğrencileri ve Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi kursiyerleri kendi yaptıkları tablo, takı ve benzeri eserleri sergileyecek. "Kitapla yaşayan bir ilçeyiz"


İstanbul’un dört bir yanındaki vatandaşları fuara davet eden Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “Bağcılar’ımızda çok ilgi gören kitap fuarımızın bu sene 3’üncüsünü yapıyoruz. En seçkin kitabevlerinin yayınlarıyla ve sevilen yazarlarımızla buluşacağız. İlk fuarımıza 350 bin kişi katılırken, geçen yılki 2. BKF’ye 500 bin kişi katılmıştı. Sayının artması bizi sevindiriyor. İnşallah sayının bu yıl artarak devam edeceğine inanıyorum. Bağcılar olarak biz kitapla yaşayan bir ilçeyiz. Bu anlamda ilçemizde şu an 117 bin 180 yazılı ve basılı eserden oluşan külliyat sunan 17 kütüphane hizmet veriyor” dedi. Ünlü isimler katılacak


Müzisyen ve aynı zamanda AK Parti İstanbul Milletvekili olan Yücel Arzen’in müzik dinletisinin de yer aldığı özel bir programla açılışı yapılacak fuara, AK Parti Manisa Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Mete Yarar, Nurullah Genç, Serdar Tuncer, Şermin Yaşar, Hayati İnanç, Ercan Kesal, Türker Akıncı, Turan Kışlakçı, Savaş Barkçin, Zeynep Betül Akyıldız, Onur Erol, Zahide Tuba Kor, Şükran Kaymak, Güven İslamoğlu, Cansu Canan Özgen, Saliha Erdim, Beydan Budak, Yasin Pişgin, Orhan Toker, Fatih Duman, Anıl Basılı, Ayşegül Dede, Sadık Yalsızuçanlar, Turgay Güler ve "Sertaç abi" olarak tanınan Sertaç Güngör katılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ