USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Bahçeli erken seçime kapıyı kapattı

7 Haziran sonrası ‘AK Parti, HDP ya da CHP ile hükümet kuramazsa erken seçim’ açıklaması yapan Bahçeli, bu kez erken seçime kapıyı kapattı.

Bahçeli erken seçime kapıyı kapattı
14-08-2015 14:24
Google News

7 Haziran akşamı AK Parti, CHP ve HDP’nin birlikte geniş tabanlı hükümet kurmasını isteyen bu olmazsa erken seçim kartını gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu olasılık ortaya çıkınca peş peşe şartlar öne sürmeye başladı. Bahçeli, dün gece Başbakan Davutoğlu’nun randevu talebine, “MHP, AKP’yle görüşmeye daha önceki şartları saklı ve baki kalmak kaydıyla açıktır” yanıtını verdi. Ancak bunu da şarta bağladı.

Şartlarımız saklı ve baki!

Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmelerinden sonra Bahçeli, dün akşam Başkanlık Divanı’nı toplayarak durum değerlendirmesi yaptı. Davutoğlu’nun randevu talebinin de görüşüldüğü toplantı sonrasında yapılan açıklamada “MHP, AKP’yle görüşmeye daha önceki şartları saklı ve baki kalmak kaydıyla açıktır. Fakat önce, Davutoğlu’ndan bağımsız tavır beklemek ve sarayın yönlendirmesine sırtını döndüğünü görmek en tabii beklentimizdir” denildi. Açıklamaya şöyle devam edildi:

Azınlık da olmaz seçim de

“Parti olarak azınlık hükümeti veya seçim hükümeti formüllerine kapalı duruşumuz bozulmamıştır. Bu konuda geri adım atmamız eşyanın tabiatına aykırıdır. Hiç kimse bizden, siyasi hesap ve sinsi planlarını hayata geçirmek için destek veya örtülü bir müsamaha beklememelidir.”

Açıklamada, özellikle CHP ile koalisyon kurulmaması “Hayal kırıklığı”, “önemli fırsatın kaçırılması” olarak değerlendirilmesi ise dikkat çekti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ