USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Bağdadi'nin sağ kolu öldürüldü mü?

IŞİD'in Bağdadi'den sonraki ikinci adamı Ebu Ala El Afri'nin ABD tarafından Suriye'de öldürüldüğü iddia edildi.

Bağdadi'nin sağ kolu öldürüldü mü?
25-03-2016 21:14
Google News

IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'den sonraki ikinci ismi Ebu Ala El Afri'ninSuriye'de ABD hava operasyonunda dün öldürüldüğü ileri sürüldü.

Hava operasyonunda El Afri'yle birlikte 3 IŞİD'linin daha öldürüldüğü belirtiliyor.

ABD'DEN AÇIKLAMA GELDİ!
 
ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, terör örgütü  DAEŞ’in Ebubekir El-Bağdadi'den sonra iki numaralı komutanı olduğu  değerlendirilen ve "Hacı İman" ismiyle bilinen Abdül Rahman Mustafa El-Kaduli’nin  Suriye’de düzenlenen operasyonda öldürüldüğünü bildirdi. 
 
Carter, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ile Pentagon’da  düzenlediği basın toplantısında, mart ayı içinde DAEŞ’in önemli isimlilerinin  öldürüldüğünü kaydetti.
 
“DAEŞ’in yönetimindekileri sistematik olarak ortadan kaldırmaya devam  ediyoruz” diyen Carter, öldürülenler arasında örgütün mali işlerini yürüten, aynı  zamanda dışarıdaki ilişkileri ve saldırılarından sorumlu olan Kaduli’nin yer  aldığı bilgisini verdi.
 
Carter, "El-Kaduli’nin öldürülmesi örgütün Irak ve Suriye'nin içinde  ve dışında operasyonlar yürütme kabiliyetini güçleştirecektir." diye konuştu.
 
Daha önce El-Kaide içinde yer alan El-Kaduli’nin birkaç yıl önce  DAEŞ’e katıldığını ifade eden Carter, El-Kaduli'nin bu ay içinde öldürülen üst  düzey ikinci örgüt yöneticisi olduğunu kaydetti. Carter, “Çeçen Ömer” olarak da  bilinen Ömer el Şişani’nin bu ay içinde Suriye’nin kuzeyinde düzenlenen hava  saldırısında öldürüldüğünü hatırlattı.
 
Savunma Bakanı Carter, El-Kaduli'nin nasıl, nerede ve ne zaman  öldürüldüğüne dair detayları paylaşmayacağını kaydetti.

BAŞINA 7 MİLYON DOLARLIK ÖDÜL KONMUŞTU

ABD Adalet Bakanlığı, Musul doğumlu El-Kaduli’nin yakalanmasını  sağlayacak bilgi sunanlara 7 milyon dolarlık ödül verileceğini duyurmuştu.
 
Bakanlığın sayfasında yer alan bilgiye göre El-Kaduli, Irak’ta 2012  başlarında hapisten çıkınca DAEŞ’e katılan ve DAEŞ’in Suriye merkezli ağında  çalışmak için Suriye’ye geçmiş kıdemli bir yetkilisi. Kaduli'nin 2004 yılında  şimdi hayatta olmayan El-Kaide Irak lideri Ebu Musab el-Zerkavi’nin yönetiminde  El-Kaide’ye katıldığı, El-Zerkavi’nin yardımcısı ve El-Kaide’nin Irak, Musul ve  Ninova bölgesinin lideri olarak hizmet ettiği bilgisi bulunuyor.
 
ABD Hazine Bakanlığı da 14 Mayıs 2014’te Kaduli’yi DAEŞ adına hareket  ettiği için "küresel terörist" ilan etmişti.

REUTERS

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ